שתף קטע נבחר

חוקרים: שפעת מגבירה הסיכון להתקף לב

מחקר חדש מגלה כי זיהומים בדרכי הנשימה והשתן מגבירים את הסיכון להתקפי לב ושבץ מוחי. מנגד, התברר כי החיסון לשפעת מפחית את הסיכון

אנשים הסובלים מדלקות נשימה ושתן, נמצאים בסיכון גבוה להתקפי לב ושבץ מוחי, כך מגלה מחקר חדש שנערך בבריטניה. המחקר פורסם בגליון האחרון של כתב העת New England Journal of Medicine.

 

החוקרים שבדקו את תיקיהם הרפואיים של יותר מ-5 מיליון מטופלים באנגליה ו-וולס, מצאו עוד כי חיסונים נגד שפעת, טטאנוס ודלקות ריאות העלולים גם הם לגרום לדלקת, אינם מגבירים את הסיכון. למעשה, החיסונים כנגד שפעת הפחיתו את הסכנה לטווח הקצר.

 

צוות החוקרים מבית הספר לגהות שבלונדון, מצא כי במהלך שלושת הימים הראשונים לזיהומי מערכת הנשימה, עולה הסיכון להתקף לב בשיעור של 395 אחוז, והסיכון לשבץ מוחי בשיעור של 219 אחוז.

 

לדברי החוקרים, הסיבה לכך אינה עומס על הריאות המגביר את הסיכון, שכן גם מטופלים הסובלים מדלקות במערכת השתן נמצאים בסיכון גבוה ב-172 אחוז ללקות בשבץ מוחי, וסיכון גבוה ב-66 אחוז ללקות בהתקף לב. רמת הסיכון נותרת גבוהה למשך כחודש ימים, לאחריו מתחילה בצניחה.

 

"בעבר נבחנו מספר מנגנונים למחלות לב וכלי דם" מסביר ד"ר אמיתי אלקיים, מומחה בכיר לרפואה פנימית מהמרכז הרפואי שיבא, "ביניהם המסלול הדלקתי כגורם למחלות האלה. אחד הביטויים לגורמי סיכון למחלת לב הוא מדד לדלקת CRP, והודגם קשר מובהק בין רמה גבוהה שלו לבין רמת הסיכון למחלות לב וכלי דם".

 

לדברי אלקיים, מאחר וגם זיהומים כרוניים עלולים לגרום לתהליך דלקתי ממושך, תיתכן עליה בסיכון כנגזרת מהמנגנון הזה: "לפני מספר שנים נעשה מאמץ לאתר חיידקים ישירות בכלי הדם והלב, ואפילו נערך מחקר שניסה לבדוק השפעת אנטיביוטיקה אך לא הוכח קשר ישיר לזיהום, כך שנראה שהקשר הוא רק לתהליך הדלקתי המלווה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מריאן הול
שפעת. הסיכון להתקף לב עלה במאות אחוזים
צילום: מריאן הול
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים