שתף קטע נבחר

 

75% מההורים לא מרוצים מבתי-הספר

סקר של משרד החינוך "חושף": המורים שחוקים; מסכימים שיש לפטר קולגה עם רמת הוראה נמוכה. ההורים סבורים שבתי-הספר לא מספקים את הסחורה, ותומכים בהמלצה לסגור את חטיבות-הביניים. כולם רוצים מהפכה, אבל לא בהכרח מסכימים שהמלצות ועדת דברת הן הדרך לשם. בהמלצה החדשה - לקצר את החופש הגדול ולפצל את השנה לשני סמסטרים - ההורים דווקא תומכים. נציגי התלמידים מתנגדים בתוקף

64 אחוז מההורים אינם מרוצים ממערכת החינוך בישראל, ו-75 אחוז מהם סבורים שהמצב נע בין "לא כל כך טוב" ל"לא טוב". נתונים "מפתיעים" אלה עולים מסקר שמפרסם היום (א') משרד החינוך. את הציון הנמוך ביותר העניקו הורי התלמידים בחטיבות הביניים, ולא הרחק מאחור נמצאים התיכונים.

 

לקראת פרסום מסקנות ועדת דברת לרפורמה במערכת החינוך, בעוד פחות מחודש, ביקש משרד החינוך לבדוק את שביעות רצונם של ההורים והמורים בישראל. בסקר שערך השתתפו 800 הורים לילדים בגילאי 3 עד 18 ויותר מ-500 מורים לתלמידי כיתות א' עד י"ב. 

 

רוב השאלות בסקר התייחסו להמלצות ועדת דברת, שכבר פורסמו בדו"ח הביניים. 41 אחוז מהנשאלים התנגדו למעבר לשבוע לימודים מקוצר בן חמישה ימים, שאמור לכלול גם מעבר ליום לימודים ארוך - עד 16:00, לעומת 57 אחוז שתומכים ו-3 שלא הביעו דעה.

 

58 אחוז מהמורים בבתי-הספר התיכוניים ו-51 אחוז מהמורים בחטיבות הביניים ציינו כי הם "שחוקים במידה רבה עד רבה מאד". 81 אחוז מהמורים סבורים שיש צורך ברפורמה במערכת החינוך, אך רק 47 אחוז תומכים בהמלצות ועדת דברת.  

 

נתון מעניין חושף כי 81 אחוז מהמורים סבורים שיש לאפשר פיטורי מורה עם רמת הוראה נמוכה. דו"ח דברת ממליץ על פיטורי אלפי מורים והעלאת שכרם של הנותרים במערכת, אולם את ההורים צעד זה לא משכנע: רק 39 אחוז מההורים סבורים כי שכר גבוה יותר עשוי לשפר את רמת המורים.

 

מבחינת מעמד המורה, 58 אחוז מהמורים ציינו כי הם נתקלים בהערכה לא חיובית כלפי מעמדם. מרבית המורים (סך הכל 86 אחוז) טענו כי צריכים להיות תכנים לימודיים משותפים, הכוללים לימודי שפת אם, אנגלית, מתמטיקה ומדעים, לכל זרמי החינוך, בהם ממלכתי, ממלכתי-דתי וחרדי. נתון זה תואם את המלצות ועדת דברת. 74 אחוז מההורים תומכים בביטול חטיבות הביניים, כפי שממליץ דו"ח הוועדה. 

 

וכך השיבו המורים לשאלה "באופן כללי, כיצד היית מדרג את מערכת החינוך בישראל?": 73 אחוז ממורי התיכונים, 75 אחוז ממורי החטיבות ו-58 אחוז ממורי היסודיים השיבו בין "לא כל כך טוב" עד "לא טוב" (ממוצע של 67 אחוז). 24 אחוז ממורי התיכונים, 23 ממורי החטיבות ו-41 ממורי היסודי ענו כי המצב "טוב מאד" עד "די טוב" (ממוצע של 31 אחוז). 2 האחוז הנותרים לא הביעו דיעה.

 

ועדת דברת, כך מתברר, ממליצה בדו"ח המסכם לפצל את החופש גדול. על פי ההמלצה, שנת הלימודים בת עשרת החודשים תחולק לשניים, כשבין הסמסטרים תהיה חופשה, ובקיץ ייצאו התלמידים לנופש בן חודש בלבד. סך כל ימי החופשה לא ישתנו. 57 אחוז מההורים הודיעו כי הם תומכים בכך. התלמידים, כצפוי, פחות מתלהבים.

 

"צריך לקחת בחשבון שאת החופש הגדול הרבה בני נוער מנצלים לעבודה, להתנדבות בקהילה ולהשלמת חומר הלימודים, ולכן אסור לקצר אותו". אומר יו"ר מועצת תלמידים, זיו חן, שמזכיר גם כי בבתי-ספר רבים אין מזגנים בכיתות.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
לא רוצים לפצל את החופש (אילוסטרציה)
צילום: שאול גולן
צילום: אורן אגמון
המורים מרגישים שחוקים (אילוסטרציה)
צילום: אורן אגמון
מומלצים