לראשונה: חתלתול משובט ב-50 אלף דולר
תושבת טקסס לא ידעה את נפשה מרוב צער לאחר שאיבדה את ניקי, חתולה בן ה-17. היא מצאה פתרון קצת יקר והזמינה שיבוט של החתול האהוב. חברת השכפולים הגנטיים לקחה DNA מהחתול המנוח וייצרה עבורה "תואם ניקי". "הם ממש זהים", סיפרה האשה, "גם מבחינת מראה וגם מבחינת אישיות"
חתול בהזמנה: ניקי, חתלתול בן 9 שבועות, הוא חיית המחמד הראשונה ששובטה "על פי הזמנה" עבור סכום של 50 אלף דולר.
את הסכום המרשים הזה שילמה ג'ולי, תושבת טקסס, שאיבדה את חתולה האהוב בשנה שעברה והתקשתה להתגבר על הפרידה. החתלתול הקטן יוצר על ידי שימוש ב-DNA של החתול המקורי, שהיה בן 17 שנים במותו.
"ניקי הקטן זהה לקודמו לחלוטין גם במראה וגם באישיות" סיפרה היום (ה') ג'ולי, שביקשה לא להזדהות באופן מלא מחשש שתיתקל בהתנגדות מצד ארגונים המתנגדים לשיבוטים. לדבריה, החתלתול החדש חולק מספר תכונות משותפות עם "ניקי המקורי", ביניהן חיבה יוצאת דופן למים.
הדבר הבא - שיבוט כלבים?
החברה מקליפורניה שביצעה את השיבוט, "מאגרים גנטיים ושיבוטים", אמרה כי היא מקווה לשכפל את הכלב הראשון בעולם בחודש מאי הקרוב. זאת לאחר שחברות אחרות כבר שיבטו בעבר בקר, עכברים, ארנבות, עזים, חזירים וסוסים.
כתב ה-BBC בלוס אנג'לס דיווח כי המתנגדים לשיבוטים כבר החלו להשמיע את קולם. דיוויד מגנוס מהמרכז הביורפואי באוניברסיטת סטנפורד אמר: "זה בעייתי מבחינה מוסרית ולא מקובל". לדבריו, "עבור סכום של 50 אלף דולר היא יכלה לספק בית לחתולים תועים רבים".
פעילי זכויות בעלי חיים אמרו במחאה שאין צורך לשבט חתולים בשעה שבכל שנה מתים אלפי חתולי רחוב מוזנחים. מדענים ציינו כי חיות משוכפלות סובלות מבעיות בריאותיות בשיעור גבוה יותר מבעלי חיים שבאו לעולם באופן טבעי.
חברת "מאגרים גנטיים ושיבוטים", שאמרה כי היא עושה שימוש בטכנולוגיות חדישות, דיווחה כי היא קיבלה הזמנות לשיבוט חמישה חתולים נוספים וכי היא מקווה לשכפל בסך הכל 50 עד סוף השנה הבאה.