שתף קטע נבחר

 

אולמרט: הצרכן אינו קדוש, גם היצרן חשוב

שר התמ"ת על נושא סימון המחירים: אני מסרב לקבל את הגישה שמי שמעז לחשוב גם על היצרן מוקע אל עמוד הקלון ונחשב מיד לכזה שנגוע באינטרסים של בעלי ההון, והון ושלטון, וכל מיני סיסמאות ריקות של אנשים שכמובן אין להם דעות קדומות

"אני לא מקבל את ההנחה שיש גורם אחד חשוב וקדוש בצרכנות שהוא הצרכן ואם אנחנו מסתכלים מהצד שלו אנחנו הטובים, בעוד שאם אנחנו מסתכלים גם מהצד של מישהו אחר יצאנו לשמד". כך אמר היום (ג') שר התמ"ת, אהוד אולמרט, בנאום שנשא בכנס מקצועי של התמ"ת בירושלים בנושא סימון מחירים.

 

לדברי אולמרט, "אין ויכוח על כך שהצרכן חשוב, כולנו צרכנים וכל אחד מאיתנו צריך לדעת כמה עולה כל סוג של קוטג' אבל גם היצרן מאוד חשוב וצריך להתחשב גם באינטרסים של היצרנים ושל הסוחרים. מה לעשות שכל יצרן וכל צרכן מעסיק כמה אלפי אנשים שמפרנסים משפחות, אסור לראות את הדברים בצורה פשטנית וחד צדדית".

 

עוד אמר אולמרט: "אני מסרב לקבל את הגישה שמי שמעז לחשוב גם על היצרן מוקע אל עמוד הקלון ונחשב מיד לכזה שנגוע באינטרסים של בעלי ההון, והון ושלטון, וכל מיני סיסמאות ריקות של אנשים שכמובן אין להם דעות קדומות. אני השר של כולם: של היצרנים, הסוחרים והצרכנים. הגישה שאם היצרנים והסוחרים מרוויחים הם גונבים מהצרכנים היא פשטנית ושטחית וגם נגועה בצביעות של אנשי התקשורת שמקדמים אותה, ושהם עצמם משרתים באופן אישי ובגלוי את בעלי ההון".

 

לדברי אולמרט, "אנחנו מנהלים בימים אלה דיונים על עיצוב מחדש של חוק סימון מחירים. אנחנו לא נוותר על הצורך לתת לצרכן אינפורמציה מלאה. אבל השיטה הקיימת לא נותנת לצרכן את האינפורמציה המלאה שהוא צריך ולכן אני לא מאמין בגישה הדתית כאילו חוק סימון מחירים הקיים הוא לפחות עשרת הדיברות. אתה מסתכל היום על המחיר של המוצר בלי לדעת את המשקל ואז נדמה לך, בצורה אינטואיטיבית, שמוצר מסויים זול יותר רק בגלל ששמו אותו באריזה קטנה.

 

"הצרכן היום מקבל אינפורמציה לא מלאה על היחס בין מחיר המוצר למשקל שלו. יש לנו ספקות האם המתכונת שאנחנו נוהגים בה היום היא הטובה ביותר. אין לנו מסקנה ברורה עדיין לגבי המתכונת שאנחנו רוצים ליישם, הלוואי שהיינו יודעים ואנחנו בעצם היחידים שבאים לדיון על סימון המחירים בלי להיות מצויידים במסקנות ברורות. נצטרך לבדוק טכנולוגיות חדשות, ולשאול את עצמנו האם נוכל להשתמש בהן בארץ. נצטרך לבדוק האם להטיל מטלות חדשות על הסוחרים ואיזה מטלות.

 

"באמת אין לי בעיה אם מישהו רוצה למלא את הטור שלו והוא נזקק לי כדי לכתוב שכשאני בודק מחדש נושא חשוב כמו סימון מחירים יש לי סיבות מפוקפקות. אבל אני לא מוכן לוותר על הבדיקה בגלל הטור של מישהו, בין השאר בגלל האינטרס האישי שלי כצרכן".

 

תגובת שרנסקי

 

השר נתן שרנסקי, שהעביר בעת היותו שר התמ"ת את חוק סימון המחירים, הביע פליאה על יוזמתו של השר אולמרט לשנותו:

 

"החוק, שבזמנו התנגדו לו היצרנים והרשתות הגדולות, הוכיח עצמו. רק לאחרונה פרסם משרד התמ"ת סקר לפיו 70% מהקונים מסתכלים על תווית המחיר במהלך הקנייה. כל הטענות שהושמעו לפני קבלת החוק - שהוא יהיה קשה ליישום, שהרשתות לא יעמדו בכך מבחינה לוגיסטית וכלכלית ושזה יביא לעלייה במחירים - הופרכו. החוק היה לאחד הכלים מעודדי התחרות במשק. לאור הנתונים על העוני ועל הפער הגדל בישראל בין עשירים לעניים, קשה להבין מדוע החליט השר אולמרט לשנות חוק שפועל לטובת הצרכן, כלומר לטובתו של כל אזרח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גרשגורן
אולמרט. "השר של כולם"
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים