שתף קטע נבחר

דו"ח בארה"ב: האנטישמיות מתרחבת ומחמירה

מחלקת המדינה האמריקנית דיווחה כי בחצי השנה האחרונה חלה עלייה בתכיפות גילויי האנטישמיות ובחומרתם. הגורמים: עלייה במספר המוסלמים במדינות המערב, תעמולה של ארגונים קיצוניים ופעילות ישראל בשטחים

"מקרי האלימות על רקע שנאת יהודים במדינות השונות מתפשטים, ויהודים בעולם איבדו את תחושת הביטחון שלהם". כך נכתב בדו"ח חדש, ראשון מסוגו, שהגישה אמש (יום ה') מחלקת המדינה האמריקנית לעיון הקונגרס.

 

הדו"ח, שמתייחס לגילויי האנטישמיות ברחבי העולם בחצי השנה האחרונה, קובע כי הגורם העיקרי לעלייה בשנאת היהודים ובשנאת ישראל הוא העלייה בשיעור המוסלמים באוכלוסיה במדינות המערב

 

על פי הדו"ח, המוסלמים במדינו המערב סובלים "מרגשות עמוקים של שנאה ליהודים ולישראל", פועל יוצא של ביקורת חריפה על מדיניות ארצות הברית בעיראק ומדיניות ישראל בשטחים. עוד מציין הדו"ח שרבים מהם חיים בעוני ולא נהנים מחינוך ברמה גבוהה.

 

הדו"ח קובע עוד כי גם למפלגות הימין הקיצוני, בעיקר במזרח אירופה, יש חלק נכבד בהסתה למעשים אנטישמיים.

 

"ברוסיה במיוחד, נותרה האנטישמיות בעיה חמורה מאין כמוה", נכתב במסמך, "והסטריאוטיפ שהוצמד ליהודים כשולטים בכלכלה העולמית, עדיין משמש קרקע פוריה לרגשות שליליים נגדם".

 

מחלקת המדינה סקרה גם את מצב האנטישמיות במדינות המזרח התיכון (פרט לישראל), וצפון אפריקה, וקבעה כי גילויי האנטישמיות במקומות האלו נדירים, אך הסיבה טמונה בכך שרק יהודים מעטים עדיין מתגוררים באזורים אלו.

 

לעומת זאת, בסוריה, האנטישמיות היא תופעה רווחת. מחברי המחקר קבעו כי "הממשלה הסורית מעודדת גילויי אנטישמיות, ואמצעי התקשורת, שנשלטים על ידי השלטון, מבצעים דמוניזציה של ישראל ושל מנהיגיה".

 

תופעה חדשה יחסית שהדו"ח מצביע עליה היא גילויי אנטישמיות במדינות שבהן אין כלל קהילה יהודית. בפקיסטן, לדוגמא, מפרסמים עיתונים רבים מאמרים שבהם מתבטאת שנאת יהודים, למרות שאוכלוסיה יהודית כלל לא מתגוררת במדינה.  

 

כותבי הדו"ח התייחסו גם לתגובת הממשלות לעלייה בתקריות האנטישמיות: "באירופה ובאזורים אחרים בעולם הפכו הממשלות למודעות יותר לבעיית האנטישמיות והחלו לצאת בהתבטאויות פומביות נגד התופעה. מדינות כמו צרפת, בלגיה וגרמניה אף נקטו בצעדים שונים למלחמה באנטישמיות והגבירו את השמירה סביב המוסדות היהודים והקהילות היהודיות".

 

יושב ראש "הליגה נגד השמצה" בארצות הברית, אברהם פוקסמן, אמר בתגובה לפרסום הדו"ח כי "ארצות הברית צריכה להתגאות במנהיגותה בתחום המלחמה באנטישמיות. החל מההכרה בקיומה של התופעה, ועד להכרה בחומרתה ובהשפעותיה המזיקות".

 

גם בישראל התקבל פירסום הדו"ח בברכה: "הדו"ח הונפק על פי חוק שהעביר הקונגרס, שאין כדוגמתו בשום ארץ אחרת, והוא מהווה תרומה ייחודית למאבק באנטישמיות", אמר השר לענייני תפוצות, נתן שרנסקי.

 

"עם זאת, מבחן האפקטיביות של דו"ח כזה יהיה בכך שיוביל את הממשל למסקנות מעשיות, וללחץ של ממש על המדינות שתומכות בפעילות האנטישמית המאסיבית בתוכן...", דברי השר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
כנס ניאו-נאצים בארה"ב
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
צלבי קרס על מצבות בבית קברות בפאריז
צילום: איי פי
מומלצים