שתף קטע נבחר
 

בריטניה: הקשר בין מריחואנה להפרעות נפשיות ייחקר

בעקבות מחקרים שהצביעו על קשר בין שימוש בגראס למחלות נפשיות כסכיזופרניה, קוראים נציגי בריאות לערוך חקירה מקפת על סכנות הקנאביס. פסיכיאטר: קנאביס ממכר, מגביר הסיכון לסכיזופרניה, ועלול לגרום להתקפי פאניקה גם בשימוש בודד

האם מריחואנה גורמת להפרעות נפשיות? נציגי בריאות בבריטניה קראו השבוע לפתוח בחקירה ממשלתית על השפעות הקנאביס, לאחר שסיווגו המשטרתי אשתקד הוקל מ-B ל-C ובכך מנע מעצרים משטרתיים של המחזיקים בסם.

 

לדברי העותרים, ממחקרים שנערכו בחמש השנים האחרונות עולה כי הסיכון לפתח הפרעות נפשיות אצל המשתמשים במריחואנה מגיע עד ל-60 אחוז, וכי קיימות עדויות נרחבות לכך שרבים מהמשתמשים לקו במחלות נפש קשות דוגמת סכיזופרניה.

 

עוד מבקשים נציגי הבריאות להחזיר את סיווגו של הסם ל-B. לדבריהם, שינוי הסיווג שלח מסר מבלבל לבני נוער וצעירים, לפיו השימוש בסם אינו מסוכן.

 

"הקריאה הזו בבריטניה אינה קריאת סרק ומבוססת על מחקרים ידועים, שכבר הוכיחו השפעה שלילית של הגראס במגוון של תופעות", אומר ד"ר שי קונס, מומחה לפסיכיאטריה מהמרכז הרפואי שיבא, "פסיכיאטרים נתקלים במשתמשי

קנאביס שלקו בהתקפי חרדה, התקפי פאניקה, שעלולים להחמיר בהמשך. ישנם תיאורים המראים שגם שימוש בודד יכול להביא למצבים פרנואידיים".

 

קונס מסביר כי קיים שוני בחומר הפעיל בין חשיש, מריחואנה, ג'ראס שמקורו במזרח ונגזרות אחרות של הקנאביס, כך שמגוון ההשפעות עשוי להיות גדול. בתוך כך, מחקרים נוספים שנערכו לאורך שנים, גילו כי אצל אנשים שהשתמשו בגיל צעיר בקנאביס התפתחה מחלת סכיזופרניה בשיעור גבוה יותר.

 

"אנחנו גם יודעים שיש אצל חולי סכיזופרניה המשתמשים בקנאביס החמרה של הסימפטומים, המביאים לאישפוזים דחופים בבתי חולים פסיכיאטרים", מוסיף קונס, "בכלל, מצטברות היום יותר ויותר עדויות המראות שיש אפקט ממכר לקנאביס, בניגוד לאמונה הרווחת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
קנאביס. סיכון גם בשימוש בודד
צילום: איי פי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים