שתף קטע נבחר

 

הפגנות סוערות של הימין: 10 שוטרים נפצעו

בימין הקיצוני הבטיחו לשתק את המדינה - וקיימו: בכניסה לירושלים, במחלף בר-אילן ובצומת גולני הם התעמתו עם המשטרה ויידו אבנים. התוצאה: 10 שוטרים פצועים, 50 עצורים ועומסי תנועה כבדים. ובגוש קטיף: 15 אלף איש בעצרת תחת הכותרת "תנו לעם להחליט". הנחת העבודה במשטרה: הפרות הסדר רק ילכו ויתגברו

הימין הקיצוני התנחל בצמתים: מאות פעילים הפגינו אתמול (יום ב') אחר הצהריים בצמתים ברחבי הארץ, תוך שהם מבעירים צמיגים. בהפגנות נעצרו 50 מפגינים, 39 מהם בירושלים. שני מפגינים ועשרה שוטרים נפצעו באורח קל באירועים.

 

מועצת יש"ע מיהרה להכחיש כל מעורבות באירועים הללו. במשטרה מתקשים לשים את האצבע על המארגנים הרשמיים של ההפגנות, שהיו מתוזמנות היטב והתקיימו ללא אישור או בקשה מוקדמת. "ייתכן שמדובר בגוף אחד וייתכן שבכמה", אמר ל-ynet ניצב-משנה קובי כהן, ראש מחלקת מבצעים באגף המבצעים. הוא הוסיף כי להערכת המשטרה, אין מדובר באירוע חריג, אלא בהפרות סדר שיחזרו על עצמן, ואף יתגברו.  

 

בההפגנות השתתפו, בין היתר, המטה למען גוש קטיף, מטה הרובע היהודי ופעילי ימין קיצוניים. בו-זמנית התקיימו הפגנות בכניסה לירושלים, בקסטל, בכביש גהה, בצומת אשדוד ואפילו בצומת גולני ובכניסה לבית-שאן. לטענת המפגינים, מדובר בחלק מסדרת פעולות בקריאה למחאה אזרחית בלתי אלימה נגד "שלטון אלים ודיקטטורי הפועל נגד תכלית קיומו של העם היהודי ושל הציונות".

 

לכניסה לירושלים הגיעו כמה עשרות פעילי ימין קיצוני וניסו לחסום אותה. כוח משטרה פיזר אותם תוך שימוש בכוח. במהלך הפיזור נעצרו שמונה מפגינים, ולטענת המפגינים נפצעו שני אנשים באורח קל.

 

בצומת הרחובות הרצל - שז"ר בעיר ניסו כמה עשרות מפגינות לחסום את הכביש. כוח משטרה פיזר אותן בכוח ועצר 15 מהן.

 

כ-50 איש הבעירו צמיגים בצומת הרחובות בן צבי – ירמיהו בירושלים. עשר מפגינות נעצרו. כמו כן, סמוך לגשר הראל (הקסטל) הובערו מספר צמיגים. בצומת הרחובות יפו - בן צבי התיישבו כמה עשרות נערות על הכביש וחסמו אותו. כוח משטרה פינה אותן.

 

לטענת המשטרה, במהלך ההפגנות שהיו ברחבי ירושלים נפצעו שמונה שוטרים (חמישה שוטרי יס"מ ושלושה שוטרים נוספים). חלק מהשוטרים נלקחו לטיפול רפואי במרפאת המחוז וחלקם טופלו במקום.

 

בנוסף, כמאה מפגינים הגיעו לצומת בר-אילן בכביש 4, הבעירו צמיגים וחסמו את התנועה. כמה מהם עוכבו לחקירה. קצין משטרה נפצע קל מהשלכת אבן במהלך ההפגנה. בנוסף, הניידת בה נסע הקצין ניזוקה קלות. לכביש הגיע כוח משטרתי גדול, שהתכונן מראש לבואם של המפגינים. במקום הצטברו עומסי תנועה.

 

גם לצומת גולני הגיעו פעילי הימין: 200 איש הפגינו בצומת שבצפון הארץ, אולם שם לא נרשמה הפרעה לתנועה. בנוסף, הבעירו המפגינים צמיגים ביציאה הדרומית מבית-שאן.

 

 

מאוחר יותר דווח כי 31 מהמפגינים שנעצרו בהפגנות יובאו היום לדיון בפני שופט בבית משפט השלום בירושלים. שמונה מפגינים נוספים שוחררו בהגבלות ובהרחקה של קצין משטרה מהמקומות בהן נערכו הערב ההפגנות.

 

15 אלף הפגינו בגוש קטיף 

צילום: רויטרס

 

ואילו לגוש קטיף הגיעו, להערכת המשטרה, כ-15 אלף איש מכל רחבי הארץ לעצרת הזדהות, תחת הכותרת "תנו לעם להחליט". העצרת התקיימה באגם קטיף לקראת ההצבעה במליאת הכנסת על חוק פינוי-פיצוי. לדברי המארגנים, המטרה המרכזית הייתה להראות כי תושבים רבים מרחבי הארץ מתנגדים לתוכנית ההתנתקות ומזדהים עם חבריהם המתגוררים בגוש קטיף.

 

בעצרת, שהייתה צבועה כולה כתום, חולקו גם הצמידים הכתומים. מדובר בצמידי המאבק של המתנחלים ועליו הכיתוב "תנו לעם להחליט".

 

אבנר שמעוני, ראש מועצת חוף עזה, קרא בעצרת לראש הממשלה שרון: "זרוק את תוכניתך לפח, החזר את הכוח לעם ותן לנו להמשיך ולפתח את גוש קטיף וצפון השומרון". ח"כ צבי הנדל, תושב הגוש, אמר כי לשרון אין סיכוי לבצע את תוכניתו. "רוב העם איתנו, וראש הממשלה מפחד ממשאל עם ומבחירות. בסופו של דבר אנחנו ננצח. לך, ראש הממשלה, אין מנדט ואיש לא הסמיך אותך להוציא לפועל את התוכנית הזאת".

 

"נשלח את פינוי-פיצוי לפח האשפה של ההיסטוריה"

 

ח"כ אפי איתם אמר בעצרת: "ראש הממשלה הוא סרבן הדמוקרטיה. ראיתי אותך היום והתביישתי, גם כראש הממשלה שלי וגם כאלוף בצה"ל וגם כחקלאי, איש האדמה".

 

איתם הוסיף שראש הממשלה בוחר לעשות את הקרב הפוליטי האחרון שלו מול אנשים שנחשבים מלח הארץ, אוהבי עם ישראל, ארץ ישראל וצה"ל. "אתה קורא לנו מסיתים – למי אתה מתכוון? לרב יגאל קמינצקי (הרב של גוש קטיף), לאבנר שמעוני? תתבייש לך. אתה נוהג ללגלג על חבריך ולשקר למתפקדיך. אתה מסיים את הקרב הפוליטי הזה בבית, בחוות השקמים. אתה יכול להשוויץ ולהמציא שקרים, אבל אנחנו נעמוד ונוכיח אחרת".

 

יו"ר מועצת יש"ע, בנצי ליברמן, אמר בנאומו כי על אף ש"חוק הגירוש" כבר הונח על שולחן הכנסת, "אנחנו נעשה הכל כדי לשלוח אותו לפח האשפה של ההיסטוריה. ישנן עוד הרבה פעולות ופעילויות שניתן לעשות, ואנו מאמינים בלב מלא שהחוק הזה לא יתבצע". ליברמן הוסיף כי ביום פקודה יגיעו עשרות אלפי אנשים המתנגדים להתנתקות אל גוש קטיף ויהיו שם יחד עם התושבים.

 

"אני לא מאמין שניתן להוציא את התוכנית הזאת לפועל", אמר דוד חטואל, שאיבד את אשתו טלי ואת ארבע בנותיו בפיגוע ירי בציר כיסופים, ונשא אף הוא דברים בעצרת. במהלך האירוע, בו השתתפו גם ילדים ובני נוער רבים, הציגו המארגנים סרטון וידאו קצר שיחולק בקרוב בחצי מיליון בתי אב בישראל, בו נראות תמונות מגוש קטיף.


פורסם לראשונה 14/02/2005 18:27

 

בהכנת הכתבה השתתפו אבי כהן ושרון רופא-אופיר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ 10
סיוט בכניסה לירושלים
צילום: ערוץ 10
צילום: ערוץ 10
זו לא ביירות, זו ירושלים
צילום: ערוץ 10
צילום: גדי קבלו
העצרת בגוש קטיף
צילום: גדי קבלו
מומלצים