שתף קטע נבחר
 

מומחה: "פירסינג בפה עלול לגרום לאיבוד שיניים"

ביצוע פירסינג בחלל הפה ובשפה טומן בחובו סכנות לא מבוטלות: דימומים וזיהומים, פגיעה בחוש הטעם, הפרעת אכילה, נסיגת חניכיים, סכנת חנק ולעתים גם עקירת שיניים. איך להיזהר וכיצד מזהים את הסכנה? מדריך

מתפתים לעשות פירסינג? כדאי שתחשבו פעמיים: האבזם שלא מאבד מהפופולריות שלו, טומן בחובו שלל סכנות בריאותיות, מזיהומים, פגיעה בחוש הטעם, ועד עקירת שן. אף שהפריסינג נתפס כעניין של מה בכך, כאילו המדובר בסתם רכישת תכשיט, הרי שמדובר בפעולה כירורגית של יצירת חור ברקמה הגוררת רצף של אירועים דלקתיים מסוכנים.

 

הסכנות מהפירסינג, מתחלקות לאלה הנוצרות בעת ביצוע החירור, ולכאלה הנוצרות לאחר הכנסת התכשיט. בזמן ביצוע הפעולה, הסכנות המשמעותיות ביותר הן התפתחות זיהום והעברתו מאדם לאדם כתוצאה מחוסר חיטוי מספק של המיכשור הכירורגי ופציעת הרקמות בחלל הפה. "פעולות אלה מאפשרות חדירת חיידקים ועלולות לגרום לזיהום", מסביר ד"ר איתן קראוזה, מומחה לשיקום הפה.

 

לאחר ביצוע הפירסינג גורמים החלקים המתכתיים של התכשיט לפציעה חוזרת ונשנית של החניכיים. "הדבר גורם ליצירת דלקת, נפיחות ונסיגת החניכיים", מסביר קראוזה, "מחקרים מראים כי כמחצית מאלה שיש להם פירסינג יותר משנתיים, סובלים מנסיגת חניכיים באזור השיניים הקדמיות התחתונות".

 

סדקים ושברים בשיניים

 

חלקי המתכת של התכשיט, עלולים לגרום במקרים רבים גם לסדקים ולשברים בשיניים: "בד"כ נשברים חלקים מהשן", הוא אומר, "אולם עלול להיוצר מצב חריף של שבירת חלק רב מהשן, מצב שעלול להגיע עד כדי עקירה. תופעה זו מתרחשת בעיקר בקרב אנשים בעלי פירסינג בלשון". הסיבה לכך - הלשון נעה בחלל הפה בעת האכילה, כך שהפירסינג עלול להידחף בין השיניים בזמן הלעיסה ולגרום לשברים בשן.

 

שיניים שיש בהן סתימות או כתרים עלולות להיפגע באותו אופן מהתכשיט, עד כדי צורך בהחלפת הסתימה או הכתר. למחצית מהאנשים בעלי הפירסינג לתקופה ממושכת, נגרמו שברי שיניים ובמיוחד בשיניים האחוריות הטוחנות. קראוזה: "השברים גורמים לצורך לבצע פעולות שיקומיות באיזורי השבר, החל בסתימות פשוטות וכלה בטיפולי שורש, כתרים ושתלים".

 

לא אחת מגיעים לחדרי המיון כאלה שבלעו חלקים מהתכשיט שהוחדר בצורה רופפת. תופעה זו גורמת לחנק במידה והתכשיט חודר לקנה הנשימה. קיומו של חפץ זר בחלל הפה גם מפריע לתפקוד התקין של הפה. מדובר בהפרשת רוק מוגברת שעלולה להפריע לדיבור וכן להפרעות בלעיסה ובבליעה. קיימת גם סכנה לפגיעה בחוש הטעם, וביכולת התחושה של הלשון וכן ליצירת תגובות אלרגיות לסוגי המתכת השונים.

 

למי שבכל זאת בוחר להמשיך עם הפירסינג, ד"ר קראוזה ממליץ על מספר כללים חשובים:

 

  • שמרו בקביעות על ניקיון התכשיט ע"י תכשיר אנטיספטי והברשה של התכשיט
  • הקפידו להוציא את התכשיט לפני השינה ולהחזירו בבוקר. כך גם לפני האכילה.
  • ודאו כי התכשיט לא רופף כדי למנוע סכנת בליעה
  • היבדקו תקופתית אצל רופא השיניים עקב הנזקים האפשריים.
  • בעת קיום הבדיקה אצל הרופא מומלץ להוציא את התכשיט וליידע את הרופא בדבר קיומו, מאחר והתכשיט מקשה על הבדיקה ועלול ליצור עיוותים ומידע מוטעה בזמן ביצוע צילומי הרנטגן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
פירסינג. פעולה כירורגית
צילום: גבי מנשה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים