מיקרוסופט: "יש לנו סיכויים טובים לנצח במשפט נגד גנס"
עו"ד שי-לי שפיגלמן, היועצת המשפטית של מיקרוסופט, התארחה הבוקר בקהילת המחשבים של ynet. "מיקרוסופט היתה מעורבת בלמעלה מ-120 תביעות נגד זבלנים, בהן נפסקו עד היום למעלה מ-300 מיליון דולר. אנחנו מעריכים שסיכויי ההצלחה שלנו גבוהים", היא אמרה
עו"ד שי-לי שפיגלמן, היועצת המשפטית של חברת מיקרוסופט, התארחה היום (ד') בקהילת המחשבים של ynet, בעקבות הגשת התביעה נגד מפיץ דואר הזבל אמיר גנס והחברה שבבעלותו, א.ג. ניו אפרוץ'. לפניכם מבחר שאלות של משתתפי הפורום ותשובותיה של שפיגלמן.
למה מיקרוסופט חושבת שהיא יכולה לתבוע את מר גנס, הרי בתור חברה בע"מ, האיש יכול להכריז על פשיטת רגל ולפתוח חברה חדשה. פרט לכך, למה שהוא יפסיק? הרי אין חוק נגד ספאם
"העובדה שאין חוק נגד ספאם לא עושה את זה לחוקי. מטרת הצעות החוק החדשות הן להסדיר את הנושא ולהקל על האכיפה. אמיר גנס וחברתו עוברים במעשיהם על חוקים רבים ביניהם: חוק הגנת הפרטיות, חוק התקשורת, חוק עוולות מסחריות ועוד".
את אומרת כי זה שאין חוק לא הופך את הפעילות לבלתי-חוקית. אני מוסמך במדעי המדינה וזה בדיוק מה שזה אומר. בדמוקרטיה לאזרח מותר הכל, מלבד מה שרשום מפורשות (בחוק) שאסור לו. כך שאם אין חוק האוסר פעילות הפצת דואר זבל, היא מותרת. טיעונך אולי מחזק את הקייס שלכם אך הוא איננו יותר מדמגוגיה פשוטה לעם
"כוונתי הייתה שהעובדה שאין חוק ספציפי לא אומר שמהלכיו של גנץ לא מפרים חוקים אחרים כגון: חוק הגנת הפרטיות, חוק התקשורת, חוק עוולות מסחריות ועוד חוקים נוספים. בנוסף, אני מציעה שניתן לשופט להחליט".
האם גנס הפיץ הודעות בהתחזות לתיבת דואר של הוטמייל או שהוא התחזה למישהוא שעובד בהוטמייל?
"התחזות לתיבת דואר של hotmail".
כמה עומס יצרו ההודעות של גנס על המחשבים שלכם, כמה זמן לקח להם לטפל בהודעות, איך מודדים נזק שכזה לשרתים, איך מתמחרים את הנזק שכל הודעה גורמת לשרתים שלכם,
"לא ניתן בפורום הזה לפרט את כל קו התביעה שלנו".
האם לא מדובר באדם פרטי אשר ברור לחלוטין שאין לו האמצעים הכספיים?
"התביעה איננה רק כנגד אמיר גנס כי אם גם כנגד החברה שבבעלותו א.ג. ניו אפרוצ' בע"מ, שעוסקת, לטענתו, בשיווק באמצעות האינטרנט. כך שהמדובר בעסק לכל דבר".
האם גם לקוח פרטי יכול להגיש תביעה נגד מפיצי ספאם?
"בהחלט, אתה יכול לפנות לאיגוד הישראלי למאבק בדואר זבל".
ישנם הרבה מפרסמים שהיו שמחים על קיומה של רשימה המכילה שמות וכתובות דואר של אנשים שאינם רוצים לקבל דואר פרסומי. אולי מיקרוסופט ירימו את הכפפה ויקימו כזו רשימה?
"רעיון טוב. אנחנו מעורבים במספר מהלכים מהסוג הזה. אל תשכח כי יש גם סיכונים ברשימות מהסוג הזה".
האם את מודעת לעובדה שמיקרוסופט בעצמה מבצעת "ספאם", אולי תכנסי לאתר msn ותבררי כמה מיקרוסופט לוקחת על הצעת פרסום בדוא"ל ותביני סופסוף שמיקרוסופט רוצה ליצור לעצמה מונופול?
"אם אתה מתכוון לדואר האלקטרוני ששולחת MSN ללקוחותיה, המדובר בלקוחות שנתנו את הסכמתם מראש, וזאת כשירות ללקוח שנתן אישור. אמיר גנס, מאידך, שולח דואר פרסומי רב ללא בקשת אישור".
מה לדעתך הסיכויים של מיקרוסופט לנצח בתביעה נגד האדון גנס? ככל הידוע לי כבר הוגשו נגדו תביעות ולא יצא מזה שום דבר.
"בעולם מיקרוסופט היתה מעורבת בלמעלה מ-120 תביעות, בהן נפסקו עד היום יותר מ-300 מיליון דולר. אנחנו מעריכים שסיכויי ההצלחה שלנו גבוהים"
בהצלחה במלחמה המוצדקת והחשובה נגד הספאמרים. אבל אם אתם רוצים להפיק יותר מן המלחמה בהם, ובאמת לסנן את דואר הזבל מדואר לגיטימי, חברות האינטרנט וכמובן מיקרוסופט צריכות לתת לגיטימציה למשווקים מורשים כן להגיע אל תיבות הדואר ולא לחסום מסיבות של היסטריית ספאם. משווקים מורשים נתקלים היום בהרבה בעיות לשלוח דואר מורשה לנמענים (כל תלונה אמיתית או לא ל-SPAMCOP חוסמת שרתים באופן מיידי ליום או יומיים). אם תהיינה "רשימות-לבנות" המלחמה שלכם נגד הספאמרים תהיה קלה יותר".
"כולם נפגעים בגלל כמה גולשים שמנצלים לרעה את המדיום. רשימות לבנות זה פתרון, "בולים" (סכום זעיר על כל הודעה שאתה שולח, כדי להרתיע ממשלוח של מיליוני הודעות) זה עוד פתרון, אפשר גם לחשוב על עונשים פליליים ופתרונות נוספים. כל עוד ההצפה תימשך, לא רק משווקים לגיטימיים נפגעים, כולם נפגעים (מיילים חשובים שמתפספסים, זמן אבוד, רמאויות, וכו' וכו').
תודה על ההצעה והתמיכה. התופעה שאתה מתאר היא אכן אחת מתופעות הלוואי השליליות הנלוות לדואר הזבל, ומעצים את הבעיה".