שתף קטע נבחר

 

שר המשפטים ברשות: נוציא להורג משתפי פעולה

השר, פריד אל-ג'לאד, אומר כי "הרשות תיישם את עונש המוות למשתפי פעולה עם ישראל ולרוצחים על רקע פלילי". לדבריו, גזר דין המוות מיושם בכל העולם "כולל ארה"ב וישראל". בחודש שעבר העביר אבו מאזן לאישור המופתי תיקים של יותר מ-50 נידונים למוות. ברחוב הפלסטיני קיימת תמיכה בהוצאה ממוסדת להורג "ולא על ידי כנופיות"

שר המשפטים הפלסטיני, פריד אל-ג'לאד, אומר היום (ו') כי הרשות הפלסטינית לא תיכנע ללחצים והיא מתכננת ליישם את עונש המוות נגד פלסטינים החשודים בשיתוף פעולה עם ישראל ושעונשם נפסק בבתי המשפט הפלסטינים. ג'לאד התייחס בכך להחלטת המופתי הפלסטיני לאפשר יישום עונש המוות נגד קבוצה של פלסטינים החשודים בשיתוף פעולה.

 

 

בחודש שעבר, העביר יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו-מאזן, להחלטתו של המופתי את תיקיהם של יותר מ-50 פלסטינים עליהם נגזרו בחודשים האחרונים עונשי מוות. אבו מאזן העביר את התיקים למופתי לאחר שבשטחים ובעיקר ברצועה שרר זעם רב על כך שעונשי מוות, שנגזרו על משתפי פעולה ורוצחים על רקע פלילי, אינם מיושמים.

 

במספר מקרים תקף המון פלסטיני את בית הכלא בעזה והחליט להרוג את אותם חשודים לאחר שלדברי ההמון מערכת המשפט הפלסטינית והרשות הפלסטינית אינה טורחת להוציא אל הפועל את גזר הדין נגד אותם נאשמים.

צילום: איי פי

 

בעקבות הלחץ מהרחוב, החליט המופתי בשבוע שעבר כי הוא מאשר את יישום עונש המוות נגד מספר פלסטינים שתיקיהם הוגשו בפניו, והעיון בתיקיהם של האחרים נמשך.

 

"לא נקבל התערבות חיצונית"

 

שר המשפטים הפלסטיני, ג'לאד אמר היום כי גזר דין המוות מיושם בכל העולם ובכלל זה בארה"ב ובישראל, וזאת למרות המגמה העולמית המתנגדת לעונש הזה. השר הפלסטיני דחה כל ניסיון להתערב במערכת המשפט הפלסטינית ואמר: "אין כל התערבות חיצונית, ובכלל זה התערבות של ישראל במערכת המשפט הפלסטינית. יישום החוק הוא עניין הקשור לרשות הפלסטינית ולמערכת המשפט הפלסטינית בלבד". השר התייחס לטענת גורמים ברשות לפיהם גזר דין המוות שנגזר נגד חשודים בשיתוף פעולה עם ישראל, לא ייושם בגלל לחץ ישראלי.

 

ברחוב הפלסטיני קיימת תמיכה בגזר דין מוות לחשודים בשיתוף פעולה עם ישראל ולרוצחים. הפלסטינים מסבירים את הצורך בהוצאה להורג במניעת התפשטות תופעת הנקמה, תופעה שבשנים האחרונות, בעיקר בתקופת האינתיפאדה ונוכח היעדר מערכת משפט ואכיפת חוק רציניים ברשות, התפשטה וגרמה לחוסר שביעות רצון גדולה ברחוב הפלסטיני. יצויין כי רוב הציבור הפלסטיני מציין את חוסר הביטחון האישי כבעיה המרכזית שלו.

 

מספר ארגוני זכויות האדם הפלסטינים הביעו באופן מתון התנגדות לעונש המוות, אולם לא מתנהלת מערכת כלשהי לביטול גזרי הדין ולביטול עונש המוות. בימים הקרובים צפוי המופתי להודיע על החלטתו בנוגע לתיקי פלסטינים נוספים שנגזר עליהם גזר דין מוות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אבו מאזן. העביר 50 תיקים להחלטת המופתי
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
נאשם בשיתוף פעולה נתלה על עמוד
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
בוש. "שלא יתערב"
צילום: איי פי
מומלצים