עונשה של גלאט-ברקוביץ': מאסר על תנאי וקנס
ה"פרקליטה המדליפה" מפרשת סיריל קרן הורשעה השבוע בעסקת טיעון בעבירה של גילוי בהפרת חובה. הבוקר היא נידונה ל-8 חודשי מאסר על תנאי ונקנסה ב-10,000 שקל. השופטת: ברקוביץ' הודתה במשטרה כי מטרתה היתה להשפיע על בוחרים ושהיא פעלה משיקולים זרים, מתוך ידיעה שהיא מעמידה את החקירה בסכנה. ברקוביץ': "בדמוקרטיה לא תיתכן הצבעה מושכלת ללא ידיעת עובדות חשובות"
עו"ד ליאורה גלאט-ברקוביץ' נידונה הבוקר (יום ד') בבית משפט השלום בת"א ל-8 חודשי מאסר על תנאי, ולקנס בסך של 10 אלף שקלים. גלאט-ברקוביץ' הורשעה על-פי הודאתה במסגרת עיסקת טיעון על עבירת גילוי והפרת חובה.
השופטת חיותה כוחן קבעה כי המעשה של ברקוביץ' חמור בשל המעמד הגבוה בו היא היתה ובגלל האחריות הגדולה שהיתה לה. עוד הוסיפה השופטת כי ברקוביץ' הודתה במשטרה כי מטרתה היתה להשפיע על בוחרים וכי היא פעלה משיקולים זרים ומתוך ידיעה שהיא מעמידה את החקירה בסכנה. והוסיפה כי התפטרה ובמו ידיה הביאה על עצמה את חורבנה, בהעמדתה לדין ובהרשעה. לדבריה, "מעשיה חרגו מהאיזון בין ההדלפה לזכות הציבור לדעת".
גלאט-ברקוביץ' אמרה לאחר הדיון: "כל הזמן טענתי שלא הפרתי את אמון הציבור אלא פעלתי בשירות הציבור". היא הוסיפה כי "הפרתי את החוק ועל כך אני נותנת את הדין ומשלמת מחיר אישי יקר. האמנתי בכל ליבי ועודני משוכנעת שבדמוקרטיה לא תיתכן הצבעה מושכלת ללא ידיעת עובדות חשובות כל כך".
ביום ראשון הורשעה ה"פרקליטה המדליפה" מפרשת סיריל קרן, ליאורה גלאט-ברקוביץ' במסגרת עסקת טיעון. היא הורשעה בעבירה של גילוי בהפרת חובה. מכתב האישום נמחקה העבירה של מרמה והפרת אמונים. בעקבות עסקת הטיעון צפויה הפרקליטה למאסר על תנאי וקנס כספי של 10,000 שקל.
גלאט-ברקוביץ' אמרה בבית המשפט כי פעלה באחריות וכאשר העבירה את המידע לעיתונאי, ברוך קרא, מעיתון "הארץ" ידעה כי אינה פוגעת בחקירה.
עורך דינה של גלאט-ברקוביץ', יהושע רזניק, אמר בבית המשפט כי כל הטענות נגדה כאילו הדליפה מטעמים אידיאולוגים אינן נכונות. "היא חשבה שיש לחשוף את דבר החקירה. והצגתה כמי שיש לה ויכוח פוליטי עם ראש הממשלה אינה לעניין, זה לא נכון, ולא מן הטעם הזה הועברו הדברים. מה שהנחה אותה הוא הרצון לעקור את השחיתות... המעשה נעשה בשל מחשבה שכך צריך להיעשות כי העובדות צריכות להיות מוצגות בפני הציבור הישראלי לפני בחירות", אמר רזניק. הוא הוסיף עוד כי הוא מקווה שפרק זה יסתיים בחייה של גלאט ברקוביץ', וכן מסר שהיא מתכוונת להמשיך לעבוד והיא אינה מתכוונת להיפרד ממערכת המשפט.
לפני קצת יותר משנה נפתח בבית משפט השלום בתל אביב המשפט, וגלאט-ברקוביץ' הואשמה בגילוי, בהפרת חובה ובמרמה והפרת אמונים. במקביל, דחה היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, את בקשת הפרקליטה להמיר את ההליך הפלילי נגדה בהליך משמעתי. מזוז דן בזמנו בנושא עם פרקליטת המדינה דאז, עדנה ארבל, וקבע כי לא נמצא צידוק או שינוי בנסיבות, שישנה את ההחלטה להעמידה לדיו פלילי.
גלאט-ברקוביץ', הכחישה בדיונים בבית המשפט שפעלה לחשיפת הפרשה מתוך מניעים אישיים ופוליטיים, כפי שנטען. לדבריה, החקירה לא היתה חשאית, והיא החליטה לחשוף את המידע - מכיוון שהוסתר מהציבור. במקביל, תקפה בחריפות את החלטתו של היועץ המשפטי לממשלה היוצא, אליקים רובינשטיין, להעמיד אותה לדין.