7.5 שנות מאסר לחייל שמכר נשק וסחר בסמים
ביה"ד הצבאי של פיקוד הדרום גזר את עונשם של 3 גששים בדואים שהורשעו בעבירות חמורות של סחר בסמים ובנשק, לאחר שהופללו על ידי סוכן של המשטרה הצבאית. העונש החמור ביותר נגזר על רב"ט א', שמכר לסוכן נשק קרוב ל-12 ק"ג גראס. על רס"ל ע' נגזרו ארבע וחצי שנות מאסר על 3 עבירות של "תיווך בסם מסוכן". ואילו החייל השלישי, סמ"ר ש', נידון ל-5 שנות מאסר בשל "4 עבירות של סחר בסם מסוכן"
שבע שנות מאסר וחצי נגזרו על חייל צה"ל שהורשע בסחר בכמות גדולה של סמים וכן במכירת כלי נשק. חברו שסחר בלמעלה מ-35 ק"ג סם מסוג גראס נידון לארבע וחצי שנות מאסר ואילו חייל נוסף שהורשע באותה פרשה בסחר בסמים, נשלח לחמש שנות מאסר ורכבו הפרטי הועבר לרשות צה"ל.
בבית הדין הצבאי של פיקוד הדרום הסתיימו השבוע הדיונים המשפטיים בעניינם של השלושה, גששים בדואים ששירתו באוגדת אדום, שהואשמו בקיץ 2004 בעבירות חמורות של סחר בסמים ובנשק.
בפרשה, שזכתה לשם "כינור דוד", נעצרו שבעה חיילים בחשדות אלה לאחר חקירה ממושכת וחשאית של היחידה המרכזית לחקירות מיוחדות (ימל"מ) של המשטרה הצבאית. במהלך החקירה הופעלה סוכנים חשאיים שתיעדו את מעשיהם של החיילים החשודים. גזר דינם של מרבית המעורבים בפרשה ניתן בשבועות האחרונים והוא נע בין 27 ל-45 חודשי מאסר בפועל. השבוע הגיע תורו של הרכב השופטים בראשות אב בית הדין, סגן-אלוף אהרון משניות, לגזור את דינם של השלושה שהואשמו בעבירות החמורות ביותר בפרשה.
רב"ט א' הורשע בשלוש עבירות של סחר בסם מסוכן. בסך הכל הוא מכר לסוכן החשאי כמות של קרוב ל-12 ק"ג סם מסוג גראס בשלוש עסקות שונות בתמורה ל-13 אלף שקל (מתוכם הרוויח 5,800 שקל).
לאחר העסקה הראשונה אמר הנאשם ללקוח החדש שלו, שלא היה אלא הסוכן חשאי שהפליל אותו, כי יקבעו נקודת מפגש חדשה מכיוון "שלא עוקצים באותו מקום פעמיים".
מעבר לעסקאות הסמים, הציע הנאשם לסוכן גם לרכוש "כבש גדול", כינוי שמצא לאקדח, זאת בתמורה ל-6,000 שקל. העסקה התבצעה למחרת שיחת הטלפון, בה מסר הנאשם לסוכן אקדח חצי אוטמטי מסוג "סטאר" קליבר 9 מ"מ.
חודש לאחר עסקת האקדח הבטיח רב"ט א' לספק רובה גליל תמורת 21 אלף שקל. לבסוף השיג רובה מסוג קלצ'ניקוב, והודיע כי יספק אותו במחיר זול יותר מהגליל - "רק" 17 אלף שקל. בהמשך ניסה למכור לסוכן שני רובי קלצ'ניקוב נוספים תמורת סכום כולל של 40 אלף שקל, אולם נעצר בטרם קיבל את הכסף.
הנאשם אף הציע לסוכן לרכוש 50 ק"ג מריחואנה במחיר משתלם וביקש ממנו לשלוח לו לקוחות נוספים שמעוניינים בסמים ובכלי נשק כמו רובי אמ-16, אקדחים ורובים צה"ליים שונים . "יש לי מהכל ובשפע", אמר לסוכן. "מעשיו של הנאשם חמורים ביותר, אולי מן החמורים ביותר שנדונו בבתי הדין הצבאיים", קבעו השופטים בהחלטתם.
בהתייחסם לסחר בכלי הנשק אמרו: "כלי הנשק עלולים היו להגיע לידי גורמים עויינים ולשמש את הטרור נגד אזרחים חפים מפשע". כאמור על רב"ט א' נגזרו שבע וחצי שנות מאסר, שנתיים מאסר על תנאי למשך שלוש שנים שלא יעבור עבירת סמים וכן הורדה לדרגת טוראי. סניגורו של ע', עו"ד עדי קידר, הודיע כי יערער על חומרת העונש.
"מעשים חסרי תקדים"
על רס"ל ע' נגזרו ארבע וחצי שנות מאסר לאחר שהורשע בשלוש עבירות של תיווך בסם מסוכן. רס"ל ע' ביצע את העבירות בין החודשים מאי ליולי אשתקד, ובסך הכל היה קשור בהעברת 37.72 ק"ג של סם מסוג גראס וכן 992 גרם סם מסוג חשיש, זאת בתמורה ל-29 אלף שקל, מתוכם הרוויח 2,950 שקל.
על העבירות בהם הורשע אמרו השופטים: "המעשים בהם הודה הנאשם הינם חסרי תקדים, ככל הידוע לנו במערכת הצבאית, מבחינת כמויות הסם העצומות שהנאשם היה מעורב בהפצתם". השופטים ציינו כי מדובר בחייל בתפקיד לחימה, והענישה כלפיו צריכה להוות תמרור אזהרה לחיילים אחרים. גם על נאשם זה נגזר מאסר על תנאי והורדה לדרגת טוראי.
החייל השלישי, סמ"ר ש', נידון לחמש שנות מאסר בפועל לאחר שהורשע בארבע עבירות של סחר בסם מסוכן, לאחר שמכר לסוכן חשאי כ-10.5 ק"ג סם מסוג גראס תמורת 11,200 שקל וכן 32.2 גרם הירואין תמורת 4,500 שקל.
הנאשם גם ניסה למכור לסוכן רובה מסוג אם-16 תמורת 20 אלף שקל, אך העסקה לא יצאה לבסוף לפועל.
לאחר מתן גזר הדין ביקשה התביעה לחלט את רכבו הפרטי של הנאשם, כלומר להעביר את הרכב שברשותו, מסוג מיצובושי, לרשות צה"ל, לאחר שהשתמש ברכב לצורך עסקאות הסמים. סניגורו של הנאשם טען כי הרכב שייך לאם המשפחה, אך לא רשום על שמה כדי לאפשר לה לקבל הבטחת הכנסה.
השופטים התרשמו אחרת וציינו כי הוכח קשר בין השימוש ברכב לבין עסקאות הסמים כמו כן ציינו כי הונאת הביטוח הלאומי אינה שיקול כלל בנושא זה, והורו בפעם השנייה בתולדות צה"ל (הפעם הראשונה הייתה בסוף שנת 2004, שעה שבית הדין חילט שברולט מודל 94' של חייל אחר באותה פרשה לאחר שהוכח קשר בין שימוש ברכב לעסקאות סמים שביצע), לחלט רכב של עבריין סמים.