תפירת הקיבה
ניתוח המבוצע בגישה השמרנית (פתיחת בטן), ולאחר שתוסר ההקפאה שעליה החליטה ועדת משרד הבריאות, יבוצע גם בלפרוסקופיה. המנתח תופר את הקיבה כך שנותר חלק קטן שאליו יגיע מזון, ואותו הוא מחבר ישירות למעי הדק
ניתוח המבוצע בגישה השמרנית (פתיחת בטן), ולאחר שתוסר ההקפאה שעליה החליטה ועדת משרד הבריאות, יבוצע גם בלפרוסקופיה. המנתח תופר את הקיבה כך שנותר חלק קטן שאליו יגיע מזון, ואותו הוא מחבר ישירות למעי הדק.
בלפרוסקופיה מבצעים רק חמישה חתכים קטנים בדופן הבטן ודרכם מוחדר הציוד הניתוחי (בו בזמן נראה מהלך הניתוח על מסך הטלוויזיה). ניתוח לפרוסקופי מקצר את משך תקופת האשפוז, מאפשר חזרה מהירה לשגרה ומותיר צלקות קטנות יותר.
למי זה מתאים? החיבור למעי גורם לספיגה מהירה מאוד של הסוכר בדם ומכאן לבחילות כבר לאחר אכילה מועטה של מתוקים. הניתוח מתאים לאנשים שמנים באופן קיצוני המכורים למתוק, ולמי שכשלו בניתוחי הטבעת.
יתרונות: הפחתה משמעותית במשקל וגמילה מההתמכרות למתוק.
חסרונות וסיכונים: בלפרוסקופיה המנתח עלול לנקב את המעי, מה שיגרור סיבוכי בריאות רבים, עד כדי מוות, ורמת הסיכון גבוהה יחסית. בשיטה השמרנית יש סיבוכים הנלווים להרדמה כללית וכן זיהומים ודימומים; הירידה הדרמתית במשקל ומניעת היכולת לזלול מתוקים גורמת לירידה במצב הרוח ולדכדוך; מחסור בוויטמינים ובמינרלים עלול להיגרם בשל הקושי לצרוך מזון מוצק, ומשום שנעקף החלק במערכת העיכול בו נספגים ויטמינים מסוימים. בשלב הראשוני של ההחלמה על המטופלים לצרוך ויטמינים ומינרלים, כמו סידן וויטמין 12 B.
אחוזי הצלחה: בתוך שנה עד שנתיים אפשר להפחית עד שליש ממשקל הגוף אצל 90% מהמטופלים.