שתף קטע נבחר

ב"ליאו בק" הפתיעו: מתנגדים להתנתקות

במשאל שנערך בפאנל בתיכון הליברלי ליאו בק בחיפה, התברר כי רוב התלמידים מתנגדים לתוכנית ההתנתקות. בחודשים האחרונים מנהלים נערים מגוש קטיף מסע הסברה מקיף בקרב בתי ספר תיכון ברחבי הארץ, כדי לשכנע את בני גילם להתנגד. "הם ניזונים רק מהתקשורת המגמתית והשקרית. אם הם ידעו את האמת, הם יהיו איתנו". ממשרד החינוך נמסר: "אין לקיים כל תעמולה מפלגתית או פוליטית" בבתי הספר, אלא אם יש איזון בין הצדדים

ההתנתקות נכנסת לבתי הספר: נערים מגוש קטיף פועלים בחודשים האחרונים בקרב בתי ספר תיכון ברחבי הארץ ומנהלים מסע הסברה מקיף נגד ההתנתקות. במשרד החינוך מבהירים כי "אין לקיים כל תעמולה מפלגתית או פוליטית" בבתי הספר, אלא אם כן יש איזון בין הצדדים המעורבים בשיח.

 

 

במסגרת הפעילות נכנסים הנערים מגוש קטיף לבתי הספר ומרצים בפני התלמידים נגד ההתנתקות. בין היתר ביקרו המתנגדים באורט מגדים בכרמיאל, תיכון אשל הנשיא בדרום, תיכון מרחבים במרחבים, אוהל שם ברמת גן, אולפנת פלך בירושלים ובתי ספר נוספים בערד, גדרה, כרמיאל ועוד. חלק מהפעילות נעשית במסגרת שיעורי האזרחות.

 

למרות הפעילות השנויה במחלוקת, נראה כי העבודה נושאת פירות: במשאל שנעשה בקרב 140 תלמידי י"א מהתיכון הליברלי "ליאו בק" בחיפה, התברר כי רובם מתנגדים לתוכנית ההתנתקות.

 

המשאל נערך אתמול (ד') במסגרת שיעור אזרחות. לפאנל הגיעו גם נערים מגוש קטיף וגם נערים פעילים ב"שלום עכשיו", התומכים בתוכנית ההתנתקות. בסוף הפאנל נערך המשאל והתברר כי 52 אחוז מהשביעיסטים מתנגדים תפינוי היישובים בגוש קטיף.

 

בית הספר ליאו בק שייך למרכז חינוך של האיגוד העולמי ליהדות מתקדמת. רוב התלמידים הלומדים בו מגיעים מאזור הכרמל הצרפתי האמיד ולומדים בו במגמות מדעיות-ריאליות וכן במגמות אמנות.

 

"תהיה קטסטרופה"

 

במסגרת הפאנל שארגנה מורה לאזרחות בבית הספר, כל צד קיבל חצי שעה כדי להציג את עמדתו. מתנגדי התוכנית הכינו סרטון קצר ובו הסבר על גוש קטיף בליווי מפות. תומכי התוכנית חילקו מפות קטנות לכל המשתתפים ודיברו בעיקר על עקרונות של מדינה יהודית דמוקרטית. 

 

חננאל אלול, בן 18, תושב גוש קטיף, שהשתתף בפאנל, הופתע מתוצאות המשאל. "הכינו אותנו לכך שמדובר במעוז החילוניות, ומאוד הופתענו כשהתוצאות הראו כי מרבית התלמידים תמכו בעמדתנו".

 

אלול אמר כי הוא וחבריו הראו לתלמידים סרטון על גוש קטיף וסיפרו להם על חייהם שם. "הסברנו להם איך מוסרית-ערכית העם היהודי פוגע בנו. דיברנו גם על דמוקרטיה, כבוד האדם וחירותו. איך המשטרה והשב"כ מתנהגים". לדבריו, לאחרונה ביקרו הוא וחבריו בעשרות בתי ספר ברחבי הארץ והציגו את משנתם בפני תלמידי תיכונים מכל המגזרים. "לא כל בני הנוער מתנגדים כמונו להתנתקות כי הם ניזונים רק מהתקשורת המגמתית והשקרית. אם רוב הנוער ידע את האמת על גוש קטיף, ולא רק את מה שהתקשורת מאכילה אותם, הוא יהיה איתנו".

 

אלול, שמיניסט, המתכוון להתגייס לצבא בעוד כשנתיים, בתום לימודיו בישיבת הסדר, קרא לבני נוער לסרב לפקודת הפינוי. לדבריו, אירועי הימים האחרונים, בהם נעילת שערי 170 בתי ספר וחסימת כבישים, הם רק "סיפתח" לבאות.

 

"תהיה קטסטרופה כי מה שקורה פה, התנהלות השלטון וראש הממשלה, מושחתת. המטרה כרגע היא שיבינו שלא יעבור להם בשקט. אם יהיה בלגן יש בזה היגיון כי ראש הממשלה מביא למהלכים בגיבוי ממשלה שלא בחרו בה. רובם המוחלט של האנשים לא תומכים באלימות, אבל אם מישהו יראה שרוצחים את אמא שלו הוא לא יישב בשקט. לקחת אדמה, לפתוח קברים, להרוס בתי כנסת, זה רצח. לדעתי דמוקרטיה היא לא מעל הכל, צריכים להיות קווים ברורים וגבולות. ככל שהמועד יתקרב חסימות הכבישים ייעשו אינטנסיביות יותר. המדינה תהיה פקוקה בהמונים".

 

משרד החינוך: לאזן בין הצדדים 

 

במשרד החינוך מבהירים, כי על פי חוזר מנכ"ל אין לקיים כל תעמולה מפלגתית או פוליטית, אלא אם כן בתי הספר מאזנים בין הצדדים השונים המעורבים בשיח. אשר לבתי הספר המצוינים בכתבה, מדגישים מנהלי בתי הספר, כי לא התקיימה כל פעילות פוליטית במסגרת שיעורי האזרחות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
הפגנה נגד התנתקות
צילום: גיל יוחנן
צילום: מאיר פרטוש
פעילות בבית הספר
צילום: מאיר פרטוש
צילום: גבי מנשה
תירוש. לאזן כל שיח בכיתות
צילום: גבי מנשה
מומלצים