שתף קטע נבחר

עכבו את המהפכה, אני רוצה לחכות

דווקא חברות התרופות לא ממהרות להוציא למדפים את התרופות שאושרו. לטענתן, הן בוחנות את הכדאיות

180 ימים הוקצבו לחברות התרופות מרגע אישור החוק ועד הוצאתו לפועל ב-10 במאי. משרד הבריאות אישר לצורך כך 120 חומרים פעילים, שמהם רוקחות החברות את התרופות. הבעיה היא שחברות התרופות כלל לא ממהרות להוציא תחת ידן את התרופות שאושרו. לטענתן, בשלב הזה הן בוחנות את הכדאיות.

 

מאחורי ההצהרה הזו עומדת מדיניות ברורה: כל חברה מחכה לבדוק איזו תרופה תוציא המתחרה, ובאיזה מחיר. את האשמה לעיכוב הן מטילות על משרד הבריאות, שאמור לאשר את התרופות ואת מחירן. לטענתן, משרד הבריאות מתמהמה במתן האישורים, ולכן הן לא יוכלו לעמוד בלוח הזמנים.

 

במשרד הבריאות דוחים את הטענות מכל וכל. "עד היום הוגשו למשרד הבריאות בסך הכל כ-40 בקשות לתרופות, וכולן קיבלו אישור", אומר עוד יואל ליפשיץ מהלשכה המשפטית של משרד הבריאות, שאחראי על הנושא. "הבעיה היא שהחברות עצמן מתמהמהות ולא החליטו אילו תרופות להוציא למדפים הפתוחים".

 

בעיה נוספת: חברות התרופות רוצות, בהזדמנות הזו, להעלות את המחירים. מדובר במחירים מפוקחים, שדורשים את אישור משרד הבריאות. ה"חברות דורשות להעלות את המחירים ב30 עד 50 אחוז" אומרים במשרד הבריאות, "ולכך אנחנו מתנגדים. את הסיבה להעלאה מסבירות החברות באריזות השונות שנדרשות לתרופות האלה, בתוספת טקסט בעלונים ובשינויים במערכי ההפצה".

 

"העלויות האלה הן שוליות, ולכן לדעתנו אין הצדקה להעלאה של יותר מ- 5 אחוז", מתעקשים במשרד הבריאות. לצרכן רק נותר לראות איך תשפיע המחלוקת הזו על הכיס שלו, ואיך ינהגו קופות החולים לגבי סבסודן. כך או כך, ל'ידיעות אחרונות' נודע שהחל מהשבוע הבא יימכרו כ-50 תרופות במתכונתן החדשה. ביניהן: משככי כאבים ממשפחת האקמול והאוטריווין, סטרפסילס נגד כאבי גרון, זילרג'י לטיפול באלרגיה, אגיסטן לטיפול בפטריות ובתפרחת חיתולים ותכשירים נגד טחורים. כמו כן אושרו כ-20 נקודות מכירה, ביניהן רשת מזון שפועלת בקניון איילון".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים