שתף קטע נבחר

 

אש בלי עשן: על איזה מנגל ייצא לכם בשר טוב

המנגל הישראלי משתדרג: יותר ויותר קונים גריל גז, יוקרתי ויקר, במקום מנגל הפחמים הישן והטוב. בסיוע מכון חותם והשף צ'רלי לוי הכנו בשר על שישה גרילי גז, שני גרילי חשמל וגריל פחמים אחד מפואר במיוחד, והשווינו את התוצאה ואת נוחות השימוש. חג עצמאות שמח

בחנויות וברשתות עשה זאת בעצמך מופתעים ושמחים: הישראלים הולכים ומשדרגים עצמם מהמנגלים הפשוטים של הפחמים והנפנוף אל הגרילים היוקרתיים יותר, שפועלים על גז. קניות גרילים יוקרתיים במחירים שמעל 2,000 שקל הוכפלה השנה בהשוואה לשנה שעברה, אומר אורי דמארי, מנהל השיווק של אמגזית.

 

לאור עונת המכירות הטובה של השנה שעברה החליט השנה אייל שר, קניין ברשת הום סנטר, להמר על הגדלת המגוון ולהכניס גם גרילי גז ב-3,000-4,000 שקל. התוצאה: "אני מוכר יותר מתקני גריל גז ב-3,000 שקל מאשר מתקנים ב-600 שקל, ובסך הכל מדובר בעלייה של כ-40% במכירות לעומת השנה שעברה".

 

ואכן, סיבוב בחנויות מגלה כי המגוון השנה גדול מאי-פעם, אם כי רוב מכשירי הגריל הנמכרים אינם ממותגים. כל יבואן או רשת יכולים לחבר שם כרצונם למתקן הגריל התורן. רק אחרי שרכשנו תשעה מכשירי גריל לצורך בדיקה מיוחדת, התברר שאותו ספק, או.אם.סי מקנדה, מספק לרשת אייס ולריקושט מתקני גריל דומים להפליא, ברויל מייט וברויל קינג, זהים ברמת הביצוע, עם הבדלים קלים מאוד שבקושי ניתן להבחין בהם. לחלופין, אמגזית מציעה תחת שמה מכשירי גריל מטייוואן או מאוסטרליה.

 

לקראת יום העצמאות בדקנו תשעה מכשירים, הכוללים שישה גרילי גז, שני גרילים חשמליים ואחד על פחמים. כולם פשוטים להפעלה ומצוידים במכסה. כל אחד מתשעת המנגלים נבדק על-ידי השף צ'רלי לוי ממסעדת ברונו בקניון עזריאלי. סייע לו בהפעלה ובפיקוח הטכני עמנואל השואל, מנהל מחלקת האחזקה של גן אורנים. הבדיקה התנהלה בפיקוח עדה לבנון, מנכ"ל מכון חותם.

 

לוי בחר להפעיל את המכשירים כשהם פתוחים. הפעלת גריל עם מכסה סגור מקצרת אמנם את זמן הבישול ועשויה לשפר את האיכות, אבל מצד שני גורמת לכל העשן והשומן להישאר בפנים ומפחיתה את השליטה על האיכות הסופית של הבשר. לטענת לוי, במכשיר טוב אין סיבה שפתיחתו תפגע באיכות הבשר.

 

הוא צלה על כל אחד מהמכשירים נתח סטייק אנטריקוט טרי ומשובח מסדרת אדום אדום של תנובה, נתח פרגית, קבב של זוגלובק ונקניקיה מיוחדת למנגל מסדרה חדשה ומוצלחת, ענקניקיות, של טירת צבי.

 

בכל אחד מהמכשירים בחנו את קלות ההפעלה, מהירות ההתחממות, עוצמת החום, נוחות הטיפול בבשר (גודל משטח הצלייה, הימצאות רשתות לשימור הבשר ועוד), וכמובן קלות הניקוי, אם כי השואל מדגיש כי קלות הניקוי עומדת למבחן אמיתי רק אחרי מספר רב של הפעלות. הבאנו בחשבון את המראה הסופי של הבשר, וארבעה אנשים גם טעמו אותו וחיוו את דעתם. כדאיות הקנייה הוערכה כמובן גם לנוכח המחיר. 

 

טובים מאוד 

 

גריל גז מגה שף 3

 

היצרן: שי שאנג אינדאסטריאל, יבוא מטיוואן של אמגזית, 2,300 שקל.

 

תפוקה: 54,000 בי.טי.יו (BTU). שטח צלייה - 65 על 44 ס"מ, בלון גז רגיל (5 ק"ג) הניתן למילוי עם וסת (צינור ווסת צריך לרכוש בנפרד).

 

המתקן מרשים מאוד - שילוב עץ ומתכת שחורה. שטח הצלייה הגדול יחסית עשוי מברזל יצוק. הגריל מצויד במכסה נירוסטה ורשת פנימית לשמירה על הבשר המוכן חם עד להגשה.

 

חוות דעת המומחה: משטח הצלייה קולט את החום ושומר עליו באופן אחיד. הפסים הרחבים של המתכת מאפשרים לחתוך את הבשר גם כשהוא על הגריל. מוצר מצוין יחסית למוצר גז. הבשר יצא במיטבו. הוראות ההתקנה, ההפעלה, התחזוקה והניקיון ברורות מאוד.

 

גריל גז בייבי קיו של וובר

 

תוצרת ארה"ב, היבואן: חברת די.אנד.אס, 1,100 שקל.

 

תפוקה: 12,000 בי.טי.יו. שטח צלייה - 33 על 45 ס"מ. בלון גז קטן חד-פעמי (450 גרם, 40 שקל) שמספיק לשעתיים. לחלופין אפשר לחבר לרשת הגז הביתי.

 

מתקן קטן, לא מרשים במראהו, אך נייד, נוח ומעניק 5 שנות אחריות. ניתן לרכוש עגלה מתאימה מיוחדת בתוספת של 500 שקל.

 

חוות דעת המומחה: עושה את העבודה יפה מאוד, גם בצורת הבשר וגם בטעם. טוב מאוד להאכלת שישה אנשים. חיסרון - בלון הגז הקטן, המספיק, לטענת היבואן, לשעתיים, בניגוד לבלונים הסטנדרטיים (5 ק"ג) שמספיקים לשעות רבות יותר. ביציאה לפיקניק משפחתי גדול מומלץ להצטייד בשני בלונים לפחות. חבל גם שידית המכסה מתחממת, אם כי מפעילי המכשיר, המנוסים בהפעלת ברביקיו, לא התרגשו מכך. בסך הכל יש בהחלט תמורה להשקעה.

 

גריל פחמים של פייר מג'יק

 

תוצרת ארה"ב, היצרן: רוברט פטרסון, היבואן: קבין, 8,900 שקל.

 

שטח הצלייה - 76 על 46 ס"מ, פחמים סטנדרטיים.

 

המתקן גדול מאוד ועשוי כולו נירוסטה, אך אין לו מתקן נשיאה, והוא מיועד להיות מכשיר בילט אין המותקן על שולחן שנבנה במיוחד בשבילו. אנחנו השתמשנו בו כשהוא מונח על הקרקע. יש בו מגש עליון גדול להפשרה או לשמירה על חום האוכל המוכן.

 

חוות דעת המומחה: שילוב של תחכום עם קלאסיקה. הנירוסטה הופכת את המתקן לעמיד בכל מזג אוויר. שטח הצלייה, הגדול מבין המוצרים שנבדקו, מאפשר צלייה של נתח גדול. יתרון מיוחד - ידית כוונון לוויסות עוצמת הלהבה. התוצאה והטעם טובים מאוד, אבל מדובר במכשיר יוקרתי ויקר מאוד. 

 

בינוניים

 

גריל גז טרופר של אאוטבק

 

תוצרת סין, היבואן: הום סנטר, 1,599 שקל במבצע בחודש מאי, במקום 2,000 שקל.

 

תפוקה: 27,000 בי.טי.יו. שטח הצלייה - 48 על 50 ס"מ. ההפעלה מצריכה בלון גז ווסת, שמשמעותם תוספת של 203-350 שקל לקנייה הראשונית.

 

המתקן עשוי שילוב של עץ ומתכת ירוקה. מראהו סביר למדי. משטח הצלייה והמדף קטנים יחסית. משטח הצלייה עשוי, על-פי המשווק, מברזל, אבל על-פי חוות דעת המומחה מדובר בתוצר ברמה בינונית.

 

חוות דעת המומחה: גריל סימפטי, אם כי לקח לו זמן רב יחסית להתחמם. מרכז אזור הצלייה קר יחסית לצדדים, אם כי החריכה טובה. המוצרים המוגמרים היו ברמת אחידות טובה, והתוצאה סבירה למדי במראה ובטעם. חבל שההוראות כתובות בכתב צפוף כל-כך.

 

גריל גז ברויל מייט של או.אם.סי

 

יבוא מקנדה. היבואן: אייס ישראל. מחיר מבצע: 1,299 שקל במקום 1,400 שקל.

 

תפוקה: 40,000 בי.טי.יו. שטח הצלייה - 55.5 על 37.5 ס"מ. ההפעלה מצריכה בלון גז ווסת. המשמעות: תוספת של 299 שקל לבלון (במבצע במקום 399 שקל), 49.99 שקל לווסת ו-99.99 שקל לערכת החיבור.

 

מתקן מתכת שחור, לא מרשים במיוחד, עם שולחן הגשה אחד, מכסה ומדף בינוני להפשרה ולשמירה על חום הפריטים המוכנים. ההבדל הבולט היחיד בינו ובין הגריל ברויל קינג (בהמשך) הוא בקיומו של תרמוסטט. גם שולחן הצלייה מעט גדול יותר, אם כי בפועל ההבדל אינו מורגש. עלון ההוראות משובח.

 

חוות דעת המומחה: החריכה הראשונה טובה, אבל כדי לקבל תוצאה סופית סבירה הגריל חייב להיות סגור. ברגע שהוא פתוח נכנס האוויר הקר והחריכה נפסקת. מכיוון שהמכסה אטום, קשה לשלוט על מוצרי המזון שבתוך הגריל. גם מרחק הלהבה מרשת הבשר גדול מדי. התרמוסטט לא שינה את התוצאה הסופית הלא מרשימה בכל סוגי הבשר (למעט הנקניקיה) לעומת הגריל ללא תרמוסטט. הבקר אפילו קיבל טעם של מסטיק.

 

גריל גז ברויל קינג של או.אם.סי

 

יבוא מקנדה של אמישרגאז לרשת ריקושט, מחיר מבצע: 1,190 שקל במקום 1,599 שקל.

 

תפוקה: 40,000 בי.טי.יו, שטח הצלייה - 37 על 50.5 ס"מ. ההפעלה מצריכה בלון גז ווסת, שנמכר ברשת ב-309 שקל במה שמוגדר מחיר מבצע, במקום 490 שקל. המחיר כולל וסת קליק וצינור. מתקן מתכת שחור, דומה מאוד לברויל מייט.

 

חוות דעת המומחה: הביצוע זהה. 

 

מאכזבים

 

גריל גז ביפ איטר 3 של דיסקברי

 

יבוא של אמגזית מאוסטרליה, 3,599 שקל.

 

תפוקה: 54,000 בי.טי.יו (13.32 קילוואט), שטח צלייה - 66 על 49 ס"מ. מיכל גז של 15-5 ק"ג. היבואן ממליץ על מיכל 5 ק"ג של אמגזית.

 

גריל גדול, שחור, מרשים, עם שני מגשי הגשה גדולים ממתכת כסופה. גם משטח הצלייה גדול. מצורפת חוברת הוראות ברורה.

 

חוות דעת המומחה: הגריל נהנה מיתרון של חלון ארוך במכסה, המאפשר לשלוט על הצלייה גם כאשר המכסה סגור, אבל בהתייחס למחיר הגבוה, התוצאה מאכזבת מאוד. החריכה האיטית פוגמת באפקט של טעם הגריל, במיוחד בפרגית, שהזכירה יותר פרגית שהוכנה בתנור או במחבת. מראה הסטייק לא היה מרשים. כל המוצרים לא נראו יפים במיוחד, בהשוואה למתקנים האחרים.

 

מנגל חשמלי דגם 44320 של מורפי ריצ'רדס

 

יבוא מטורקיה של שריג אלקטריק, 299 שקל.

 

תפוקה: 2,000 ואט, שטח צלייה - 41 על 26.5 ס"מ.

 

מכשיר קטן, שחור, עם שטח צלייה קטן. ההפעלה פשוטה מאוד.

 

חוות דעת המומחה: החום חלש. המכשיר לא עושה שום דבר טוב לבשר. הוא מבשל אותו ולא חורך או צולה. אין בו שום שיפור לעומת גרילים פרימיטיביים ביותר. לא מצדיק את ההוצאה, למרות שמדובר במכשיר זול מאוד. כל סוגי הבשר לא נראו יפה וגם הטעם לא הזכיר טעם של גריל.

 

ברביקיו חשמלי דגם טוקסידו של אאונדיו

 

יבוא מסין של חברת אקפולקו בלעדית לסקאל דיוטי פרי, 99 דולר (432 שקל).

 

תפוקה: 1,600 ואט, שטח צלייה - 49.50 על 34 ס"מ.

 

מתקן קטן מכוסה טפלון ונוח מאד לניקוי.

 

חוות דעת המומחה: מתקן לסטודנטים תפרנים ולמי שרוצים להרגיש מנגל ואין להם כסף להוציא. אין לו שום יתרון על מחבת טפלון פשוט, למעט שטח הצלייה. התוצאה בכל סוגי הבשרים, אפילו בנקניקיה, לא מזכירה ברביקיו אמיתי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
המנגל משתדרג
צילום: סי די בנק
מומלצים