מה כדאי לעשות בעת מסירת בגד לניקוי יבש?
לשאול במפורש את בעל המכבסה האם עלול להיגרם נזק מהליך הניקוי ומה מדיניות ההחזר במקרה שבו נגרם נזק
בכל פנייה לניקוי יבש יש לבדוק מראש קיומן של הוראות כיבוס על הבגד ולהסב את תשומת לב המכבסה למפורט בסימון.
לשאול במפורש את בעל המכבסה האם עלול להיגרם נזק מהליך הניקוי ומה מדיניות ההחזר במקרה שבו נגרם נזק. על פי התשובה, הפעילו את שיקול דעתכם אם אתם רוצים להסתכן.
ניתן לדרוש מבית העסק לתעד את הבטחתו בטופס מסירת הבגד לניקוי, לדרוש מחיקת סעיפים הקובעים פטור לכל נזק או פגיעה לבגד וכן אישור כי הבגד שנמסר היה במצב תקין. במקרה של סירוב, מומלץ לשקול מחדש אם למסור את הבגד במכבסה זו.
מומלץ לברר מראש את שיטת הניקוי, מידע חשוב מאוד במקרה של תקלה, וספק אם תקבלו אותו אז.
קחו בחשבון שאתם עשויים למסור בגד לניקוי יבש ובמכבסה יעבירו אותו כביסה רגילה. שללו זאת מראש.
בהיעדר סימון של הוראות ניקוי על הבגד הציעו למכבסה לבדוק את הליך הניקוי במקום נסתר, לפני כיבוס הבגד. זה עשוי גם למנוע את הטענה מצד המכבסה כאילו אף הם הופתעו מהנזק שנגרם לבגד באופן בלתי צפוי.
בררו מראש האם תחויבו בתשלום תמורת ניקוי שלא יצליח גם אם לא ייגרם נזק.
בכל מקרה שבו פעלה המכבסה בניגוד להוראות המפורטות על הבגד, כמו למשל כאשר כיבסו במים בגד המיועד לניקוי יבש והבגד ניזוק, ניתן לתבוע את המכבסה. צרכנים גם זכו בתביעות מן הסוג הזה.
אם נגרם לבגד נזק לאחר שבוצעה פעולת הניקוי בהתאם להוראות ניתן לתבוע את היצרן או היבואן, אבל זאת מומלץ לעשות רק אחרי שקיבלתם הצהרה כתובה של המכבסה המתארת את הליך הניקוי ושהוא נעשה בהתאם למסומן.
מומלץ להיוועץ לפני נקיטת הליך משפטי, שכן תביעה בהיעדר מידע עלולה להידחות על ידי בית המשפט. ואז לא רק שלא תקבלו פיצויים, אלא תחויבו בהוצאות משפט. במועצה הישראלית לצרכנות מוכנים לייעץ לכם לגבי סיכויי התביעה.
מומלצים