לבנון: הבחירות לפרלמנט יוצאות לדרך
בתום שבועות של הכנות ודיונים, ולראשונה מאז הנסיגה הסורית, יוצאות היום לדרכן הבחירות לפרלמנט בלבנון. מצביעי מחוז ביירות ילכו היום אל הקלפי ובארבעת השבועות הקרובים יעשו זאת ביתר המחוזות. למרות ההתרגשות, הקמפיין כבר כמעט הוכרע
בחירות בלבנון: לראשונה מזה שלושים שנה, ובתום מסכת ארוכה של דיונים וויכוחים, יוצאים היום תושבי ביירות לקלפיות בלי הנוכחות הסורית במדינה. בלבנון, שפותחת היום בבחירות לפרלמנט שייערכו בהדרגה במחזותיה בארבעת השבועות הקרובים (סבב ההצבעות יתקיים בכל יום ראשון) מקווים כי בתום התהליך הסבוך ורווי השריונים והקואליציות תסתמן בשורה כלשהי לזירה הפוליטית הכל-כך שסועה.
מחוז ביירות, ובו כ-400 אלף בעלי זכות בחירה, יהיה הראשון היום ללכת לקלפיות. למרות ההתרגשות מעצם הבחירות, נראה שלא צפויה דרמה גדולה שכן סעד אל-חרירי, בנו של ראש ממשלת לבנון לשעבר, רפיק אל-חרירי, שמנסה לרשת את מקומו במערכת הפוליטית כבר הבטיח את נצחונם של לפחות תשעה נציגים מתוך 19 הנציגים בפרלמנט ממחוז זה. גם במאבק על עשרת המקומות הנותרים נראה כבר כמעט סגור, ובביירות צופים כי מרבית הסיכויים שרשימתו של חרירי תזכה בכל יתר המושבים של המחוז.
למרות זאת, הבן חרירי לא נותר אדיש וניסה להמריץ את תומכיו ללכת היום לקלפיות ולהצביע. "ההצבעה היא חובה לאומית. אל תבקשו מאף אחד שיצביע בשבילכם ויחליט בשבילכם. לכו אתם ובחרו את נציגיכם שיטפלו בבעיותיכם", אמר. חרירי הציב, בין היתר, בראש סדר העדיפויות שלו את הדרישה לחשוף מי התנקש באביו, ראש הממשלה לשעבר ואיש העסקים האמיד בפיצוץ רב העוצמה בביירות ב-14 בפברואר. לצורך כך הוא מייחל לאחוזי הצבעה גבוהים יותר מהבחירות הקודמות בשנת 2000 (כ-33%), "כדי שלא לאפשר לגורמים לא רצויים להיכנס לפרלמנט".
אחרי ביירות יהיה מחוז הדרום למחוז הבא שיערוך את הבחירות ביום ראשון הבא, ה-5 ביוני, ואחריו הר הלבנון והבקעה (12 ביוני) ואזור הצפון (15 ביוני), שבתומם ייבחרו כל 128 חברי הפרלמנט, לפי מכסות קבועות לעדות השונות. מערכת הבחירות מרכזת עניין לאומי ובינלאומי רב מזה זמן ומאות משקיפים בינלאומיים כבר הגיעו למדינה כדי לעקוב מקרוב אחרי ההתרחשויות בקלפיות. גם ראש ממשלת לבנון החדש, נג'יב מיקאתי, הבטיח שיפקח אישית על המתרחש ממשרד הפנים.