שתף קטע נבחר
 

מצרים אסרה על המחזאי עלי סאלם לצאת לישראל

המחזאי והסאטיריקן המצרי עלי סאלם אמור היה לקבל תואר דוקטור של כבוד מאוניברסיטת בן-גוריון, אך השלטונות המצריים אסרו עליו לצאת לישראל. נשיא האוניברסיטה: "אני לא מבין את ההתנהגות של המצרים"

המחזאי והסאטיריקן המצרי עלי סאלם אמור היה לקבל היום (ג') תואר ד"ר לשם כבוד מאוניברסיטת בן-גוריון בבאר-שבע, אך שלטונות מצרים אסרו עליו את היציאה לישראל. נשיא אוניברסיטת בן-גוריון, פרופסור אבישי ברוורמן, אמר בתגובה: "אני לא מבין את ההתנהגות של המצרים, שלא מאפשרים לו להגיע כדי לקבל את התואר, וזאת לאחר שנעשו כל המאמצים בכל הדרגים כדי לאפשר זאת". סאלם עצמו אמר: "אני מודה לאוניברסיטה ומתנצל על שאיני יכול להגיע".

 

סאלם נחשב לאחד המחזאים המצרים הבולטים של ימינו. סאלם, 69, החל את דרכו כשחקן וחבר בתיאטרון הבובות הממכלתי של קהיר ונמנה על דור המחזאים שצמחו לאחר מהפכת 1952. כתיבתו של סאלם לוחמנית ובמחזותיו הוא תוקף בחריפות ומבקר תופעות שונות בחברה המצרית. בין מחזותיו הבולטים: "קומדיית אדיפוס: אתה הוא שהרגת את המפלצת" ו"המזנון" העוסק בשאלת חופש הביטוי וביחסים שבין המחזאי למשטר בו הוא חי. בשנים האחרונות פרסם סאלם שורה של מאמרים פובליציסטיים בעיתונות המצרית ובעיתונות הערבית העולמית לצד הומורסקות וסיפורים סאטיריים קצרים. מאז הסכם אוסלו מטיף סאלם בפומבי לשלום, התפייסות ונורמליזציה ביחסים עם ישראל בה ביקר כבר פעמים מספר. ביקורו הראשון תועד בספרו "מסע לישראל", שהפך לרב מכר במצרים וראה אור גם בעברית ובאנגלית. פעילותו זו חשפה אותו להתקפות חריפות מצד מתנגדי השלום עם ישראל.

 

בדברי ההנמקה של האוניברסיטה להענקת התואר נכתב בין היתר: "כישרונו ועוז רוחו הקנו לו מוניטין במצרים וברחבי העולם דובר הערבית. מדובר באדם נאור, המצטיין ברוח חופשית ובחשיבה מקורית, נאמן לדעותיו ונכון להיאבק עליהן. התואר מוענק לו לאות הוקרה על פועלו החלוצי, בהתמדה וללא מורא, למען השלום ויחסי השכנות הטובים בין מצרים לישראל, בשם האמונה באחווה ובשותפות הגורל של תושבי המזרח התיכון, בני כל העמים, הדתות והתרבויות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל כהן
סאלם. לא מגיע
צילום: טל כהן
לאתר ההטבות
מומלצים