12 מיליון פיצויים למזוכּי כנופיית מע"צ
אחרי כמעט 30 שנים של עינוי דין זכו חברי כנופיית מע"צ המזוכים לפיצוי של 12 מיליון ו-156 אלף שקלים. הארבעה הורשעו כזכור לאחר שעדויותיהם נגבו מהם בכוח על ידי המשטרה. הם זכו באפשרות למשפט חוזר אולם המדינה חזרה בה מהאישומים והם נוקו. יוסף רחימי, אחד המזוכים: "עד היום לא קיבלנו את כל החומר החסוי בפרשה"
רשם בית המשפט המחוזי בתל אביב, שמואל ברוך, פסק הבוקר (יום ד') 12 מיליון ו-156 אלף שקל פיצויים לארבעת מזוכי פרשת מע"צ - קרוב מאוד לרף הפיצוי המקסימלי. הארבעה, גדעון הררי, יעקב בלדוט, אורי גולברי ויוסף רחימי, הורשעו בשנת 1978 בהצתות ובתכנון רצח שופטים וקציני משטרה ונחשבו במשך שנים רבות ל"חברי כנופיית מע"צ". הארבעה ריצו מאסר בפועל שבין שנתיים לחמש שנים.
14 שנים לאחר חקירתם הודה אחד מקציני המשטרה שחקרו את הארבעה כי המורשעים עונו ועדויותיהם נגבּו בכוח וזוייפו. הארבעה ביקשו בעקבות כך משפט חוזר, והיועץ המשפטי לממשלה קבע בחוות דעת שהגיש לבית המשפט העליון, כי העדות החדשה אכן מצדיקה את קיומו של משפט חוזר. עדות זו, קבע, מהווה כירסום בחזית האחידה שהוצגה על ידי אנשי המשטרה במשפט. עם זאת, העלה היועץ המשפטי בעמדתו ספק אם יהיה בכוחו של משפט חוזר להביא לגילוי האמת, בשל חלוף הזמן, השכחה ואובדן חלק נכבד ומהותי מחומר הראיות.
נוכח חוסר האפשרות לערוך משפט חוזר, חזרה בה בזמנו הפרקליטות מן האישום. עם החזרה מן האישום תבעו ההארבעה ממדינת ישראל פיצויים על כך שנשאו בעונשם או בחלקים ממנו לאחר שהרשעתם בוטלה. בית המשפט פסק לזכותו של גדעון הררי - 980,736 ש"ח, לזכותו של יעקב בלדוט - 383,100 ש"ח, לזכותו של אורי גולברי - 781,524 ש"ח, ולזכותו של יוסף רחימי - 367,776 ש"ח, כל הסכומים נשאו הפרשי ריבית והצמדה, וכמו כן קיבלו כל התובעים פיצוי עבור שכר טרחת עורכי דין הן במשפט הפלילי המקורי והן במשפט החוזר.
בתביעה הנוכחית טענה המדינה בכתב ההגנה כי בקבלת הפיצוי הראשוני מיצו התובעים את הסעדים שיכלו לקבל ולפיכך ביקשה הפרקליטות מבית המשפט לדחות את תובענתו של כל אחד ואחד מן התובעים, ולחייבם בהוצאות המשפט ובשכר טרחה.
הרשם שמואל ברוך דחה את טענות המדינה וקבע כי גדעון הררי, אשר ריצה למעלה מ-5 שנות מאסר, יפוצה בסכום של כ-4.5 מיליון שקלים, יעקב בלדוט שריצה שתי שנות מאסר, יפוצה ב-1.784 מיליוני שקלים. אורי גולברי ריצה למעלה מ-4 שנים בכלא ויקבל 3.6 מיליוני שקלים. יוסף רחימי ריצה שנתיים ויפוצה ב-2.168 מיליון.
לאחר קבלת ההחלטה אמר יוסף רחימי: "עד היום לא קיבלנו את כל החומר החסוי בפרשה וזה דבר מתסכל מאוד. היינו רוצים לקבל את החומר הזה לידינו".
השופט כתב כי עיין בחומר החסוי וכי "יש בו חומר לחובת המדינה". השופט שדן תחילה בפרשה, אגב, היה השופט עדי אזר אשר נרצח לפני כעשרה חודשים. אזר הציע לצדדים פשרה בטרם נרצח בפרשה אך זו לא התקבלה על ידי הצדדים. לאחר הירצחו הועבר התיק למחליפו, הרשם שמואל ברוך.