החלילן מהמלין גר בבית שערים
איריס ז'ורלט יצאה לטיול פרטי בהרכב משפחתי-חגיגי וחזרה, אין דרך אחרת לומר את זה, מאוהבת. זאת לא הכנרת שעשתה לה את זה, וגם לא הבניאס או הלילה באוהל - זה המדריך. טיול עם חרסים שבורים וילדים מרוצים
המעיין שליד הטנק הסורי ההפוך בבניאס קורץ לנו. המים קפואים לחלוטין, כראוי למי הפשרת שלגים. אבשלום מסיר את הבנדנה האדומה שלראשו, נותן דרור לתלתלים הארוכים, וקופץ בבת אחת לתוך המעיין. אנחנו מכניסים בזהירות קצה של רגל וקופאים באחת.
אבשלום הוא מדריך טיולים. מישהי שמכירה אותו היטב הבטיחה לנו טיול מעולם אחר, וזה בדיוק מה שחיפשנו. יצאנו לסופשבוע משפחתי וחגיגי בסימן נישואי הבן
הצעיר של המשפחה, ורצינו לעשות משהו מיוחד. כיון שכך הגה אבשלום במוחו הקודח סופשבוע נושאי: בעקבות החתן והכלה.
את הדרך המשותפת אנחנו מתחילים בארוחת בוקר בגן ציבורי בקריית טבעון המשקיף אל ביתו של אבשלום במושב בית שערים. טנדר האיסוזו שלו עמוס לעייפה במזרונים, אוהלים, אוכל ועוד. על האדמה פרושות מחצלות צבעוניות, הטייפ מנגן מוסיקת עולם ואנחנו לוגמים לימונדה עם נענע לואיזה וזוטה, וגם קפה שחור משובח שהוכן מראש.
הקצרים שבינינו כבר מקבלים את ההפעלה הראשונה שלהם: מסתבר שהמדריך החרוץ עשה טיול הכנה יום קודם, והטמין חלקים של כד חרס שהוא שבר במו ידיו בכל רחבי צפון הארץ. עכשיו הדרדסים מחפשים את החלק הראשון של הכד על פי הנחיותיו. הילדים צועדים אחריו בטור, ממש כאילו היה החלילן המפורסם מהסיפור ההוא. אחרי פחות מחמש דקות הם כבר אוכלים מכף ידו, וכנראה שגם אנחנו. בסוף הטיול, הוא מבטיח, הם יוכלו להדביק את כל חלקי הכד לפסיפס שלם ולגלות את הברכה שהוא כתב לזוג הצעיר.
השם השני של ישו
עם קרח לטיפול בעקיצת דבורה סוררת, אנחנו יוצאים לטיול עצמו, שכולל אתרים שקשורים איכשהו לחתני השמחה - תוצאה של תחקיר מקדים שערך אבשלום. התחנה
הראשונה היא בכנרת ובכנסית הבכורה של פטרוס. פה אנחנו לומדים על קורותיו של ישוע הנוצרי ועל שמו השני - עמנואל - כשמו של החתן.
החום כבד מנשוא ואנחנו תולים תקוות מרעננות בבניאס,המסלול הרטוב הראשון שלנו. לפני הכניסה לשמורה אבשלום מכין לנו ארוחת צהריים שכוללת גם דג כבוש, זיתים וריבת שזיפים שהכין במו ידיו. את מלוא כישוריו הקולינריים אנחנו מגלים רק בערב, אחרי שהתמקמנו במאהל מאולתר בקמפינג בחצבני. אגב, גם המאותגרים מוטורית בינינו, כמוני, הצליחו להקים את האוהלים בעצמם.
עכשיו חותכים במרץ ירקות ופירות על פי הנחיותיו של השף, שבינתיים מבעיר מדורה ומכין את המנגל והפויקה (סיר לבישול ממושך) כך שיתבשל מעל הלהבות. הקצרים עסוקים בריקוד אינדיאני מסביב למדורה, ולנו יש שקט ובאה מנוחה ליגע. כמו קוסם הוא רוקח את המעדנים: שיפודי עוף ואננס, קבב משובח המכיל לימון על קליפתו, סלט ירקות ערבי, אורז עם הפתעות בפויקה, תפוחי אדמה אפויים ושיפודי פירות לקינוח.
למחרת מתעוררים עם שחר לריחו של קפה שחור ועוגות טריות שהקודקוד שלנו רץ לקנות על הבוקר. הטיול
נפתח בטבילה של בוקר בירדן ההררי ומשם ממשיכים לרפטינג משפחתי. בכל מקום שהגענו אליו, בנחל, בהר או בעמק, חיכתה לנו חתיכה חסרה. בעזרת גימטריה, ידע כללי וקצת מזל, פתרנו כתבי חידה שהפנו למקום המחבוא או לאיש המחביא בכליו את המטמון. את ארוחת הצהריים הפעם הילדים מכינים, והתפריט כולל פיתות דרוזיות על טבון, שמונח על מדורה שקמה לה פלאים תוך דקות ספורות. לבנה, זעתר ושמן זית משלימים את התמונה.
בתום היום הילדים כבר מצאו את כל חלקי הפסיפס, והם מתחילים במלאכת ההדבקה. את הטיול אנחנו מסיימי בקיבוץ מחניים, שם עוזב אותנו אבשלום, לא לפני שהוא מוודא שהתאקלמנו בנוחיות.
יש לנו קצת חרדת נטישה כשהוא חוזר לבית שערים. מי ידאג לנו עכשיו?
אבשלום דדוש, טל': 052-5566544.