הממשלה תצביע על פינוי נצרים, כפר דרום ומורג
בהתאם לפשרה המחייבת ארבע הצבעות ופינוי בארבעה שלבים יובא ביום ראשון לאישור הממשלה פינוי שלוש ההתנחלויות המבודדות. גורמים מדיניים הסבירו כי לא מדובר דווקא בהתנחלויות שיפונו ראשונות. ההערכה: עד למועד הפינוי תהיה הצבעה על קבוצת יישובים נוספת - ולצבא יהיה חופש פעולה להחליט
השרים יאשרו - והצבא יחליט: נצרים, כפר דרום ומורג - אלו היישובים שעל פינויים תצביע הממשלה ביום ראשון בישיבתה השבועית. בלשכת ראש הממשלה הוחלט להביא לאישור השרים את השלב הראשון של הפינוי בהתאם לפשרה שתפרה השרה ציפי לבני כדי לרצות את השרים נתניהו, שלום ולבנת המחייבת אישור של הפינוי בארבעה שלבים. כעת מסתבר כי היישובים שיובאו להצבעת השרים כקבוצת היישובים הראשונה לפינוי – לא יהיו בהכרח היישובים שיפונו ראשונים.
גורמים מדיניים הסבירו את אופי ההחלטה: "הפינוי המבצעי של היישובים זאת החלטה של הצבא. הם יקבלו את מרווח הזמן שדרוש להם". עמדת מערכת הביטחון שהוצגה בדיונים הייתה כי רצוי שלצבא יהיה חופש פעולה לקבוע את סדר הפינוי. כדי לאפשר זאת ההערכה היא שעד ליישום הפינוי בפועל תתקבל החלטת ממשלה על קבוצת ישובים נוספת.
האם מדובר בעיקור של פשרת לבני מתוכן? בלשכת ראש הממשלה לא סבורים כך. גורמים בלשכה ציינו של"שרים המתנדנדים" לא אמורה להיות בעיה עם העניין. "מה זה חשוב מה יפונה ראשון? מה שאמור להיות חשוב זה עצם אישור הפינוי של קבוצת היישובים הראשונה. למעשה, כבר יש החלטת ממשלה עקרונית על פינוי הרצועה והשאלה היחידה היא האם מישהו רוצה לעצור אותה. יש שרים שכבר ידוע מראש שבכל מקרה יצביעו נגד כל שלב, כך שמי שרוצה לעצור את הפינוי יכול להסתייג לגבי השלבים ולא לגבי יישובים ספציפיים".
בהתאם לפשרת לבני מפברואר 2005 צריכה הממשלה להתכנס לפני כל שלב של פינוי כדי לבחון האם יש בנסיבות ששוררות באותה עת כדי להשפיע על הפינוי. לשם כך אמורים השרים לשמוע סקירות מודיעיניות ובטחוניות. הרעיון הוא שתאושר קבוצה ראשונה של יישובים שהצבא יהיה רשאי להכנס אליה. אם קבוצה אחרת תאושר לפני יום הפינוי, יוכל הצבא לגשת קודם כל אליה.
בתוך כך במהלך הדיון על גביית המכס ברצועה הבהיר השר בנימין נתניהו כי הוא מתנגד ליציאה מציר פילדלפי. עם זאת הוסיף כי אם יוצאים, יש צורך שנקודות בדיקת המכס יועברו לקרני ולארז וישארו בידי ישראל. זאת, בניגוד להמלצה להעביר לידי גורמים בינלאומיים במעבר רפיח שבאזור פילדלפי.
השר אהוד אולמרט אמר כי מהיכרותו עם הקהילה הבינלאומית, היא לא תסכים לכך ונתניהו השיב בציניות על ההיכרות של אולמרט: "מנסיון..". בשלב זה התרגז אולמרט והשיב: "אתה לא היית בארץ 15 שנה". לשכת נתניהו מסרה בתגובה לדיון כי במהלך אותה תקופה של 15 שנה היה נתניהו רוב הזמן בשליחות המדינה, ו"בשליחות דיפלומטית מוצלחת".
במקביל מתכוון השר ישראל כץ להציע לממשלה להכריז על יום פינוי גוש קטיף כעל יום אבל לאומי. לדבריו, "החלטה תתרום להגברת האחדות בעם, ולהדגשת העובדה שמדובר במתיישבים שנשלחו לשם על ידי כל ממשלות ישראל". כץ אמר שהוא מצפה לשמוע את תגובתה של מפלגת העבודה, שכן רבים מהיישובים הוקמו על ידי ממשלות בראשות העבודה.
ואילו השר דני נוה הגיש למזכירות הממשלה הצעת החלטה להקמת שכונה יהודית חדשה באזור שבין מעלה אדומים לירושלים. לדבריו, "החלטה על הקמת השכונה תמנע טבעת חנק פלסטינית מסביב לבירה. זו ההחלטה חיונית במיוחד בתקופה בה ישראל מפנה את ישובי חבל עזה וצפון השומרון".