מדריך ניתוחים פלסטיים: למי אסור מה וממה להתרחק?
שאיבת שומן? עלולה לגרום למוות • ניתוח אף? לא כל אחד יכול • מיני ליפט? רק אם אתם מתחת לגיל 40 • הזרקת בוטוקס? רק בחלק העליון של הפנים • מתיחת בטן? לא לפני או מיד אחרי הריון • הרמת שדיים ש'התרוקנו' אחרי הנקה? חסרת תועלת • באילו מקרים לא כדאי לעבור ניתוח פלסטי
"אישה שחושבת שתעבור ניתוח פלסטי וכל הבעיות שלה בחיים ייפתרו עושה טעות חמורה", קובע ד"ר אלדד מור, מומחה לכירורגיה פלסטית ואסתטית.
"רופא ומטופל חייבים לעשות תיאום ציפיות לפני הניתוח ולהחליט ביחד. מי שמפחדת מצלקות אולי לא צריכה לבצע הקטנת שדיים, ומי שעברה את גיל 50 ורוצה שפתיים של אנג'לינה ג'ולי צריכה אולי לבקר אצל פסיכולוג. ניתוח לא עושים בכל מחיר".
ד"ר מור לא ינתח אף אחת שחושבת שתצא מהקליניקה שלו צעירה ב-20 שנה. כבר הגיעו אליו מטופלות קשישות ששלפו צילום מהוה מהחתונה וביקשו להיראות "בדיוק ככה", צעירות שהגיעו עם גזירי ירחונים וביקשו "אותו הדבר", ואחרות שלא ממש ידעו איך הן רוצות להיראות, אבל קיוו שהניתוח יחזיר להן אהבות נושנות.
לפניכם המצבים שבהם מומלץ, רצוי ואף כדאי להתרחק מניתוחים פלסטיים:
בניגוד למה שמקובל לחשוב, שאיבת שומן מתאימה לאנשים רזים דווקא. "שאיבת שומן נועדה לפסל את הגוף ולחטב אותו לפרופורציות נכונות מבחינה אסתטית ולא להפחית במשקל", אומר ד"ר מור.
"השאיבה נעשית ממקומות שבהם השומן מרוכז באופן מיוחד, כמו הירכיים. יש נשים שהמותן שלהן במידה 38 והירכיים במידה 42 – דיאטה לא תעזור להן. אם רוצים להגיע לשיעורי הצלחה גבוהים צריך לשאוב עד 4 ליטרים שומן, שהם
כ-4 קילוגרמים. לא יותר".
- למה לא יותר?
"כי במקרה כזה יש סכנה שייווצר 'תסחיף שומני' – סיבוך שבו שומן נוזלי חודר למערכת הדם, מגיע לריאות ועלול להגיע למוח ולגרום לנזק בלתי הפיך ואף למוות. בארה"ב, בגלל הטירוף לניתוחים פלסטיים, יש שיעורי תמותה מאוד גבוהים כתוצאה משאיבות שומן. אצלנו יש 7-8 מקרי מוות בשנה".
בכל מקרה, רצוי לבדוק את מצב העור לפני שניגשים לפרוצדורה. ד"ר מור מדגיש שכדאי לגשת לשאיבת שומן רק אם העור מאוד מוצק. "נשים רכות יותר מגברים בגלל ההורמון אסטרוגן, שמרכך את רקמת השומן", הוא מסביר. "ברגע שהרקמה רכה מדי עלולים להיווצר בה אחרי השאיבה מעין גלי עור. במקרה כזה אפשר למתוח את העור בניתוח".
אף בשרני ושמן הוא לא מועמד טוב לניתוח. לטענת ד"ר מור, אם העור שעל אפכם עבה מהרגיל, הניתוח לא יהיה מושלם. "העור מתעבה לקראת קצה האף. כשאוחזים בין האצבעות את העור שבקצה האף מרגישים את הסחוס שמתחת, את העצם. אם את יכולה להחזיק כמות נכבדת של העור שבקצה האף ולהזיז אותה ימינה ושמאלה, כנראה שאת בעלת עור עבה. במקרה כזה האף לא ייראה מושלם אחרי הניתוח, ומובטחת הצלחה של 70%-80% בלבד, כיוון שהעור לא מצליח להתכווץ אחרי הניתוח".
- אין פתרון?
"לעיתים אפשר לנסות לפתור את הבעיה על ידי הסרה של שכבת עור מבפנים באמצעות מספריים קטנים, או להזריק לאף סטרואידים שמדקקים את העור".
ראשית, שדיים מנתחים רק מעל גיל 18. שנית, לא כל שתל מתאים לכל אחת. גם אם חברה המליצה לך על השתל שהשתילו לה, או שהרופא אמר לך שמה שהולך היום זה שתל אנטומי, זה לא בהכרח נכון עבורך. "לכל אחת יש מבנה
גוף שונה, רוחב שונה של בית החזה וכמובן רצונות שונים", אומר ד"ר מור. "לרוב הנשים אין מושג מה הן רוצות. הן אומרות 'אני רוצה טבעי', אבל בוחרות שתל גדול וגבוה. אני נותן לכל פציינטית שני סוגי שתלים ומבקש ממנה למדוד מתחת לחזייה ולהחליט מה יותר נראה לה. כשהיא שוללת סוג מסוים, אני נותן לה סוג נוסף לבדיקה".
אם את רזה וצרה, לא תוכלי לבחור בשתל אנטומי, שמזכיר בצורתו אגס, במיוחד אם 280 סי-סי לא מספקים אותך. במקרה כזה השדיים פשוט יברחו הצידה.