מחקר רחב היקף קובע: הסלולרים אינם גורמים סרטן
על אף חששות שהובעו בשנים האחרונות, קובע המחקר הגדול ביותר שנערך עד כה, ושכלל אלפי אנשים מחמש ארצות באירופה: השימוש בסלולריים אינו מסוכן לאדם. עם זאת, המומחים עדיין ממליצים להגביל את השימוש ככל האפשר, כמקדם בטיחות
הפחידו אותנו שהוא מבשל את המוח, אבל עכשיו אפשר להירגע: ידידנו הטוב ביותר, כן – הטלפון הסלולרי שלכם, אינו מסוכן. לפחות בינתיים. המחקר הגדול ביותר שנערך עד כה ב"מכון לחקר הסרטן" בלונדון (Institute of Cancer Research in London) ושכלל יותר מ-4,000 נבדקים מחמש ארצות באירופה, מצא כי השימוש בטלפון נייד בטוח, לפחות במהלך 10 שנות השימוש הראשונות בו.
יותר ממיליארד איש ברחבי העולם משתמשים בטלפונים הניידים, שהפכו לחלק בלתי נפרד משגרת החיים. מחקר שנערך בשנת 1990 על ידי חוקרים בריטים קבע כי אין סכנה בקרינה הסלולרית מהטלפונים הניידים. אלא שבשנים האחרונות פורסמו מספר חוות דעת שקבעו כי קיים חשש שהקרינה הסלולרית עלולה לגרום למחלות סרטן ולפגיעה בתפקוד המוחי.
בין היתר הועלה החשש מפני "נוירומה אקוסטית", גידול סרטני המופיע על עצב השמיעה המחבר בין האוזן הפנימית למוח. במחקר הבריטי החדש, שכלל 678 אנשים שסבלו מגידול מסוג "נוירומה אקוסטית" ו-3,553 אנשים בריאים, נמצא כי אין קשר בין הופעת הגידול לבין חשיפה לקרינת טלפונים ניידים.
החוקרים מצאו כי לא קיים סיכון בשימוש בסלולריים אנלוגיים או דיגיטליים בתקופה של 10 שנים. עם זאת הזהירו החוקרים כי האפשרות שקיים סיכון בשימוש בטלפונים ניידים מעל 10 שנים עדיין פתוחה, וכי דרושים מחקרים נוספים שיבדקו האם שימוש ממושך הוא בטוח. בינתיים, המליצו החוקרים על הגבלת השימוש בסלולרי, כמקדם ביטחון.
סלולרי. בטוח, בינתיים
צילום: צביקה טישלר
מומלצים