רעידת אדמה קלה הורגשה ברחבי הארץ
מוקד הרעש, בעוצמה של 3.7, אירע בבקעה, ליד היישוב ארגמן. רמי הופשטטר , מנהל אגף ססמולוגיה במכון הגיאופיזי: "זו תנועה ידועה, וזה לא חידוש". הרעש החזק האחרון הורגש בארץ בפברואר 2004, אך בדיון בוועדת שרים עלו נתונים מדאיגים: 51 אלף מבנים ברחבי הארץ נתונים בסכנה הקריסה
האדמה שוב רעדה: רעידת אדמה בעוצמה של 3.7 בסולם ריכטר אירעה לפני הצהריים (יום ד') והורגשה ברחבי הארץ. לא דווח על נזק ואף אזרח לא התקשר להודיע כי נפגע.
רעידת האדמה התרחשה בשעה 11:35 ומוקד הרעש היה 45 קילומטר צפונית לים המלח בבקעת הירדן .
רמי הופשטטר, מנהל אגף ססמולוגיה במכון הגיאופיזי, סיפר ל-ynet כי הרעש אירע בואדי תרצה, ליד היישוב ארגמן. לדבריו, "סביר מאוד שהרעידה אירעה כתוצאה מתנועת הלוחות בישראל לבנון וסיני. הלוחות זזים לעומת הצד המזרחי - סוריה ירדן וסעודיה. זו תנועה ידועה, וזה לא חידוש".
לדבריו, "הפעם האחרונה בה הרעש הורגש היה בפברואר 2004 רעידה חזקה 5.2 ואז הרבה מאוד אנשים בארץ הרגישו אותה. מאז היו עוד רעידות בארץ שהורגשו חלקית".
ברכה גור-אריה, תושבת פ"ת, סיפרה ל-ynet על שאירע: "ישבתי במרפסת קראתי עיתון על כיסא מאוד יציב ופתאום הרגשתי כאילו מנדנד את הכיסא והתריסים התחילו לרעוד. בצורה אינסקטיבית פניתי אחורה, חשבתי שבעלי חזר הביתה וחמד לצון כשנידנד את הכיסא, אבל כמובן שכלום. הבנתי שזו רעידת אדמה, ישבתי בהיכון, תהיתי אם זו ההתחלה או שזה נגמר".
היום נערכה ישיבה של ועדת השרים לעניין היערכות לרעידות אדמה, בראשה עומד שר התשתיות, בנימין בן אליעזר. בישיבת הוועדה נחשפו נתונים מדאיגים: 51 אלף מבנים ברחבי הארץ נתונים בסכנת קריסה במקרה של רעידת אדמה משום שהם בנויים על פי תקן ישן. בסכנה הגדולה ביותר נמצאים מבנים משנת 1974 ומטה,שיש להם 3 קומות או יותר.
רעידת אדמה בתל אביב. ארכיון
צילום: תומריקו
מומלצים