איך להימנע מצבעי מאכל מלאכותיים
בדקו את המוצרים לפני שאתם רוכשים אותם, לכו על צבעי מאכל טבעיים או הכינו אותם בעצמכם בבית. שורת צעדי מניעה מצבעי מאכל מלאכותיים
- היו צרכנים נבונים. רכשו מוצרי מזון שמכילים כמה שפחות צבעי מאכל. יש על המדף מוצרים רבים, כמו אטריות או שקדי מרק, שפעם הכילו צבעי מאכל והיום הם נטולי צבעים אלה או שהוספו להם צבעי מאכל טבעיים בלבד.
- העדיפו צבעי מאכל טבעיים. הצבעים הטבעיים עדיפים על הסינתטיים. בדרך כלל מסומן על האריזה אילו צבעי מאכל הוספו למוצר.
- העדיפו מוצרי מזון בעלי צבע בהיר יותר. ככל שצבע המזון בהיר יותר, כך יש בו פחות צבע מאכל.
- זהב? לא באוכל. היזהרו מסוכריות בצבע כסף, זהב או עלי זהב. הצבעים האלה עשויים ממתכות, כמו אלומיניום, רעילות למאכל. המתכות מותרות לשימוש רק בשל היותן קישוט.
- הכינו צבעי מאכל בעצמכם. אם אתם רוצים לקשט את העוגה בקרם צבעוני, או להוסיף גוון לגלידה הביתית שהכנתם, תוכלו להשתמש בצבעי מאכל שהכנתם בעצמכם. מיצוי של מיץ סלק, למשל, ייתן צבע אדום נהדר. מחית תות תספק צבע ורוד. מעט פפריקה יכולה לתת צבע אפרסק. כדי לקבל צבע צהוב אפשר להיעזר בכורכום (אבל היזהרו, יש לתבלין הזה ריח וטעם דומיננטיים). מיץ ענבים יכול לתת צבע ירקרק. אפשרות אחרת היא לקנות צבעי מאכל טבעיים בחנויות אמינות.
מומלצים