שתף קטע נבחר
 

עשה לך בלוג: איפה כדאי?

הבלוגים הפכו תוך זמן קצר למילה נרדפת לאתר אישי. השווינו בין מערכות הבלוגים בעברית, המאפשרות לכל גולש לפתוח יומן אישי בכמה צעדים פשוטים, כדי לבדוק מי מהן מציעה את הממשק הכי נוח והתכונות הכי מתקדמות

"ישראבלוג" "הבלוגיה" של "תפוז" "בלוגים" ביט בלוג 
השוואה בין אתרי הבלוגים 

הבלוגים, יומני הרשת האישיים או הקבוצתיים, הפכו בשנתיים האחרונות למילה נרדפת לאתר אישי: קצת נתקעת בגרון, אך כזו שעוד עשויה להיעלם תוך שנים אחדות, דווקא בגלל היקף הפופולריות של התופעה. "בלוג" היא היום מילה גנרית לתיאור פורמט פשוט של פרסום תכנים ברשת, כאשר התוצאה הכללית נראית לרוב כמו אוסף של רשימות קצרות ומתוארכות, אשר בראשן כותרת ובתחתיתן אפשרות תגובה, קישור קבוע לקטע ועוד. מצד ימין או שמאל ניצבת רשימת קישורים קבועים, פחות או יותר (הבלוגרול), ובחלק ממערכות הבלוגים מוצעות תכונות מתקדמות כמו תמיכה בווידאו, מוזיקה, עדכון מטלפון סלולרי וסקרים.

 

הגדולה האמיתית של הבלוגים היא בכך שאיפשרו לכל גולש להפוך למעצמת תקשורת קטנה ופישטו דרמטית את תהליך פרסום התכנים ברשת, ובכך חוללו את מהפכת התוכן האישית.

 

בסקירה זו לא התייחסנו לאתרי קהילות מתקדמים כמו dex.co.il, המציעים, בנוסף לבלוגים, גם דף אישי, פורומים, אלבומי תמונות, וידאו וקישור לחברים ברשת חברתית מתקדמת. זאת, על אף שנראה כי זה הכיוון לקראתו נעים כל אתרי הקהילות. השווינו בין מערכות הבלוגים בעברית, המאפשרות לכל גולש לפתוח יומן אישי בכמה צעדים פשוטים, כדי לבדוק מי מהן מציעה את הממשק הכי נוח והתכונות הכי מתקדמות. יש לציין, כי מאחר ואין מתנות חינם, החברות המציעות שירותים אלה מתנות זאת בהצבת פרסומות (באנרים) בבלוג שתפתחו. לא רוצים באנרים? תתבקשו לשלם. לא התייחסנו גם למערכות בלוגים "סגורות" כמו "רשימות", שאינן מאפשרות לכל גולש לפתוח אתר באמצעותן.

 

כמעט שלא נגענו בענייני תוכן - בעולם נפוצים סוגים רבים של בלוגים - פובליציסטיים, חדשותיים או כאלה המוקדשים לתחום הבידור, המחשבים והאינטרנט, רפואה, דחקות וכיף, חלקם אף פועלים ברמת "המיקרו" כמו בלוגים בנושא אדם או חברה מסוימת; יש בלוגים קבוצתיים, המנוהלים על ידי מספר גולשים ומרכיבים יחד קהילה מקוונת. למרות זאת, בארץ נפוצים במיוחד הבלוגים האישיים - בהם הכותב מדווח על דברים שקרו לו בחיי היום יום ומשתף את הקוראים בחוויותיו, התלבטויותיו ומהגג על החיים. ברוב המקרים זה טרחני ומעייף, אך לעתים קרובות חינני ומשעשע - תלוי בכותב ובכוס התה הפרטית שלכם. נוסף על כך, יש גם בלוגים אחרים, הכתובים ברמה גבוהה ומוקדשים לענייני חברה, פוליטיקה או ספרות, ועליהם נרחיב בהזדמנות אחרת.  

 

"ישראבלוג"
"ישראבלוג" חגג לאחרונה ארבע שנות פעילות, וכאתר שלקח על עצמו את תפקיד האח הבכור במדורת הבלוגים העבריים, השנה הקרובה מציבה לו אתגרים לא פשוטים מול המתחרה הגדול, "הבלוגיה" של תפוז. שאר שירותי הקמת הבלוגים הזעירים שקיימים בסביבה ונופלים חדשות לבקרים לא נראים מאיימים במיוחד. לפני שיתחילו לצבור מאסות של גולשים מדי חודש, הם עדיין חייבים להתמודד עם באגים טכניים רבים. 

 

המיזם של יריב חבוט, מייסד האתר, שהתחיל בתור פרוייקט לימודי, והפך לצונמי של מילים. תעיד על כך העובדה שעד היום, נכון לאוגוסט השנה, נפתחו באתר למעלה מ-158 אלף בלוגים, שכ-60 אלף מתוכם קיימים גם היום ו-10,000 פעילים ממש.

 

מנגנון התגובות לקטעים בבלוג הוא למעשה הסיבה המשנית לשמה התכנסו עשרות אלפי בלוגרים באתר. לדעתנו, זהו לב לבו של ישראבלוג ושם מתרחש הקסם האמיתי ביצירת קהילה גדולה והומוגנית. לעיתים נדמה כי הקטע בבלוג הוא רק תירוץ לטיול בקרקע הסוערת של הדיונים בתגובות.

 

רוצים להקים בלוג בישראבלוג? זה קל ומהיר

 

פתיחת בלוג ב"ישראבלוג" היא עדיין, בדומה לימיו הראשונים, קלה, פשוטה וזמינה לכל גולש שרוצה לפרסם את הגיגיו בעולם הווירטואלי. המעבר של השירות לחיקו הירקרק של פורטל "נענע" בשנה שעברה, בהחלט הרחיבה את החשיפה שהוא זוכה לה, ובמקביל, גם את קהל המשתמשים.

 

למרות מחאות הבלוגרים בשבועות הראשונים ל"השתלטותו של הענק הירוק" על הבית הווירטואלי שלהם, כיום, הלוגו של נענע נכנס לשיגרה הוויזואלית של כל כותב ונראה שהוא מתעתד להישאר שם.

 

לאחר הזנת פרטי ההתחברות הראשוניים ואישורם בדואר האלקטרוני, תוכלו לקבוע את שם הבלוג המבוקש ואת שם המשתמש שלכם. ישראבלוג לא מספק כרטיס אישי עשיר כמו ב"עולמות" של תפוז, אך ניחן במספר תכונות טובות גם למי שרוצים לדבר מאחורי הקלעים או מחוץ לבלוג (זאת, בעזרת שימוש בתוכנות מסרים מיידים כגון: ICQ, יאהו! מסנג'ר, MSN מסנג'ר, Google Talk וגם תוכנת ה-VoIP הפופולרית Skype).

 

עבור מי שלא רוצה לחשוף יותר מדי פרטים, אבל עדיין מעוניין לשוחח עם הבלוגר או עם קוראיו בשיחה פרטית, קיים שירות הצ'טנגו, שמאפשר לכם לזהות אם הבלוגר מחובר ולנסות ליצור עמו קשר.

 

מחפשים ומוצאים

 

לאחר שתקבלו כתובת ישירה לבלוג שלכם, תוכלו לשייך את עצמכם לשלוש קטיגוריות מתוך כמה עשרות. זהו כלי חשוב למדי לניווט בין הבלוגים הרבים באתר, ולכן שווה להקדיש לו עוד מספר שניות לפני שתרוצו לכתיבת רשומת הבכורה שלכם.

 

לכל החוששים מזרועות התמנון של גוגל ושאר מנועי חיפוש רעבים, במסך העריכה ניתן לבחור אם לאפשר להם לתעד את הבלוג שלכם או לחסום אותו.

 

מאחר וב"ישראבלוג" קיים גם מנוע חיפוש פנימי, כל בלוגר יכול לבחור האם לשתף את הבלוג שלו במנוע החיפוש הכללי והאם לאפשר יכולת חיפוש בקטעים שפירסם. אפשרויות החיפוש הטקסטואלי באתר פשוטות ויעילות: ניתן לחפש מילים וכותבים או לנצל את מנוע החיפוש הפנימי שקיים כמעט בכל בלוג.

 

נוחות הכתיבה בישראבלוג

 

מבחינת מצבי עריכה של קטעים חדשים וקטעי ארכיון, "ישראבלוג" מקצה לכם שלוש אפשרות: עריכה רגילה, עריכה משוכללת המאפשרת לנצל תכונות של מעבד תמלילים מודרני, או כתיבה משוכללת חדשה, שעדיין נמצאת בניסוי בחודשים האחרונים.

 

למרות שהעריכה המשוכללת סובלת מסדרת באגים המעוותים לעיתים את הקטעים, היא מכילה פונקציות יעילות כגון הוספת תמונות עם הערות ויזואליות, מגוון פונטים, הוספת טבלה, סימנים גרפיים שלא נמצאים בהישג מקש במקלדת ואפשרויות הדבקה שונות של טקסטים.

 

פלטת הצבעים בה ניתן לעצב את הבלוג מוגבלת למדי, מכילה צבעים בסיסיים ולא מאפשרת משחקי עיצוב מרשימים למדי. גם האפשרויות של הרשומות המופיעות בצידי הבלוג מוגבלות למדי ומכילות שתי רשומות בסך הכל.

 

בעת כתיבת קטע חדש, תוכלו להוסיף לו תמונות, אבל למרבה הצער, זו אחת מנקודות החולשה של "ישראבלוג" ולמרות טכנולוגיות הדחיסה של תוכנות הגרפיקה השונות, בלוגרים רבים מוצאים עצמם נאבקים במגבלה של 50 קילובייט לתמונה ונאלצים להתפשר על איכות וגודל התמונה. בעלי הממון שרכשו לעצמם מנוי לאתר בתשלום, יוכלו להתפרע ולחגוג עם מגבלה של 100 קילובייט לכל תמונה.

 

אפשרות נוספת לכל מי שחושש מחדירה לפרטיות ברשת, היא בלוג פרטי, אופציה המאפשרת קריאה רק למשתמשים מורשים ורבים מוצאים זאת כדרך יעילה להתמודד עם הצדדים החיובים והשליליים בחשיפה.

 

מגדילים את הפופולריות

 

את מונה הכניסות לבלוג - שמהווה את אחד המדדים לפופולריות ורבים מהכותבים מסתמכים עליו כזרז להמשיך בכתיבה או לפרוש מחוסר עניין לציבור הרחב - תמצאו בדרך כלל בתחתית הבלוג, כשניתן לחסום או להציגו לכלל הגולשים.

 

האתר מאפשר גם ליצור קטיגוריה עצמאית לכל רשומה, לקבל תגובות בדואר האלקטרוני או ב-SMS, לשלוח הודעה למנויים על הבלוג בעת פרסום רשומה חדשה, וכן לקבוע האם הקטע יקושר לנענע במידה ויימצא מתאים או ישוייך לנושא הדיון החם המופיע בעמוד הבית הראשי של השירות.

 

הן ככותבי בלוג והן כקוראים, תוכלו לראות לאילו בלוגים אתם מנויים באתר, לגלוש אליו דרך מכשיר טלפון סלולרי, לכתוב פוסטים ולקבל עדכונים על תגובות ופוסטים חדשים באמצעות הודעות SMS.

 

טבעות הבלוגים הן פיצ'ר מצויין ליצירת קשר עם בלוגרים אחרים בעלי נושא עניין משותף. כל בלוגר יכול ליצור שלוש טבעות בבלוגו, להזמין בלוגרים אחרים להצטרף אליהן או להצטרף לטבעות אחרות.

 

אגב, מכיוון ששטחי איחסון עולים כסף, לאחרונה נוספו באתר מודעות טקסט של גוגל בכל בלוג (מלבד הבלוגים בהם שולמו דמי מנוי) - אם הן מציקות לכם יותר מדי, יש אפשרות לקבוע היכן הן ימוקמו בעמוד האישי.

 

היתרונות של מנוי בתשלום

 

החלטתם לשלם על מנוי מורחב לישראבלוג? אם אתם הולכים לנהל רומן קרוב עם הבלוג שלכם בשנה הקרובה, אמרו שלום ל-100 שקלים. אם ברצונכם ברומן קצר אך לוהט, התענוג יעלה כ-50 שקלים למשך תקופה של חצי שנה.

 

האפשרויות הנפתחות ברגע התשלום מעצימות את יכולות העיצוב והשליטה בבלוג, אם כי חלקן ניתנות באופן חופשי על ידי המתחרים ב"תפוז".

 

התכונות הבולטות הן: קבלת סטטיסטיקות המעניקות לבלוגר יכולת לנתח מהיכן ומתי ביקרו אצלו בבלוג; הסרת פרסומות של גוגל ונענע משטח הבלוג; מחיקת תגובות לא רצויות (תופעה שצוברת תאוצה בעקבות מתקפת ספאמרים ובלוגרים החפצים לפרסם את בלוגם ברבים ללא שום עכבות); הפיכת הבלוג לפרטי; ו/או הגדרתו כבלוג קבוצתי, שחבר בטבעת בלוגים, שתחומי העיסוק שלהם משותפים למספר רב של משתמשים.

 

לוח המסרים המיידיים שכלול בתכונות המנוי המורחב הוא אחד המאפיינים האהובים על גולשי "ישראבלוג".

 

שירותים נוספים ששמורים למנויים המשלמים הם: הבלטת הבלוג באתר בעת פרסום רשומה חדשה, לוח שנה המאפשר ניווט קל בארכיון הבלוג, שליחת מסרים אישיים למנויים, עריכת רשימת המנויים והדובדבן שבקצפת, המיועד למי שתמיד חלם להיות קצת שונה מהשאר ומחפש מרחב עיצובי גדול: האפשרות להשתמש בשפת ה-HTML ובעשרות התבניות הגרפיות המוכנות לשימוש, ויהפכו את הבלוג הרגיל לאתר עם קול אישי וייחודי (לפחות מהבחינה הגרפית).

 

יתרונות: קהילתיות מנצחת, ממשק ניווט מצויין בין אלפי הבלוגים, אפשרות להקים מיני אתר בשפת ה-html

  

חסרונות: חוסר בתבניות עיצוב בסיסיות, נפח אחסון נמוך מאוד להעלאת תמונות לבלוג.

 

השורה התחתונה: למרות הפיגור הטכנולוגי מול תפוז, למחפשי חשיפה המונית לבלוג, זה המקום המתאים.

 

ציון:

 

חזור למעלה
"הבלוגיה" של "תפוז"

"הבלוגיה" של "תפוז" קורצת לבלוגרים שמבקשים ליהנות מתכונות עשירות יותר מבלי לשלם כסף. האתר משלב היצע של אפשרויות התאמה אישית, הן של העיצוב, של סוגי התוכן (וידאו, תמונות, סקרים וכמובן, טקסט), ואפשרויות העלאת קטעים באמצעות דפדפן ה- wap או ה- imode במכשירי הסלולר.

 

האם הבלוגיה אכן מציעה תכונות ששווה לנטוש בשבילן את שכונת הבלוגים הקיימת שלכם, או לחילופין, האם היא זו שתשכנע אתכם לפתוח סוף סוף בלוג משלכם? ייתכן. הבלוגיה קיימת כבר מיוני 2003 ועברה שדרוגים רבים לאחרונה.

 

למקומות, היכון, צא

 

בשלב הראשון תידרשו להירשם לתפוז, להעניק שם לבלוג, לבחור לו כתובת URL (על משקל blog.tapuz.co.il/Your Name), לשייכו ל-13 קטגוריות קבועות מראש, ולספק לו תיאור טקסטואלי.

 

בשלב הבא בוחרים עיצוב (צבעים ומבנה העמוד) ולוגו מתוך מגוון העיצובים והתמונות הזמינות (ניתן גם להעלות תמונה מקורית שלכם), שולחים הזמנה לחברים בדואר האלקטרוני, ולאחר שלוחצים על כפתור "סיום" נזהרים מהחלונית הבאה - שמציעה להחליף את דף הבית לזה של תפוז - ולוחצים על No. 


 מידע מפורט על כמות ומקורות כניסה לבלוג

בפיירפוקס, אגב, התהליך נקטע אחרי שלב בחירת העיצוב וניתן להמשיך אותו רק בדפדפן אינטרנט אקספלורר. בשלבים הבאים ניתן אמנם לשוב לחיקו החמים של שועל האש, אולם לא כל העיצובים יוצגו בו כשורה, ולעיתים העמוד כולו נודד לו ימינה או שמאלה ללא סיבה נראית לעין.

 

לאחר תהליך הקמת הבלוג תגיעו למסך הוספת הודעה, בו זמין עורך טקסט, המאפשר לשנות את גודל הגופן, את הצבעים, ליצור קישורים, לצרף Emoticons, לבחור מצב רוח, שישיקף את הרגשתכם בעת כתיבת ההודעה, לצרף תמונה, לקטלג את ההודעה במדורים מותאמים אישית, ולקבוע האם ההודעה תהיה פתוחה או סגורה לתגובות (גולשים רשומים בלבד או לכל הגולשים בתפוז).  

 

מלבד טקסט, תפוז מזמינים אתכם גם להקים אלבומי תמונות במסגרת הבלוג, וכן לצרף אליו סקרים ואפילו סרטונים, המבוצעים באמצעות טכנולוגיית פלאש, ומבוססים על הקלטת וידאו וקול ממצלמה ומיקרופון המחוברים למחשבכם.

  

ממשק ניהול גמיש ומלא פונקציות 

 

האתר מספק גמישות רבה בכל הנוגע לעיצוב הבלוג, קביעת מאפייני התצוגה, העלאת תמונות, וכל מה שנוגע לניהולו מאחורי הקלעים. בממשק הניהול תוכלו לראות רשימה של כלל הפוסטים שפירסמתם, שם ניתן למחוק אותם, לבטל את פרסומם, לערוך אותם או לנהל את התגובות; ישנו מנגנון חיפוש הודעות, המתבצע על פי תאריך, מצב פרסום, מדור או כותרת; ניתן למחוק את כלל הרשומות שלכם, או אפילו את הבלוג כולו; לקבוע כמה הודעות יופיעו בעמוד הראשי (1-25), להקים ארכיון הודעות, להגדיר האם יוצגו רק חלקים מההודעות עם קישור או הודעה שלמה; לעקוב אחר הקוראים שנרשמו לקבלת עדכונים או אחרי בלוגים שמקשרים אליכם, וכן לקבוע האם הכניסה לבלוג מותרת לבעלי שם וסיסמה בלבד.  

 

ניתן לעקוב אחרי הבלוג בממשק הניהול, שם גם ניתן לבצע גיבוי ושחזור לבלוג (מבוסס XML), ולבחור האם לקבל התראות בעת פרסום תגובות, וכיצד לקבלן - דואר אלקטרוני, מסר באתר תפוז או שניהם.

  

עיצוב אישי ייחודי

 

הבלוגים של תפוז, בדומה לאלה של ישראבלוג, כוללים תמיכה ב-RSS, המאפשרת לגולשים לקבל עדכונים ישירות למחשב שלהם בכל פעם שאתם מעדכנים את הבלוג, ולחילופין, מאפשרים להירשם באמצעות דואר אלקטרוני לקבלת עדכונים בכל פעם שנוספת הודעה חדשה.


 אפשרויות עיצוב מגוונות

נוסף על כך, הם מאפשרים לכם להציג בפני הגולשים שלכם הפניות לאתרים או בלוגים אחרים, שחביבים עליכם, והייתם רוצים לחלוק את דבר קיומם עם העולם כולו (מעין Blogroll), ומספקים נתונים סטטיסטיים לגבי התעבורה בבלוג שלכם - כמה, למה, מתי וכיצד הגיעו אליכם הקוראים.  

 

בכל הנוגע לעיצוב, תפוז מציעה אפשרות ייחודית למדי בנוף פורטלי הבלוגים הישראלי, ומאפשרת לכל אחד לעצב לעצמו בלוג במו ידיו, כמעט כאילו היה מדובר באתר אישי, ולא בעוד שבלונה אלמונית אחת מיני רבים. בעמוד זה תוכלו לקבוע אילו חלונות (שדות תוכן) יוצגו בעמוד, כאשר אתם מוזמנים לשנות את מיקומם או לסגור אותם לגמרי, למעט הפרסומות כמובן.  

 

לחיצה על כפתור "עיצוב הבלוג" בראש הסרגל של עמוד הניהול תפתח בפניכם חלון חדש, שבו מסתתר כפתור FreeStyle. לחיצה עליו תפתח חלון עם מגוון פונקציות נוספות: בחירת סקינים, תמונות או צבעי רקע, עיצובים למסגרת החלונות שבעמוד (כל אלו קבועים מראש אבל מגוונים למדי), וכן אפשרות קביעת מספר ומיקום העמודות, קביעת צבע הכותרת והטקסט, רמת שקיפות החלונות ואפשרות למקם את לוגו האתר בחלק העליון או התחתון של הבלוג.

 

למרות שלא מדובר בעיצוב עצמאי לחלוטין, שתלוי רק במידת הכשרון או הדמיון שלכם, יד חופשית מזו לא ניתנה כאן עד כה, ובלוגרים שחשו צורך להציג עיצוב אישי יותר - נאלצו להישאר ברצון או להקים אתר עצמאי.

 

בסך הכל, מדובר בשירות איכותי, נוח ומזמין, שעל פי ההבטחות אפילו ילך וישתפר (ראו את רשימת המשימות בבלוג הבית ) - ואם אכן כך יהיה, כולם ירוויחו מכך, גם בלוגרי תפוז, שיהנו משירותים מתקדמים, וגם הבלוגרים המתאחסנים בשירותים אחרים, שייאלצו להזיע כדי לעמוד בתחרות

 

יתרונות: מגוון אפשרויות התאמה אישית, תמיכה ועדכון בסלולר, אפשרות גיבוי הבלוג ונתונים סטטיסטיים. 

 

חסרונות: לא תומך כשורה בדפדפן פיירפוקס.  

 

השורה התחתונה: פלטפורמת בלוגים ראויה, המהווה מתחרה אמיתית לשירותים האחרים הרשת העברית. שווה ביקור.

 

ציון:

 

חזור למעלה
"בלוגים"

מערכת "בלוגים" הקטנטנה עלתה לאוויר במרץ האחרון על ידי עידן שולמן, בונה אתרים בן 22 מקרית מוצקין, המתחזק בין היתר אתר עשיר במידע לכל חובבי התכנות ופיתוח אתרים. המערכת הטריה יצאה לדרך בכוונה הראשונית ליצור בלוג שיאפשר לגולשים באתרו, הזדמנות לפרסם תכנים אישיים, חדשות ולטפח קהילה מקומית.

 

שירות הבלוגים מזכיר יותר מכל את ימיו הראשונים של ישראבלוג. עם תחושה של שכונה קטנה ושקטה בעלת כ-400 בלוגרים, עיצוב מינימליסטי נקי, חוסר יציבות בשרת האחסון ויחס אישי מצד מנהל האתר.

 

בדומה לאתרי הבלוגים הגדולים, גם כאן תוכלו לפתוח בלוג אישי ללא צורך בידע בתכנות או בבניית אתרים. לאחר תהליך התחברות קצר ומאובטח, שלווה בתקלות חוזרות ונשנות, אתם בדרך הנכונה לבלוג. כאן לא תמצאו  פיצ'רים משוכללים כמו ב"ישראבלוג" או ב"תפוז", ותאלצו להסתפק בשטח אחסון של מגה בייט אחד, ממשק כתיבה סטנדרטי והרבה סבלנות.

 

פיצ'רים שראויים לציון הם יצירת רשימת חברים ב"בלוגים", יצירת קטגוריות לכל רשומה וקריאת הבלוג באמצעות rss. בלוגרים מתחילים המעוניינים לנהל בלוג ברשת ולא זקוקים לגרפיקה צבעונית מסביב למילים או לקהל קוראים גדול, כאן תוכלו לעשות צעד ראשון ולקוות שמערכת הבלוגים תהיה פעילה גם בשנה הבאה.

 

יתרונות: שלווה מהדהדת ותחושה של שכונה קטנה בבנייה.

 

חסרונות: המינימליזם בעיצוב גם בא לידי ביטוי במינימליזם בפיצ'רים לכתיבה, שטח אחסון זעום לתמונות.

 

לסיכום: מקום חביב לערוך בו טבילת אש מחוץ לאתרי הבלוגים הגדולים.

 

ציון: 

 

 

חזור למעלה
ביט בלוג

אם אתם מחפשים אתר בלוגים אלטרנטיבי, מערכת הבלוגים של "ביט בלוג" מצהירה על כך שהיא "הבלוגיה שתוציא את המיץ האלטרנטיבי מתרבות הבלוגים המתפתחת באופן מהיר מדי לכיוון המיינסטרים", הצהרה שיכלה לקבל משנה תוקף, אם האתר היה מועיל בטובו לעלות בקצב מניח את הדעת.

 

האתר, המאוחסן על שרתי קורקי.נט, המאכלס בין היתר את "במה חדשה", "השרת העיוור" ומגוון אתרים נוספים, עלה בגירסתו הראשונה בסוף 2003 ואז עדיין היה נגיש ומהיר.

מאז יולי האחרון עבר למשכנו החדש ועשרות בלוגרים מאכלסים אותו כרגע, למרות זמני ההטענה הארוכים להחריד, מסתבר שקיימת בו כתיבה ערה יחסית. 

מערכת הבלוגים מבוססת על מערכת קוד מקור פתוח, תומכת בפיירפוקס ובהצהרת הפתיחה מבטיחה לצ'פר את בלוגריה במגוון פיצ'רים חדשים כל שבועיים. אם הצלחתם לעבור בשלום את תהליך ההרשמה, עדיין מחכה לכם דרך פתלתלה עד שתוכלו לפרסם את רשומת הבכורה שלכם, כל כך פתלתלה שנכון לכתיבת שורות אלה, עוד לא הצלחנו לפרסם רשומה אחת מבלי להתקל בבעיות או באיטיות מטריפת חושים.

 

אם שפר עליכם מזלכם והצלחתם להעלות רשומה, המערכת מאפשרת לכם לדעת כמה גולשים קראו אתכם ומהיכן הגיעו, לעצב את הבלוג בעזרת תבניות גרפיות מוכנות מראש, ליצור קטגוריות שונות. הפיצוי היחיד על הסרבול בעדכון מגיע בדמותו של אלבום תמונות לכל בלוג המאפשר אחסון של עד 10 מגה. ואם בעלי האתר ישכילו לשפר את השרת, הם בהחלט יוכלו למשוך אליהם בלוגרים נוספים בעתיד.

 

יתרונות: לפחות יש בשרת המאחסן את אתר הבלוגים הומור עצמי בדמות הסלוגן "שרת רעוע לאנשים יציבים" ואלבום תמונות.

 

חסרונות: לא מומלץ לבעלי לב חלש.

 

סיכום: בלוגרים עקשניים בעלי סבלנות ברזל, ימצאו בית שובב אך מקרטע.

 

ציון:

 

 

חזור למעלה
השוואה בין אתרי הבלוגים

הטבלה הבאה משווה בין מערכות הבלוגים הפועלות בישראל. התייחסנו לשירות הבסיסי הניתן חינם וגם לשירותים בתשלום, המוצעים בחלק מהאתרים.

 


השוואה בין אתרי הבלוגים בישראל

שירותי בלוגים - מי מציע מה?
תכונות

ישראבלוג

הבלוגיה בתפוז

מערכת בלוגים

ביט בלוג
עלות פתיחת בלוג

חינם.

מנוי פרימיום: 50 ש"ח לחצי שנה, 100 ש"ח לשנה

חינם

חינם. מנוי פרימיום: 55 ש"ח לשנה

חינם
רקעים למנויים יש יש יש
תבניות עיצוב למנויים יש יש יש
פרסומות לא למנויים יש לא למנויים  
עיצוב ב html למנויים      
נפח אחסון תמונות בשרת

50 ק"ב.

למנויים: 100 ק"ב

500 ק"ב    
אלבומי תמונות   יש. עד 25 מ"ב   יש. עד 10 מ"ב
עדכון מטלפון סלולרי יש יש    
שליחת תמונות מטלפון סלולרי   יש    
עדכוני rss יש יש יש יש
סטטיסטיקות

למנויים

יש יש יש
מקורות כניסה ומנויים למנויים יש יש  
התראה על רשומה או תגובה חדשה יש יש יש יש
מדורים וקטגוריות יש יש יש  
לוח שנה למנויים יש יש יש
חלון מסר מיידי למנויים      
סקרים   יש    
העלאת סרטוני וידאו   יש    
העלאת אנימציות ומוזיקה יש      
תצוגה מקדימה למנויים יש   יש
כתובת אישית מקוצרת יש יש יש יש
טבעות יש      
גיבוי בלוג html xml    
חיפוש טקסטים פנימי וחיצוני חיצוני אך מוגבל   פנימי וחיצוני
תוכנה לעדכון off-line יש      
מסר אישי למנויים יש      

סייעו בהכנת הכתבה: גל מור, רוני שני

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים