"ניתן היה למנוע את רצח החייל במועדון בחיפה"
השר לביטחון פנים, גדעון עזרא, הגיע לביקור אבלים אצל משפחתו של נידאל מנסור בעוספייה ואמר: "ראש הממשלה התייחס באופן מיוחד למקרה הזה. הוא החליט כי יש צורך במלחמה עיקשת בטרור האזרחי". אחיו של הנרצח: "קיבלתי את אחי בארון, לאחר שהוא נרצח על ידי אנשים שאין להם ערכים. גם הם מחבלים"
השר לביטחון הפנים, גדעון עזרא, ביקר היום בצהריים (ד') אצל משפחת מנסור מעוספייה, האבלה על מות בנה, נידאל, שנהרג בשבת מירי במועדון הרוקו ביץ' בחיפה.
השר עזרא אמר במהלך הביקור כי יש להתייחס לאלימות הגואה בחברה הישראלית כאל טרור לכל דבר, אולם המשימה הראשונה במעלה היא ללכוד את האחראים לרצח ולהביאם לדין. בני המשפחה דרשו מהשר יד תקיפה בטיפול בכלי נשק בלתי חוקיים המוחזקים בידי אזרחים והודיעו כי יקימו קרן על שמו של נידאל, אשר תוקדש לחינוך בני נוער.
מוקדם יותר הגיע השר עזרא אל אתר הרצח במועדון בחוף הכרמל בחיפה, ומשם נסע לעוספייה, שם ביקר את הגברים היושבים בבית אל שעב (בית העם) בכפר ולאחר מכן המשיך לבית בו יושבות נשות המשפחה.
דודו של הנרצח, סא"ל ראיד מנסור, קרא לשר להילחם בפשיעה הגואה בכל האמצעים. "זו כבר לא אלימות", אמר. "זה טרור ממשי ואין ענישה ואכיפה מתאימה. למדנו מאמצעי התקשורת כי אחד החשודים ברצח כבר ריצה בעבר עונש של חמש שנות מאסר על הריגה, ואני שואל אם זה עונש ראוי להריגה".
אחיו של ההרוג, אכרם, סיפר כי לחם שלוש שנים בעזה ובין היתר עסק בחיפושים מבית לבית אחרי נשק. "במשטרה אמרו לאחר הרצח כי החשודים מוכרים למשטרה, איך ייתכן אם כן שלא ערכו אצלם חיפוש אחרי נשק, כמו שעשינו בעזה?", אמר לשר. "צריך לעשות חיפוש אצל כל מי שמוגדר 'מוכר למשטרה' כדי להוציא מידיו את הנשק. קיבלתי את אחי בארון, לאחר שהוא נרצח על ידי אנשים שאין להם ערכים. גם הם מחבלים. אין הבדל במקרה כזה בין יהודים וערבים. מי שהורג אנשים חפים מפשע הוא מחבל".
האח הציע עוד כי כוחות מג"ב שהתפנו כעת מעזה, יופנו למשימות שיטור אזרחיות, וכי ניידות מג"ב יוצבו בסופי השבוע באתרי בילוי בערים הגדולות.
השר אמר כי בא לביקור כידיד העדה הדרוזית, כשר לביטחון פנים וכיו"ר ועדת השרים למלחמה באלימות. עזרא: "תפקידנו ותפקידי המיידי במקרה הזה הוא לגלות את הרוצחים ולהביאם לדין. אנחנו עורכים תחקיר כיצד פעלנו באירוע הזה וכיצד למנוע מקרים כאלה בעתיד. באירוע הזה לא היה שוטר במקום, וברור כי היה ניתן היה למנוע את הרצח".
השר הוסיף כי על מנת שניתן יהיה לתת מענה הולם לכל האירועים המתרחשים בו זמנית בכל רגע נתון יש לשלש את הכוח הפועל בשטח. "אם למשטרת חיפה יש ניידת אחת שאמורה לטפל בחמישה אירועים בו זמנית, אמורות להיות לה למעשה באותו זמן נתון שלוש ניידות, כדי שניתן יהיה לניידן על פי חומרת האירועים", ציין.
הירצחו של נידאל, לדבריו של השר עזרא, הוא עוד חוליה בשרשרת של אירועים, שתחילתם ברצח מעיין ספיר ברחובות, שהביאו להחלטה לפתוח במלחמת חורמה באלימות בישראל. "ראש הממשלה התייחס באופן מיוחד למקרה של נידאל", אמר השר, "הוא החליט כי יש צורך במלחמה עיקשת בטרור האזרחי".
השר קרא גם להגברת האכיפה והענישה תוך תוספת של כוח אדם בתביעה המשטרתית, בפרקליטות ובמערכת המשפט. הוא הוסיף כי משרדו רואה בעין יפה את החקירה בדבר ענישת מינימום שיוזם משרד המשפט כחלק מהמלחמה הכוללת.
לשאלת ynet כיצד ניתן למלא משימה בסדר גודל לאומי, כמו מלחמה יסודית בפשיעה האלימה בישראל, ללא תוספת כוח אדם ותקציבים, אמר השר כי בעקבות הטענות הללו הורה ראש הממשלה למנוע פיטוריהם של 200 שוטרים שאמורים היו לסיים את תפקידם לאחר ההתנתקות. לדבריו, הנושא מקבל ביוטי גם בתקציב המדינה לשנת 2006.
"המדינה צריכה לקבל החלטה האם היא מקדישה יותר לביטחון חוץ ולביטחון פנים", אמר. "כאשר משרד מסוים נמצא בעדיפות, מקצצים בשאר. בכל מקרה, גם כאשר יוזמים תוכניות גדולות, צריך לקחת בחשבון את היכולות והמגבלות של תקציב המדינה".