שתף קטע נבחר

 

שלום לעמיתו האיטלקי: גם רומא בטווח הטילים האיראנים

שר החוץ האיטלקי אמר בפגישה עם שלום כי איטליה רואה עין בעין עם ישראל את הנושא האיראני, וציין כי הוא מתכוון להפגין בעצמו מול שגיריות איראן ברומא. שלום אמר: "ישראל תעשה את כל שביכולתה לעצור את תוכנית הגרעין של איראן אך רק באופן דיפלומטי"

"רוח הביקור שלי הוא רוחו של מי שיודע שלמען השלום צריך להבטיח את קיומה של ישראל. אם איראן, חלילה, תצטייד בנשק גרעיני – הדבר יאיים באופן חמור לא רק על ישראל אלא על כל הקהיליה הבינלאומית", כך אמר היום (ג') שר החוץ של איטליה, ג'יאנפרנקו פיני, במסיבת העיתונאים בתום פגישתו עם עמיתו, שר החוץ סילבן שלום.

 

"על מועצת הביטחון לטפל בעניין בהקדם האפשרי. אני מקווה שבכינוס הבא של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית של האו"ם ב-24 בנובמבר, יוחלט להעביר את התיק האיראני למועצת הביטחון, שם תצטרך כל מדינה להגיב בנחרצות", אמר השר פיני.

 

במהלך הפגישה הוא ציין כי איטליה רואה עין בעין עם ישראל את הנושא האיראני והשר שלום ציין כי רומא נמצאת בטווח הטילים שמפתחת איראן. השר פיני בישר עוד בפגישה כי בכוונתו להשתתף מחרתיים בהפגנת מחאה המונית ברומא מול שגרירות איראן ביוזמת העיתון האיטלקי "אל-פוליו". אותו עיתון, אגב, יצא יום אחרי הצהרתו של נשיא איראן למחוק את ישראל בכותרת: "למחוק את ישראל? לא! לא! לא!"

 

כשנשאל השר שלום מהו הסיכוי לתגובה צבאית מול איראן הוא השיב: "ישראל תעשה את כל שביכולתה לעצור את תוכנית הגרעין של איראן אך רק באופן דיפלומטי. אנו חלק מהקהילייה הבינלאומית והעולם נחרץ היום יותר מבעבר לעצור את הקיצונים".

 

"חייבים לפרק את חיזבאללה"

 

השניים שוחחו על שורה של נושאים ובהם הפלסטינים וסוגיית המעברים ברפיח בהתאם להחלטת הקבינט, סוריה ולבנון וגם שם היו לפיני דברים שלאו דווקא ינעמו לאוזניו של נסראללה. "גם השאלה הלבנונית חשובה מאוד לביטחונה של ישראל. אין לי ספק שחיזבאללה הוא ארגון טרור וברור לנו שכדי להבטיח שלום ודמוקרטיה בלבנון יהיה צורך לפרק את החיזבאללה ושאר הפלגים החמושים. היא איום לא רק מילולי על ישראל".

 

אשר לפלסטינים, התייחסו השניים בהרחבה לסוגיית המעברים ברפיח ולהחלטת ישראל לאפשר פיקוח של האיחוד האירופי בהם כצד שלישי. ישראל, מצידה, מעוניינת שהאיחוד ימלא תפקיד של אכיפה ולא רק של פיקוח, אולם הצדדים עוד זקוקים ללבן את הנוסח המדוייק.

 

"אנו מעוניינים מאוד להשתלב בתהליך. אם נגלה בסופו של דבר, שאחרי שכל הצדדים מעוניינים שנשתלב במעברים – איננו יכולים למלא את המשימה – זאת תהיה תבוסה לאיחוד האירופי. זוהי הזדמנות פז בשבילנו כדי להפוך לשחקן במדיניות החוץ", אמר פיני. השר שלום אף ביקש מעמיתו האיטלקי להפסיק את המימון לעיריות הפלסטיניות הנשלטות על ידי אנשי חמאס ונענה בחיוב.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל שחר
שלום. "בדרך דיפלומטית"
צילום: טל שחר
צילום: רויטרס
פיני ושרון. "גם אתם
צילום: רויטרס
מומלצים