שתף קטע נבחר
 

"איך מצפים שאוציא חשבונית לאדם מת?"

מנכ"ל "אגרקסקו", שלמה תירוש, הודף בשיחה עם ynet את הטענות על שחיתות ציבורית בהטסת חברי הכנסת לחו"ל ומבהיר: "החברה בסך הכל התנדבה להרים את קרנה של החקלאות הישראלית" באמצעות לובי בקרב אישי ציבור, "כשלא ביקשנו דבר בתמורה". לדבריו, פטר את סגן השר אפללו מתשלום עבור השהייה בחו"ל בשל מצבו הבריאותי הרעוע אחרי הטיסה: "כשראיתי אותו בבית החולים באיכילוב הוא נראה כמעט מת"

יממה לאחר פרסום דבר נסיעתם של חברי כנסת לחו"ל על חשבון חברת "אגרקסקו", יוצא המנכ"ל, שלמה תירוש, להגנת אישי הציבור. מנכ"ל החברה השולטת בשוק הייצוא מסביר כי לא מדובר בטובות הנאה אלא בסך הכל בקידומו של ענף החקלאות. הרושם שנוצר בציבור, לדבריו, הינו מוטעה ואין כל יסוד לטענות על שחיתות ציבורית ועבירה על תקנות אתיות.

 

"התנדבנו להרים את קרנה של החקלאות הישראלית", אומר תירוש. "אנחנו עושים לובי לייצוא חקלאי בקרב קובעי המדיניות כגון שרים, חברי כנסת ועיתונאים. אנו עורכים להם בממוצע 15 סיורים בשנה במפעלים גדולים בארץ, אבל מאחר ואי אפשר להראות להם רק חצי מהמערכת, מוציאים אותם גם לסיורים בחו"ל, זה כל הסיפור".

 

תירוש מדגיש כי "מעולם לא ביקשנו שום דבר בתמורה. אנחנו עושים זאת בהתנדבות לטובת החקלאות בישראל. אני מזמין את כל מי שרוצה, להביא דוגמא אחת של פניה שלנו לכנסת או של הכנסת אלינו - לא היו דברים מעולם. הכל עורבא פרח".

 

על העובדה שחברת ההובלות שילמה עבור שהותו של סגן השר, אלי אפללו, בעת שטס כאורח "אגרקסקו" לארצות הברית, אמר תירוש: "אפללו שהה ארבעה ימים נוספים בחו"ל. עוד במהלך שהותו הוא סבל מכאבי תופת בשן. במרבית הזמן הוא לקח משככי כאבים. כאשר חזר לארץ הוא ניגש לרופא והתברר שיש לו מורסה שעלתה למוח. בשלב זה נכנסתי לתמונה וכשראיתי אותו בבית החולים באיכילוב הוא נראה כמעט מת. איך מצפים שאני אוציא חשבונים לבן אדם מת? זו שרירות לב. השורה התחתונה היא שבגלל המחלה שלו זה פרח מזכרוני. הוא כעס עלי על כך ובצדק".

 

תירוש אף שיגר מכתב לח"כ אפללו, ובו לקח אחריות על כי שכח להוציא חשבונית עבור שהייתו של סגן השר בארצות הברית מטעם החברה.

 

אפללו עצמו אמר כי הוא מוכן לשלם עבור הנסיעה והסביר: "לא מדובר בכסף רב ואני מתבייש שלא שילמתי. ביקשתי שיעבירו לי את החשבון ואני מתכוון לשלם. לא היה לי כל אינטרס אישי מהנסיעה, מה אני הולך לגדל חסה? מה שכן, למדתי הרבה על התעשייה החקלאית".

 

מבקר המדינה: חוקר שבעה מקרים מהותיים

 

מבקר המדינה, מיכה לינדשטראוס, אמר הבוקר כי משרדו חוקר שבעה "מקרים מהותיים" של שחיתות ציבורית, אשר חלקם פורסמו בכלי התקשורת וחלקם עדיין אינם ידועים לציבור. לדבריו של לינדשטראוס, יפורסמו המקרים מיד בתום החקירה, בדו"חות נפרדים ובצירוף שמותיהם של המעורבים בפרשות.

 

לינדשטראוס הדגיש היום כי הדו"חות שיפורסמו אודות אישי ציבור הנגועים בשחיתות אינם קשורים לדו"ח מבקר המדינה. בדיון בפני ועדת הכספים של הכנסת אמר הבוקר המבקר כי "אין דבר חשוב יותר מהמאבק בשחיתות הציבורית, שעלולה לפורר את החברה הישראלית. היא מערערת את אמון הציבור בשליחי הציבור, מביאה אסון לדמוקרטיה ומחייבת פעילות ביד קשה. כי כך כך ניתן לעקור את התופעה הזו מהשורש".

 

"האגף המיוחד שהקמתי עם כניסתי לתפקיד, לצורך מלחמה בשחיתות, עוסק בימים אלו בשבעה מקרים נוספים מהותיים של שחיתות ציבורית", הוסיף לינדשטראוס. "אנו עובדים על זה במלוא הקיטור כדי להביא למיצוי הבדיקה כבר בשבועות הקרובים. בדקנו את חברת 'אגרקסקו' והגענו לעניין הנסיעות של חברי הכנסת לחו"ל. הנושא הובהר לחברה וחייב את תגובתה לנוכח הממצאים".

 

לדבריו, "התברר כי הנסיעה הראשונה (של סגני השרים רוחמה אברהם ואלי אפללו) התקיימה כחוק. אחר כך הסתבר שהייתה נסיעה נוספת. פנינו לכנסת לבקש הבהרות בנוגע לנסיעה השנייה, ואני ממתין לתוצאות הבדיקה. נבדוק זאת עד תום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תירוש. לא ביקשנו דבר בתמורה
צילום: טל כהן
ח"כ אפללו. התחשבות במצב הבריאותי
צילום: טל כהן
צילום: חן מיקא
ח"כ אברהם. טסה על חשבון אגרקסקו
צילום: חן מיקא
אגרקסקו. "לובי לחברי כנסת ועיתונאים"
מומלצים