ביהמ"ש דחה את מכירת ביה"ח "ביקור חולים"
השופט שפירא: "אין בהסכם פתרונות חד- משמעיים לבעיית הגימלאים והעובדים". הורה למשרדי האוצר, הבריאות, המשפטים לנהל מו"מ מול ההסתדרות על הנקודות השנויות במחלוקת
נדחית מכירת בית החולים "ביקור חולים". ביהמ"ש המחוזי בירושלים החליט היום (א') לדחות, לפי שעה, את אישור ההסכם שהגיש כונס הנכסים הרשמי, שלמה שחר, למכירת ביה"ח "ביקור חולים" לקבוצת משקיעים.
בין נימוקי ההחלטה, קבע השופט יוסף שפירא כי "ללא שיתוף פעולה של העובדים אף קבוצה שתרכוש את ביה"ח לא תשרוד, ובסופו של דבר הנזק שיגרם עלול להיות במגרשם של המציעים והן בזה של העובדים". עוד קבע שפירא, כי "בהסכם המוצע אין פתרונות חד- משמעיים לעובדים והגימלאים ולפיכך יש עדיין מקום לעריכת שינויים".
כמו כן הורה השופט שפירא לכל הצדדים המעורבים: משרדי האוצר, הבריאות והמשפטים, ההסתדרות, ועד העובדים והגימלאים וקבוצות רוכשים פוטנציאליות נוספות - ללבן את הנושאים המצויים במחלוקת. השופט קבע, כי לא שוכנע שקיים איזון בין המגמה למכור את ביה"ח באופן שהרוכש יפעיל אותו לתקופה ארוכת טווח לבין ההצעה שהוגשה.
תוך כך ערכו כמאה גימלאים ועובדים של ביה"ח, בגיבוי ההסתדרות, הפגנה מול ביהמ"ש במחאה על-כך שהסכם המכירה אינו מכיל את זכויות הפנסיה שלהם. המפגינים טענו כי המדינה חייבת לקחת אחריות על הפנסיה שלהם. "אולמרט מצהיר הצהרות על מלחמה בעוני לצורך יחסי ציבור ובאותו זמן מתעלם ממאות אנשים שמדרדרים לעוני", אמרה ירדנה ששון, נציגת הגימלאים.
בהסתדרות אמרו שימשיכו במאבק עד שאחרון הגימלאים והעובדים יקבל את זכויות הפנסיה והאוצר יכיר באחריותו. יו"ר ההסתדרות, ח"כ עמיר פרץ, אמר כי "התנערותו של אולמרט מאחריות כלפי הפנסיה הינה המשך ישיר למדיניות אי-תשלום השכר אותה התחיל נתניהו. המדינה חייבת לקחת אחריות על הפנסיה ולא להפקיר את העובדים והגמלאים שעלולים להדרדר לעוני".
ביה"ח "ביקור חולים" נכנס להליכי פירוק לפני כשנתיים. הגימלאים והעובדים גילו כי כספי הפנסיה שלהם נעלמו. ועדת הכספים שתמכה בגימלאים, באמצעות העברת כספים מהאוצר מידי חודש, הפסיקה את התשלומים בתחילת 2005.
לאחר לחצים של ההסתדרות חידש האוצר את העברת חלק מהכספים. בשבוע שעבר הודיע, כאמור, כונס הנכסים הרשמי שהגיע להסכם מכירת ביה"ח ללא הסדר פנסיה לעובדים והגמלאים. הדיון היום בביהמ"ש עסק במכירת ביה"ח.