"אמליץ לאבא על צעד דרסטי"
כך אמר חמי פרס למקורביו בעקבות ההפסד הצורם של אביו לעמיר פרץ. מקורבים אחרים מספרים כי פרס התבטא במילים קשות נגד פרץ ואמר: "טעיתי לגבי האיש". פרס שוקל לנתק יחסים עם המפלגה לתקופה מסויימת. בינתיים בעבודה, בכירים מכריזים כי "פרס גמור" ומבטיחים להתייצב מאחורי פרץ "בלי פילוגים". ומה בליכוד? בסביבת שרון מדווחים כי החליט להישאר בליכוד, להתמודד "ולנצח". יעד הבחירות שלו: בעוד ארבעה חודשים
"פרס גמור. מה, זה לא ברור?" - כך התבטאו אמש (יום ה') גורמים בכירים במפלגת העבודה, גם כאלה שאינם נמנים על מחנהו של יושב הראש החדש, עמיר פרץ. לאחר תבוסתו הצורמת של פרס לפרץ, הותיר המועמד הוותיק את חבריו למפלגה דרוכים וממתינים. הוא שתק, וסירב להכריז על צעדיו הבאים.
ל-ynet נודע כי בנו של פרס, חמי, התבטא בשעות הלילה המאוחרות של יום רביעי בצורה חריפה נגד מפלגת העבודה כששוחח עם מקורבים. פרס הבן אמר כי המפלגה עושה עוול לאביו, וציין כי ימליץ לו לבצע "החלטה דרסטית". גורמים במטה פרס ששוחחו עם הבן חמי אמרו כי "הוא נשמע מריר מאוד. הוא אומנם הפגין אופטימיות, אבל נשמע מריר ומדוכדך".
מקורבים של פרס שוחחו עמו וסיפרו ל-ynet כי התרשמו שהבן חמי הוא המוביל את קו הפרישה מן החיים הפוליטים. פרס האב מאוד מעריך את דעת בנו, ובשיחות שקיים אתמול אמר כי הוא שוקל לנתק יחסים עם המפלגה לתקופה מסויימת. עם זאת ציין פרס שלמרות שיש החושבים כי עליו לפרוש ולהקדיש את כל זמנו למכון פרס, הוא טרם החליט כיצד לנהוג. כך או כך, המקורבים מספרים כי פרס ציין שהוא מתקשה לראות עצמו עובד יחד עם עמיר פרץ. באותן שיחות סגורות פרס התוודה ואמר: "טעיתי לגבי עמיר פרץ האיש". פרס הודה כי טעה כשלא האזין לעצותיו של ברק בנוגע למפקד העבודה.
אמש נפגש פרס עם מקורבים לארוחת ערב במסעדה, ושוחח עימם באשר להמשך דרכו וכוונותיו לעתיד. מוקדם יותר נפגש גם עם חיים רמון. לפי שעה החליט פרס להחרים את ישיבת הסיעה שתיערך היום בתל אביב.
"פרס פגוע מאוד, מופתע מאוד", אמר גורם בעבודה ששהה במחיצתו שעות אחדות במהלך הלילה. "הוא לא האמין שזה יקרה לו, והוא מתקשה לקבל את התוצאות. בינתיים, הוא לא צפוי לעשות שום צעד פומבי כדי להכיר בתוצאות הבחירות. אין זה מקרה שהוא לא טילפן לעמיר פרץ כדי לברך אותו. בהתעלמותו הוא מעביר את המסר הברור ביותר".
בתוך כך דחו מקורביו של אהוד ברק את הטענות לפיהן הוא שייעץ לפרס לקיים את מסיבת העיתונאים שהוגדרה על ידי אחדים כ"בכיינית". "אהוד הציג בפני שמעון את האופציות הקיימות. שמעון קיבל את ההחלטה שלו בעצמו", אמרו בסביבת ברק.
"לא נתפלג, ניכנס לתלם"
אחת השאלות הבולטות שעלו מייד לאחר בחירתו של פרץ לראשות העבודה, היתה אפשרות של פילוג במפלגת העבודה. בכירים במפלגה העריכו בשיחה עם ynet כי למרות ההפתעה שבבחירתו של פרץ, ולמרות הקולות השונים שכופרים בלגיטימיות של בחירתו, לא צפוי פילוג. "אנחנו ניכנס לתלם, נתלכד מאחורי עמיר ונרוץ קדימה. המטרה כעת היא הבחירות הכלליות".
ההערכה במערכת הפוליטית אתמול היתה כי הבחירות צפויות להתקיים ככל הנראה בתחילת חודש מרס. מקורבי ראש הממשלה אמרו כי שרון מעוניין לסיים את ההיערכות לבחירות הקרובות בתוך שבועיים, ולקבוע אותן לעוד כארבעה חודשים. המקורבים ציינו עוד כי שרון החליט להתמודד על ראשות הליכוד, ולא שכחו להוסיף שהוא "יצליח לנצח בגדול".
בתחילת השבוע הבא צפוי יושב הראש החדש של העבודה להיפגש עם שרי וחברי הכנסת של סיעת העבודה, כדי להציג בפניהם את תוכניותיו, לשמוע את עמדותיהם, וגם כדי "לפזר את הערפל ולהרגיע את הרוחות". ביום ראשון ייפגש פרץ עם ראש הממשלה, אריאל שרון, והוא צפוי להציג בפניו את עמדתו הנחרצת לפיה העבודה לא תישאר בממשלה.
העמדה הזאת של פרץ מוכרת היטב לא רק בעבודה, אלא גם בליכוד, שם עסקו בניתוח המשמעויות שיש לבחירת פרץ לראשות העבודה. בסביבתו של שרון אמרו כי "בחירתו של פרץ רעה לביבי נתניהו. יש סכנה שאם ביבי יעמוד בראש הליכוד, בסוף עמיר פרץ עוד ינצח". אנשיו של ראש הממשלה אמרו כי לא מן הנמנע שבהתמודדות הפנימית בליכוד על ראשות התנועה, סיסמאות "הפחדה" מן הסוג הזה נגד נתניהו ילוו את הקמפיין. עם זאת, בסביבתו של שרון חוששים עדיין מן האפשרות שההצבעה בליכוד לא תהיה רציונלית אלא אמונציונלית, ורבים מהמתפקדים, שכרבע מהם חובשי כיפות, ינסו "לסגור חשבון" עם שרון על הנסיגה מעזה.