שתף קטע נבחר

 

התואר הפיקטיבי: ח"כ יאיר פרץ יודה בעסקת טיעון

פרץ הואשם, כזכור, בעבירות של הפרת אמונים וקבלת דבר במרמה לאחר שניסה להשיג תואר מבלי לכתוב אפילו עבודה אקדמית אחת. במסגרת עסקת טיעון הוא יודה בהגשת עבודת גמר אותה לא כתב למכללת ברלינגטון. בתמורה יימחקו סעיף הפרת האמונים והאישום כי ניסה לרכוש תעודה אקדמית מאוניברסיטת בר-אילן. הפרקליטות תבקש להכריז על עבירה שיש עמה קלון - כדי שפרץ לא יוכל לשוב ולהתמודד לכנסת

סוף לפרשת התואר הפיקטיבי? חבר הכנסת יאיר פרץ (ש"ס) צפוי להודות מחר (יום ד') בבית משפט השלום בתל אביב בעבירה של קבלת דבר במרמה. במסגרת עסקת טיעון אליה הגיעו פרקליטיו של פרץ עם הפרקליטות יודה מחר חבר הכנסת בפני השופטת מירי דיסקין כי הגיש למכללת ברלינגטון עבודת גמר שאותה כלל לא כתב.

 

בתמורה להודאתו יימחק מכתב האישום המקורי האישום הנוסף, לפיו ניסה לקבל תעודות אקדמיות מאוניברסיטת בר אילן מבלי ללמוד. כמו כן נמחק אישום של הפרת אמונים. הצדדים לא הגיעו להסכמה על העונש, והפרקליטות צפויה לבקש עונש של קנס ומאסר על תנאי. עוד תבקש לקבוע כי מדובר בעבירה שיש עמה קלון. אם כך ייקבע, הרי שפרץ לא יוכל לכהן עוד כחבר כנסת. סניגורו, עורך הדין יהודה ויינשטין, יבקש שלא להרשיעו ולשולחו לביצוע תסקיר מבחן.

 

נגד פרץ הוגש בחודש מרס השנה כתב אישום בגין נסיון לקבל תואר אקדמי כוזב. פרץ, אשר חסינותו כבר כנסת הוסרה שלושה חודשים מוקדם יותר, נאשם כי ניסה לקבל תואר מאוניברסיטת בר-אילן וכן נאשם בעבירה של הפרת אמונים וקבלת דבר במרמה, כאשר ניסה לקבל תואר מאוניברסיטת ברלינגטון. בחודש ספטמבר הודיע פרקליטו לבית המשפט כי מתקיימים מגעים מתקדמים עם היועץ המשפטי לממשלה, בנוגע לעסקת טיעון בפרשה וכי בתוך כחודשיים תתקבל החלטה בעניין. כעת התקבלה ההחלטה האמורה.

 

על פי כתב האישום, פנה פרץ בספטמבר 97' לאדם ששמו יוסי גבאי, וסיפר לו כי הוא מעוניין להשיג תואר ראשון באוניברסיטה כלשהי - וזאת מבלי לעמוד בדרישות האקדמיות של אותה אוניברסיטה ואף מבלי להירשם אליה כדין. לגבאי היה מכר ששמו אברהם קלינגר, שלו קשרים באגף ההשתלמויות באוניברסיטת בר אילן. הוא פנה אליו וביקש ממנו להיפגש עם פרץ ולעזור לו להשיג את התואר הכוזב בו חשק.

 

במועד מאוחר יותר נסעו גבאי וקלינגר למשרד העבודה והרווחה בירושלים, שם עבד פרץ כעוזר שר העבודה והרווחה, וזאת כדי לתכנן את השגת התואר, על פי כתב האישום. בפגישה בין קלינגר לפרץ קשרו השניים קשר במטרה להשיג עבור פרץ את תעודת התואר הראשון מאוניברסיטת בר אילן - וזאת למרות שפרץ לא עמד בדרישות האקדמיות לתואר ראשון וכלל לא נרשם ללימודים.

 

בהמשך, בין החודשים ספטמבר-דצמבר 97', האיץ פרץ, בעצמו ובאמצעות מקורבים לו, בקלינגר להשיג לו את התעודה הכוזבת. במהלך שיחות ביניהם אף סוכם כי לאחר שיעביר את התעודה, יקבל קלינגר מפרץ 10,000 שקל - והוא אף העביר לו מקדמה של 1,500 שקל בחודש אוקטובר באותה שנה. לטענת הפרקליטות, בסופו של דבר, מסיבות שאינן קשורות לפרץ, קלינגר לא העביר את התעודה הכוזבת.

 

על פי האישום השני, באותה תקופה, כאשר שימש כעוזר שר העבודה והרווחה והיה עובד ציבור, התעניין פרץ בשלוחה של ברלינגטון קולג' בישראל. לאור התעניינותו של פרץ בלימודים פנה אליו אברהם אבן חן, ששימש באותה תקופה מנכ"ל חברת מודום, שהפעילה בארץ את שלוחת ברלינגטון. השניים נפגשו לאחר שפרץ הזמין את אבן חן לפגישה במשרד העבודה והרווחה. במספר פגישות שנערכו ביניהם הסביר אבן חן לנאשם את סדרי הלימודים ומסר לו טפסי הרשמה לתואר ראשון בפסיכולוגיה. פרץ נרשם ללימודים בתאריך 3 בפברואר 1998 וקיבל אישור זכאות לתואר ב-4 במאי, שלושה חודשים לאחר מכן.

 

בתחילת החודש, אגב, הודח פרץ מתפקיד יו"ר סיעת ש"ס. ל-ynet נודע כי יו"ר ש"ס, ח"כ אלי ישי, הדיח את פרץ ככל הנראה בעקבות האישומים שכנגדו, אולם בש"ס טענו באופן רשמי כי מדובר פשוט ברוטציה בין חברי הסיעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן בלילטי
פרץ. עסקת טיעון
צילום: דן בלילטי
מומלצים