שתף קטע נבחר
 

מיגרנה: כך תמנעו את ההתקפים

אם המיגרנה תוקפת אתכם כל שבוע, יש מה לעשות. המלצות ארגון הנוירולוגים המובאות כאן לראשונה, מציגות את יעילות התרופות למניעת ההתקפים

הראש מתפוצץ כל שבוע, ואתם כבר מיואשים? אם המיגרנה השתלטה על חייכם, כנראה שאתם זקוקים לטיפול מונע בהתקפים. המדובר בטיפול תרופתי אותו נוטלים מידי יום, ושמונע את ההתקפים המשבשים את איכות החיים, או מפחית מעוצמתם.

 

כ-12 אחוז מהישראלים לוקים במיגרנה. על פי סקר שפורסם בחודש אוגוסט בכתב העת "הרפואה", וכלל כ-200 חולות מיגרנה, עלה כי יותר ממחצית החולות חשות חוסר אונים, תסכול, כעס ודכאון. מחצית החולות מרגישות כי אינן מסוגלות לטפל כראוי במשפחתן בעת התקף.

 

40 אחוז מהסובלות ממיגרנה חשות כי הרופא שלהן אינו מבין עד כמה מפריע כאב הראש שלהן ומשבש את חייהן, ורק 14 אחוז מרוצות מתרופות המירשם בהן הן מטופלות כיום. 51 אחוז מהחולות נעדרו מהעבודה או מהלימודים, 46 אחוז דיווחו כי אינן מצליחות לעמוד בזמנים, נעדרות מישיבות חשובות או מבחנים וכ-90 אחוז מהנשים הסובלות ממיגרנה חשות חוסר נעימות לדסקס עם רופאן את עניין המחלה.

 

במסיבת עיתונאים שנערכה השבוע, הציגה חברת התרופות MSD את התרופה "ריזלט" כתרופה האידיאלית לטיפול במיגרנה. המדובר באחת התרופות ממשפחת ה"טריפטאנים" המיועדת לטיפול בהתקף מיגרנה חריף. אלא שבפועל חלוקים המומחים על טענה זו, וכי בהשוואה לתרופות נוספות ממשפחה זו, ובהן זומיג, אימיטרקס או רילרט, ריזלט לא הוכיחה עליונות.

 

אם תרופות אלה לא הביאו להקלה, ואתם סובלים מהתקפי מיגרנה בתדירות גבוהה מפעם בשבוע, ייתכן ותזדקקו לטיפול קבוע מניעתי. המדובר בתרופות, חלקן מיועדות במקור לטיפול ביתר לחץ דם, שנמצאו כמונעות התקפים ומפחיתות את הכאבים במידה וההתקף פרץ.

 

איגוד הנוירולוגים האמריקני קבע אשתקד את יעילותן של תרופות אלה, על סמך שורת מחקרים מדעיים. הנה הרשימה המלאה, אותה תוכלו להציג בפני הרופא שלכם, שישקול יחד עמכם את הטיפול המיטבי:

 

תרופות ביעילות גבוהה

 

תרופות אלה נמצאו יעילות במיוחד למניעת התקפים, עם תופעות לוואי קלות עד

מתונות.

  • אמיטריפטילין (אלטרול) במינון של 10-150 מ"ג ליממה
  • דראלין (פרופרנולול) במינון 20-160 מ"ג ליממה
  • טופירמאט (טופמקס) במינון 50-150 מ"ג ליממה

 

תרופות ביעילות בינונית

 

בקבוצה זו נמנות תרופות שונות שמיועדות במקור לטיפול ביתר לחץ דם, כאבים או דיכאון. תופעות הלוואי שלהן מוגדרות כמתונות עד בינוניות, וכך גם יעילותן.

  • אספירין במינון 325 מ"ג ליממה
  • נקסין, פוינט, נפרוקסי במינון 200-550 מ"ג ליממה
  • קונקור, לופרסור, ביסולול (אטנולול) במינון של 10-30 מ"ג ליממה
  • וראפרס, איקאקור (וראפמיל) במינון 120-480 מ"ג ליממה.
  • בוטוקס במינון 25-100 יחידות אחת לשלושה חודשים
  • פרוזק, פריזמה, פלוטין (פלואוקסטין) במינון 10-80 מ"ג ליממה
  • נוירונטין (גבאפנטין) במינון 300-2,400 מ"ג ליממה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
מיגרנה. 40 אחוז מהסובלות חשות שהרופא לא מבין אותן
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים