סקרי סוף שבוע: שרון נוסק, הליכוד מתחזק, פרץ יורד
מפלגתו של שרון ממשיכה לצבור תנופה, ומגיעה לשיא של 39 מנדטים. מפלגת העבודה יורדת ל-23 מנדטים, והליכוד עולה ל-13. בשבוע שהתאפיין בפיגועים והחרפה ביטחונית זה לא מפליא: 70% סבורים ששרון יטפל טוב יותר בבעיות הביטחון, ורק 11% סומכים יותר על פרץ בעניין. הסקר גם בדק כיצד ייראו רשימות המפלגות: בליכוד מובילים סער ונווה, בעבודה - פינס והרצוג
נדמה ששום דבר לא מצליח לעצור את נסיקתה של מפלגת קדימה, שמגיעה בסוף השבוע הזה, לשיא חדש של 39 מנדטים (לעומת 34 בסקר הקודם). מפלגת העבודה יורדת ל-23 מנדטים (מ-27), הליכוד עולה ל-13 (מ-10), ושאר המפלגות דורכות פחות או יותר במקום. זאת, על פי סקר מכון "דחף" בראשות ד"ר מינה צמח, שפורסם הבוקר (ו') ב"ידיעות אחרונות".
ש"ס מקבלת בסקר 10 מנדטים, שינוי 5, מרצ 5, האיחוד הלאומי 5, יהדות התורה 5, ישראל ביתנו 4, והמפד"ל 3 מנדטים. כשנשאלו הנסקרים איזו מפלגה תנצח בבחירות, ללא קשר לנטיותיהם הפוליטיות, 56% ענו שתהיה זו קדימה, 15% - העבודה, ורק 13% הצביעו על המנצחת הגדולה של הבחירות הקודמות - הליכוד.
שרון ממשיך להיתפס כמנהיג אמין יותר מפרץ (41% לעומת 33%), ו-70% סבורים שהוא יטפל טוב יותר בבעיות הביטחון - לעומת 11% הסומכים יותר על פרץ.
כשעוברים לנושא הכלכלי-חברתי, התוצאות כצפוי מתהפכות: 42% מאמינים שעמיר פרץ יטפל טוב יותר בבעיות הכלכליות של המדינה, לעומת 33% שסבורים ששרון הוא האיש גם בתחום זה.
במצב הזה, של 39 מנדטים, יש לשרון "צרות של עשירים": הרבה יותר מקומות מאשר אנשים. נכון לאתמול מדובר ב-22 מועמדים בלבד במפלגת קדימה: 14 מהליכוד, 3 מהעבודה, אבי דיכטר, אוריאל רייכמן, רונית תירוש, חיים ברביבאי, דוד טל ומיכאל נודלמן. לרשימה שזוכה בסקרים למספר כזה של מנדטים, אומרים בלשכת שרון, צריך להכין מינימום 50 מועמדים.
כוכבי הליכוד: סער ונווה; בעבודה: פינס והרצוג
ואיך ייראו רשימות המועמדים במפלגות האחרות? סקר שנערך השבוע בקרב חברי מרכז הליכוד, הגוף הבוחר את רשימת הליכוד לכנסת, מעלה שחלק לא מבוטל מחברי הכנסת הנוכחית יישארו בחוץ. על פי הסקר, זוכה גדעון סער במקום הראשון (80%), אחריו דני נווה (74%), עוזי לנדאו (72%) וראובן ריבלין (71%). אחריהם באים שלושת המועמדים לראשות המפלגה - אם לא יעמדו בראש: שאול מופז (70%), סילבן שלום (69%) ובנימין נתניהו (67%). במקום השמיני גלעד ארדן (66%) ואחריו ישראל כץ (63%), לימור לבנת (56%), מיכאל איתן (60%), אהוד יתום (56%) ויובל שטייניץ (56%) במקום ה-13.
משה כחלון מקבל על פי הסקר 51%, אחריו מיכאל רצון (41%), נתן שרנסקי (39%), איוב קרא (39%), נעמי בלומנטל (37%), חיים כץ (37%) וגילה גמליאל (36%).
סקר דומה שנערך בקרב מתפקדי העבודה מעלה כי שני כוכבי הפריימריז הקודמים - אופיר פינס ויצחק הרצוג - יובילו את הרשימה גם הפעם. אחריהם מופיעים
בעשירייה הראשונה הגנרלים של המפלגה: מתן וילנאי, עמי איילון, דני יתום ובנימין בן אליעזר. פרופסור אבישי ברוורמן, שר הארוצר בממשלת הצללים של פרץ, לא עושה רושם אדיר על מתפקדי העבודה, ונדחק למקום ה-14. האשה הבכירה ברשימה תהיה יולי תמיר, בעלת בריתו של המנהיג החדש, ואחריה היבוא האישי לו: שלי יחימוביץ'. הסוציאליסט המיליונר אבי שקד נדחק, בגלל השריונים למחוזות ומגזרים, מהמקום ה-16 ברשימת המתפקדים למקום ה-32 ברשימה המשוקללת.
על פי הסקר, רשימת העבודה צפויה להיראות כך: אחרי פרץ נמצאים אופיר פינס ויצחק הרצוג עם תמיכה של 77%, אחריהם מתן וילנאי (76%), יולי תמיר (72%, קופצת מקום אחד בגלל שריון לאישה), עמי אילון (76%), איתן כבל (משוריין במקום השביעי), דני יתום (67%), שלי יחימוביץ (66%, קפצה מקום אחד בגלל שריון), מיכאל מלכיאור (משוריין במקום העשירי), בנימין בן אליעזר (66%), קולט אביטל (45%, קפצה 3 מקומות בגלל השריון), אפרים סנה (64%), אבישי ברוורמן (52%), נדיה חילו (29%, קפצה 3 מקומות בגלל השריון).