שתף קטע נבחר

 

פחימה: לא התכוונתי לפגוע בביטחון המדינה

טלי פחימה דיברה בשלב הטיעונים לעונש בבית המשפט המחוזי בתל-אביב: "אני נאמנה למדינה ומעולם לא היתה לי כוונה לפגוע בה". עשרות מתומכיה הגיעו לבית המשפט ושרו "באנו חושך לגרש". התובעת אמרה: "פחימה רצתה לפגוע באינטרסים ביטחוניים של המדינה"

משפטה של טלי פחימה הגיע בצהריים (יום ד') לשלב הסיום. "אני נאמנה למדינה בה גדלתי וחונכתי", אמרה פחימה בבית המשפט המחוזי בתל-אביב. במסגרת עסקת טיעון, הודתה פחימה בעבירות של מגע עם סוכן חוץ, תוך כוונה לפגוע בביטחון המדינה, מסירת ידיעה לאויב ולתועלתו ובעבירה של הפרת הוראה חוקית. שני הצדדים הסכימו על עונש של שלוש שנות מאסר בפועל.

 

מכתב האישום המקורי הורדו שלושה סעיפים - סיוע לאויב במלחמה, החזקת נשק ותמיכה בארגון טרור. פחימה דיברה בשלב הטיעונים לעונש. "מעולם לא היתה לי כוונה לפגוע במדינה. למרות כל הקמפיין הזה והמעצר המנהלי, יש פה כל מיני אינטרסים זרים, ואני נקלעתי לסיטואציה. הודיתי בכתב האישום המתוקן אבל אני חוזרת ואומרת שלא היתה לי שום כוונה לפגוע בביטחון המדינה". גזר דינה יינתן ב-22 בדצמבר.

 

צילום וידאו: עופרי שגב

 

במהלך שלב הטיעונים לעונשה של פחימה העיד עו"ד עמוס מימון, אשר במשרדו עבדה פחימה. מימון סיפר כי הכיר אותה כאשר פחימה עבדה במסעדה שבה נהג לאכול וסיפרה לו כי היא מחפשת מקום עבודה אחר. "היא עבדה אצלי במשך מספר שנים לסירוגין ולאחר שהיא עזבה אני ביקשתי ממנה לאחר מספר חודשים שתחזור כי הייתי צריך אותה. היא בחורה אחראית, נאמנה ותמיד ידענו שאפשר לסמוך עליה".

 

התובעת במשפט, אורלי בן ארי, אמרה בתום הדיון: "המעשים שבהם הורשעה פחימה מעידים באופן ברור וגלוי על רצון לפגוע באינטרסים ביטחוניים של המדינה, וגם אם היו לה מניעים אחרים שהניעו אותה, הרי שאין לכך כל משמעות".

 

הפרקליטות והסניגורית הסכימו לבקש מבית המשפט לגזור על פחימה מאסר על-תנאי לפיו לא תעבור מעתה כל עבירה שהורשעה בגינה, וכן מאסר על-תנאי שלפיו לא תעבור כל הוראה האוסרת כניסה לשטח צבאי סגור. פרקליטתה, עו"ד סמדר בן-נתן, אמרה לאחרונה כי אנשי הפרקליטות לא התנגדו לכך שינוכה שליש מתקופת המאסר שלה. בכך, אם אכן יאושר הדבר, בתוך 11 חודשים היא תשוחרר ממאסר.

 

עשרות מתומכיה של פחימה הגיעו לבית המשפט בתל-אביב כדי להביע בה תמיכה. המפגינים שרו את השיר "באנו חושך לגרש" ופוצצו בלונים שעליהם נכתבו שמותיהם של ארגוני הביטחון.  

 

פרשת פחימה מתגלגלת כבר מספר שנים, וראשיתה בקשרי ידידות שבנתה הצעירה הישראלית עם פעילי הפתח בג'נין, ובראשם זביידי. בעקבות נסיעותיה לג'נין במהלך האינתיפאדה נעצרה פחימה, והמדינה טענה כי סייעה לפעילי הפתח מול צה"ל. פחימה טענה כל העת כי קשריה היו ידידותיים והומיניטריים בלבד.

 

לפני שבועיים חתמה הפרקליטות את הפרק הזה בחייה של פחימה, כשהודיעה לבית המשפט על עסקת טיעון בפרשה. במסגרת העסקה מודה פחימה בעבירות של מגע עם סוכן חוץ, תוך כוונה לפגוע בביטחון המדינה, מסירת ידיעה לאויב ולתועלתו ובעבירה של הפרת הוראה חוקית. מכתב האישום המקורי הורדו שלושה סעיפים - סיוע לאויב במלחמה, החזקת נשק ותמיכה בארגון טרור. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי אלגרט
הדיון האחרון
צילום: אלי אלגרט
צילום: אלי אלגרט
הפגנת התמיכה בפחימה
צילום: אלי אלגרט
צילום: אלי אלגרט
תומכים למרות הכל
צילום: אלי אלגרט
מומלצים