דרכו של נתניהו. מירושלים לארה"ב ובחזרה
נתניהו צבר תארים אקדמאיים בארה"ב ואף אימץ שם אמריקני, אבל מותו של האח יוני היה מבחינתו פרשת דרכים. כך עשה יו"ר הליכוד את דרכו לצמרת המפלגה
אחרי שש שנים, מסתמן שבנימין נתניהו יחזור לכס יו"ר הליכוד ומועמד המפלגה לראשות הממשלה. נתניהו, מהפוליטיקאים הפופולריים בישראל מצד אחד והמושמצים ביותר מצד שני, היה במעמד זה פעמיים בעבר: כאשר ניצח את פרס ב-1996 וכשהפסיד לברק שלוש שנים מאוחר יותר. אבל את דרכו הציבורית החל נתניהו עוד קודם לכן - בממשלתו של יצחק שמיר וכשגריר ישראל באו"ם - ולפני הכניסה לביצה הפוליטית אף הספיק גם להיות "אמריקני" לתקופה לא קצרה.
למד ז'בוטינסקי כבר מהגיל הרך
נתניהו נולד בתל אביב שנה לאחר קום המדינה, אולם את מרבית ילדותו העביר בירושלים. כבר מגיל אפס ספג ביבי את רוח הליכוד, כבנו של בן-ציון נתניהו, מומחה לחקר ההיסטוריה היהודית, עורך מדעי של האנציקלופדיה העברית ומזכירו של זאב ז'בוטינסקי. נתניהו, שהביא לפוליטיקה בישראל את האמריקניזציה, החל את הרומן שלו עם ארצות הברית כבר כילד. מגיל 9, במשך שנתיים ולאחר מכן בגיל 14, למשך ארבע שנים, שהה עם משפחתו בארצות הברית וחזר ארצה על מנת להתגייס לצה"ל. כחייל הוא התנדב לסיירת מטכ"ל, סיים בהצטיינות קורס קצינים ואף זכה לעיטור מיוחד.
עם שחרורו מצה"ל אחרי חמש שנים, ב-1972, שב נתניהו לארצות הברית אולם עם פרוץ מלחמת יום הכיפורים חזר ארצה ונלחם בתעלת סואץ וברמת הגולן. כשהסתיימה המלחמה חזר נתניהו לארצות הברית כדי להשלים את לימודיו, הפעם בשמו האמריקני בנג'מין ניתאי. לאחר לימודיו הוא החל לעבוד בחברה לייעוץ כלכלי וכבר באותן שנים החל לפזול לעבר פעילות ציבורית, כאשר שימש כפעיל הסברה מטעם ישראל בארצות הברית. מותו של אחיו הבכור יוני, במבצע אנטבה ב-1976, שינה את מסלול חייו.
לאחר שבמשך שנתיים עסק בארצות הברית בפעילות להנצחת האח, חזר ב-1978 נתניהו ארצה עם משפחתו והחל לעבוד כמנהל שיווק בחברת הרהיטים "רים". בשנים הבאות הקים ועמד בראש "מכון יונתן לחקר הטרור", התגרש מאשתו הראשונה וב-1982 קיבל את הצעתו של שגריר ישראל דאז בוושינגטון, משה ארנס, והתמנה לציר בשגרירות. שנתיים לאחר מכן עלה ביבי מדרגה נוספת והתמנה לשגריר ישראל באו"ם. עם סיום שירותו באו"ם שב נתניהו ארצה ומאז ועד היום הוא מתמקד בפעילות פוליטית כחבר הליכוד.
בבחירות הפנימיות ב-1988 נכנס נתניהו לעשיריה הראשונה ברשימת הליכוד לכנסת. בממשלת האחדות, שהוקמה לאחר הבחירות, מונה כסגן שר החוץ ולאחר מכן כסגן שר במשרד ראש הממשלה (יצחק שמיר). תקופות הזוהר הראשונות שלו כפוליטיקאי היו במהלך מלחמת המפרץ ובוועידת מדריד, כאשר התפרסם כדובר נמרץ וכריזמטי של ממשלת שמיר.
נתניהו, מלבד כניסתו המטאורית לפוליטיקה, פירנס גם את מדורי הרכילות כאשר בינואר 1993, חודשיים לפני ההתמודדות על ראשות הליכוד, התפוצצה פרשת "הקלטת הלוהטת". בשידור חי במהדורת "מבט" הודה נתניהו כי ניהל רומן מחוץ לנישואיו, וסיפר כי "אדם אחד בליכוד, מוקף בחבורה של פושעים" ניסה לסחוט אותו על רקע זה למטרה פוליטית. הבוחרים לא נבהלו וכעבור שלושה חודשים הוא גבר על יריביו ונבחרת ברוב מוחלט של 52 אחוז להנהגת הליכוד.
כראש האופוזיציה הוביל נתניהו את המאבק בהסכמי אוסלו ובנסיגת צה"ל מרצועת עזה ומהשטחים ביהודה ושומרון. חלק מהציבור האשים אותו כי מעצם התנהגותו והצהרותיו הסית לרצח ראש הממשלה יצחק רבין, אולם מצידו טען כי המחאה היתה לגיטימית. בתעמולת הבחירות ב-1996, אחרי רצח רבין, התמקד הליכוד בהנהגתו של נתניהו בגל פיגועי הטרור ("עושים שלום בטוח") ובהתנגדות למסירת שטחים נוספים ("פרס יחלק את ירושלים"). ימים ספורים לפני הבחירות יצאו חסידי חב"ד בקמפיין תחת הסיסמה "נתניהו טוב ליהודים" ואכן, מועמד הליכוד ניצח את שמעון פרס והפך לראש הממשלה הצעיר ביותר בישראל (והראשון שנבחר בבחירה ישירה).
תקופת כהונתו של נתניהו היתה רצופת משברים ופרשיות (דוגמה אחת: פתיחת מנהרת הכותל, אותה כינה "סלע קיומנו" ואשר עלתה בחייהם של 15 חיילים ישראלים ועשרות פלסטינים) אולם במהלכה הוא הפתיע את בוחריו כשחתם על הסכם חברון ולאחר מכן על הסכמי "וואי" עם הפלסטינים. במקביל נחשפה בערוץ הראשון של הטלוויזיה "פרשת בראון-חברון", בה נטען כי המניעים למינויו של רוני בראון לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה לא היו נקיים. בעקבות כך היה נתניהו היה לראש הממשלה הראשון שנחקר במשטרה בחשד לעבירה פלילית, חקירה שבסיומה המליצה המשטרה להגיש נגדו כתב אישום (שלא יצא בסופו של דבר אל הפועל, למרות דו"ח חריף של מבקרת המדינה).
נתניהו נפרד מכיסא ראש הממשלה ב-1999, כאשר הליכוד בראשותו הובס על ידי אהוד ברק ומפלגת העבודה. הוא הודיע בשידור חי על התפטרותו מראשות הליכוד ופרישתו מהחיים הפוליטיים אולם בנובמבר 2002 חזר לזירה כאשר מונה על ידי אריאל שרון לשר החוץ בממשלתו. בהמשך מינה אותו שרון לשר אוצר בעל סמכויות נרחבות אולם באוגוסט 2005, על רקע התנגדות ממושכת לתוכנית ההתנתקות שהוביל ראש הממשלה, התפטר נתניהו.