חדשות טובות: שיא של 34 שנים בעולים מצרפת
2005 קבעה גם שיא של 22 שנה בעלייה מארה"ב. סה"כ עלו לארץ 23 אלף איש ואישה. מגמת גידול משמחת קיימת גם בהשתתפות בני נוער מהעולם בתוכניות חינוכיות קצרות וארוכות המתקיימות בארץ. אחת העולות: "כאן כולם רוצים לעזור, שם זה לא ככה"
בשנת 2005 עלו לארץ 2,980 יהודים מצרפת - שיא של מעל ל-34 שנים. מצפון אמריקה עלו לארץ 3,052 יהודים - שיא של 22 שנים. נתונים משמחים אלה, של הסוכנות היהודית, מצטרפים למספר כולל משמח עוד יותר - 23 אלף עולים חדשים שהגיעו השנה לארץ.
ועוד: מחבר העמים עלו לארץ 9,124 עולים חדשים - ירידה של 10% לעומת אותה התקופה אשתקד. עם זאת, מרוסיה עצמה יש גידול קטן בעליה, ומביילרוס גידול של 26% לעומת שנה שעברה. מאתיופיה הגיעו השנה 3700 עולים, מספר דומה לזה של השנה שעברה. מדרום אמריקה הגיעו השנה 1,850 עולים - גידול של 37.2%. מאנגליה הגיעו השנה 453 עולים חדשים, לעומת 435 בשנה שעברה.
מגמת גידול משמחת קיימת גם בהשתתפות בני נוער מהעולם בתוכניות חינוכיות קצרות וארוכות המתקיימות בארץ. השנה השתתפו בתוכניות קצרות טווח 29,712 בני נוער לעומת 28,822 בשנה שעברה. בתוכניות חינוכיות ארוכות טווח חל גידול של 37% - 5,583 סטודנטים ובני נוער לעומת 4,058 בשנה שעברה.
ביום רביעי הקרוב ינחת בארץ מטוס העולים האחרון לשנה זו, ועל סיפונו 220 עולים חדשים מארה"ב וקנדה. זה המטוס השביעי המגיע לארץ במהלך 2005 במסגרת במבצע משותף לסוכנות היהודית ולארגון "נפש בנפש". משרד הקליטה, האחראי על תחום עידוד החזרה של ישראלים המתגוררים בחו"ל, דיווח על גידול של כ-15% במספר הישראלים שחזרו לישראל בשנת 2005. בשנה זו חזרו 5700 ישראלים לעומת 5000 בשנת 2004.
יושב ראש הנהלת הסוכנות היהודית, זאב בילסקי, אמר בתגובה לנתונים: "אני מקווה שהשנה תסמן מפנה בנושא עלייה והגעת צעירים לתוכניות חינוכיות. לאחר השנים הקשות שחווינו אנו סבורים שהשיפור במצב הביטחוני והכלכלי יגביר את תחושת הביטחון ויחד עם יישום האסטרטגיות החדשות של תוכנית 'עלייה מבחירה' נצליח להגדיל גם בשנת 2006 את העלייה. אני שמח שכל כך הרבה אנשים בוחרים להגיע למדינת ישראל".
"כאן כולם רוצים לעזור, שם זה לא ככה"
אחת מרבבות העולים שהצטרפו אלינו השנה היא חדווה קראוזה, צעירה בת 24 שעלתה לארץ מניו יורק לפני כחמישה חודשים ומתגוררת במרכז קליטה ברעננה. על-אף הקשיים עמם היא נאלצת להתמודד, היא מאושרת לגור בישראל.
"עכשיו הדלקנו נרות חנוכה במרכז קליטה והאווירה מאוד מיוחדת", סיפרה. "גם עצם העובדה שביום שישי בבוקר כולם אומרים שבת שלום ויודעים ששבת זה יום מנוחה, גם אם את לא דתייה. כששומעים שאני עולה חדשה לבד בארץ כולם מזמינים אותי לארוחות ופותחים את ביתם, גם אנשים שלא מכירים אותי. כאן כולם רוצים לעזור, שם זה לא ככה".
רק לביורוקרטיה הישראלית עדיין לא הצליחה קראוזה להתרגל: "אם את לא צועקת ומבקשת אז את לא מקבלת. גם העובדה שסוגרים משרדים בלי לתת סיבות. כמו הדואר שפעם פתוח ופעם סגור בלי הגיון. גם אם את לא מבינה משהו ולא שואלת שאלה מדוייקת, לא תקבלי את התשובה. בארצות הברית את מקבלת הרבה אינפורמציה".