שתף קטע נבחר
 

האו"ם אסר על סחר בקוויאר

ארגון CITES האחראי על הסחר הבינלאומי במינים נכחדים של חיות וצמחים, סירב לאשר את המכסות המוצעות לסחר במוצרי דג החידקן ב-2006, ובכך אסר על הסחר הגלובלי בקוויאר

ארגון האו"ם המפקח על מינים נכחדים של חיות וצמחים (CITES) אסר אתמול (ג') על סחר בקוויאר ובמוצרים נוספים מדג החידקן (Sturgeon). ייצוא של ביצי חידקן לחוות דגים עדיין מותר.

 

בהודעת הארגון המאגד 169 מדינות נאמר כי נאסר "לייצא קוויאר ומוצרי חידקן נוספים ממאגרים משותפים". הכוונה בעיקר לסביבות גידול טבעיות שנמצאות בעיקר בחמש המדינות סביב הים הכספי: איראן, אזרביג'אן, קזחסטן, רוסיה וטורקמניסטן. הים הכספי הוא המקור של 90% מהקוויאר בעולם.

 

לדברי הארגון, זנים רבים של חידקן סובלים מירידות חמורות באוכלוסייה, והמכסות החדשות שהציעו יצואניות הקוויאר לשנת 2006 "אינן משקפות באופן מלא את הירידה בכמות הדגים ואינן כוללות צעדים מספקים למניעת דיג בלתי חוקי". הארגון לא אישר את המכסות המוצעות ל-2006, ובכך אסר על המשך המסחר במוצרי חידקן.

 

הארגון מסר כי מידע שהתקבל לאחרונה מהמדינות שעוסקות בייצוא דגי החידקן באזור הים הכספי, הים השחור, נהר הדנובה ונהר היילונג'יאנג-אמור בגבול סין-רוסיה, מצביע על צניחה בכמות הדגים. הארגון הביע את תקוותו שהמדינות המייצאות יספקו נתונים מלאים כדי לאפשר למסחר הבינלאומי להתחדש.

 

פעילי איכות הסביבה טוענים כי גם המכסות שקובע CITES לייצוא קוויאר, שעמדו ב-2004 על כ-125 טונות, לעומת 160 טונות ב-2003, אינן מספיקות כדי למנוע את הפגיעה באוכלוסיית דגי החידקן. לדברי מזכ"ל הארגון, ווילם ויג'נסטקרס, המדינות המייצאות חייבות "לוודא כי ניצול מאגרי החידקן הוא בר-קיימא מסחרית וסביבתית לטווח הארוך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דג חידקן: צניחה באוכלוסייה
מומלצים