שתף קטע נבחר

 

הממשלה אישרה: יהיו בחירות במזרח י-ם

השרים אישרו את הצבעתם של 5,000 תושבי מזרח ירושלים בבחירות לרשות. מ"מ ראש הממשלה, אהוד אולמרט ביקש להדגיש כי "לא תהיה תעמולה של החמאס ופעילי הארגון אשר ייכנסו למזרח ירושלים יעצרו". שר החוץ המתפטר, סילבן שלום, אמר בדיון: "מדובר בהחלטה מסוכנת ובחציית קו אדום". אולמרט על העימותים בין חיילים למתנחלים בחברון: "נעניש בחומרה את כל מי שירים יד על חייל"

הממשלה החליטה הבוקר (יום א') פה אחד לאפשר לתושבי מזרח ירושלים להצביע בבחירות לפרלמנט הפלסטיני. מ"מ ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אמר כי "מדובר בהחלטה ישראלית נטו". עם זאת הדגיש כי "לא תהיה תעמולה של החמאס ופעילים אשר ייכנסו למזרח ירושלים יעצרו".

 

אולמרט ציין כי זו הישיבה השלישית הנערכת בהיעדרו של ראש הממשלה אריאל שרון המאושפז בהדסה בירושלים. לדבריו, "כל חברי הממשלה עוקבים בדאגה ובתקווה ומייחלים שאכן בתקופה הקרובה ניתן יהיה לברך על סימני התאוששות של ראש הממשלה שרון".

 

מ"מ ראש הממשלה התייחס גם לעימותים בין חיילים למתנחלים בחברון ואמר כי "בימים האחרונים אנו עדים לכך שגורמים קיצוניים תוקפים את אנשי צה"ל ומערכת הביטחון. אלו מעשים שלא יעלו על הדעת. הנחתי את כוחות הביטחון לפעול בתקיפות כדי למנוע המשך תופעות אלו. מדינת ישראל היא מדינת חוק ומי שירים את ידיו על אנשי מערכת הביטחון ייענש בצורה החמורה ביותר".

 

בדיון היום משתתפים שבעה שרים בלבד, לאחר התפטרותם של ארבעת שרי הליכוד. מרכז הישיבה היה הדיון בסוגיית השתתפות החמאס בבחירות ברשות הפלסטינית הצפויות ב-25 בינואר.

 

ממלא מקום ראש הממשלה אהוד אולמרט אמר בסוגיית ההצבעה של ערביי מזרח ירושלים: "הצעתי לממשלה להצביע על אותה מתכונת שנערכה בשנת 1996 ובשנת 2005. בכל מקרה ישראל לא תאפשר לחמאס שום כניסה לירושלים, עמדתנו זאת הובהרה לכל הגורמים המעורבים ולא תהיה שום פשרה מצידנו".

 

"השב"כ הונחה לפעול ביד תקיפה"

 

בישיבת הממשלה שדנה בנושא מזרח ירושלים משתתפים ראשי מערכת הביטחון מהשב"כ, צה"ל והמשטרה. על פי ההצעה, אושרה הצבעתם של 5,000 פלסטינים המתגוררים בתוך ירושלים להצביע בבתי הדואר בעיר. יתר 105 אלף בעלי זכות הבחירה יצביעו בפרברי ירושלים המזרחית.

 

להערכת גורמים מדיניים יצביעו רק כאלף פלסטינים בבחירות בתוך העיר והמשטרה והשב"כ הונחו לפעול ביד תקיפה כדי לעצור כינוסי בחירות וימנעו נוכחותם של מועמדים לרשות המחוקקת הפלסטינית המזוהים עם החמאס.

 

ארה"ב ומדינות הקווארטט תיווכו בסוגיה הסבוכה, ובשבועות האחרונים הושגה ההסכמה שתובא בבוקר לאישור ממשלת ישראל. גורמים מדיניים בלשכת ראש הממשלה הביעו סיפוק רב מנוסח הודעה של מזכירת המדינה האמריקנית קונדוליזה רייס השבוע, התומכת בעמדת ישראל.

 

אתמול בלילה המריא שמעון פרס לארה"ב בשליחותו של ממלא מקום ראש הממשלה אהוד אולמרט. בידי פרס נמסרו מסרים להבהרת העמדת הישראלית. השר פרס עתיד לדון עם מחלקת המדינה בסוגיית היום שאחרי הבחירות לרשות הפלסטינית.

 

שלום: ההחלטה מסוכנת

 

שר החוץ המתפטר, סילבן שלום, אמר במסיבת עיתונאים לסיכום הקדנציה שלו כי "מדובר בהחלטה מסוכנת ובחציית קו אדום". שלום הוסיף כי אינו מאמין באבו מאזן שהתחייב על כך שיפרק את החמאס בתוך 60 ימים ממועד ביום הבחירות: "שמעתי מאבו מאזן עצמו בטוניס שאין לו את היכולת לעשות זאת, ואם הוא יכול לעשות את זה בעוד חודשיים למה שלא יעשה את זה כבר היום".

 

יושב ראש ועדת חוץ וביטחון, יובל שטייניץ, אמר כי ממשלת ישראל "יורה לעצמה ברגליים", בעקבות אישור הבחירות לפרלמנט הפלסטיני במזרח ירושלים. "השתתפות החמאס תגרום לטרור ולחינוך לטרור שיביא להרג וסבל נוסף בין העמים. מדינות שפויות אינן יכולות לתת יד לבחירות בהשתתפות ארגוני טרור הקוראים להשמדתן הטוטאלית", אמר שטייניץ.

 

מהליכוד נמסר בתגובה כי "החלטת הממשלה לאפשר את קיום הבחירות לפרלמנט הפלסטיני במזרח ירושלים נוגדת את עמדת הממשלה בראשותו של אריאל שרון". על פי דובר התנועה, אולמרט "התקפל במבחן הראשון, וקיום הבחירות בירושלים מהווה פגיעה במעמדה של ירושלים, ואף גורם נזק כבד למאבק לכלול את החמאס ברשימת ארגוני הטרור של האיחוד האירופי וארצות הברית".


פורסם לראשונה 15/01/2006 10:10

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אולמרט. "החלטה ישראלית נטו"
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
התעמולה במזרח ירושלים
צילום: רויטרס
צילום: אלי אלגרט
שלום. "חציית קו אדום"
צילום: אלי אלגרט
צילום: אלכס קולומויסקי
שטייניץ. זה לא שפוי
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: מאיר אזולאי
הקצין שנפגע אמש בחברון
צילום: מאיר אזולאי
מומלצים