שתף קטע נבחר
 

חברות הקוסמטיקה: המוצרים " עומדים בתקנים"

במשרד הבריאות מסרבים להתרגש מהדו"ח של גרינפיס. "אנחנו מאשרים שימוש במרכיבים לתמרוקים המקובלים בארה"ב ובאירופה, ונמצאים עם יד על הדופק אחרי המידע המתפרסם בעולם בנושא", מבהירים במשרד. "החומרים שהוזכרו בכתבה מוכרים ומקובלים בשימוש בתעשיית התמרוקים בעולם".

 

גם בחברות הקוסמטיקה מיהרו השבוע לתקוף בחזרה את גרינפיס. "הדו"ח שהם הוציאו בנושא הימצאותם של חומרים מסוכנים וסינתטיים ב-36 בשמים ידוע מזה מספר חודשים וכבר זכה לחשיפה תקשורתית ברחבי אירופה", אומרים בכריסטיאן דיור. "צריך להבין את הקשר שבין פרסום הדו"ח ועיתויו לקמפיין של גרינפיס שמטרתו להשפיע על מספר בעלי עמדה המעורבים בנושא תקנות חדשות העוסקות בכימיקלים ונדונות כעת באירופה. חשוב להדגיש כי כל מוצרי הבישום והקוסמטיקה שחברתנו מוכרת נמצאים תחת פיקוח ה- European Cosmetic Directive הנחשב בין המומחים והמחמירים בעולם".

 

בחברת אלקליל, נציגת אסתי לאודר בישראל, מבהירים כי הם אינם משתמשים בפטלטים מסוכנים. "לאחרונה", אומרים שם, "העביר האיחוד האירופאי תקנות האוסרות על שימוש בשני סוגי פטלטים במוצרי קוסמטיקה. פטלט אחד, מסוג דיבוטיל, בו נעשה שימוש תכוף בלק לציפורניים להשגת עמידות לזמן ארוך, הוסר מהלקים לציפורניים שלנו. בפטלט השני, דיאתיל-הקסיל, לא נעשה שימוש באף אחד ממוצרינו".

 

לגבי השימוש במושקים, מסבירים בחברה, כי מדובר בנוסחאות בושם שנמצאות בשימוש כבר מתחילת המאה העשרים. "השימוש במושקים נפוץ בשל מאפייני הריח הייחודיים והרצויים שלהם, וכל הנתונים מצביעים על כך שהם בטוחים לשימוש. רכיבי המושק שלנו עומדים בכל התקנים של האיחוד האירופי ומשרד הבריאות".

 

מחברת ש.שסטוביץ, יבואנית ג'ילט, נמסר בתגובה: "המוצרים שלנו מיובאים מארה"ב ואירופה ועומדים בכל התקנים והדרישות של הרשויות הממונות שם ובישראל". גם בקלווין קליין, לוריאל, לילית קוסמטיקה, יבואנית הבשמים אזארו, פאקו רבן וקנזו, ובאלפא קוסמטיקה, יבואנית מותגי ניבאה ושאנל ביקשו להדגיש כי כל מוצריהם עוברים בדיקות מחמירות ועומדים בכל התקנים העולמיים והמקומיים.

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים