שתף קטע נבחר
 

פתחתם בלוג? ודאו שהעולם ידע

אם אתם משקיעים הרבה זמן בבלוג אבל מתוסכלים ממיעוט הגולשים, הגעתם למקום הנכון. יש דרכים רבות לפרסם את הבלוג, להעניק לו חשיפה במנועי החיפוש ולמשוך גולשים מזדמנים. נסו את הטיפים שלנו

פתחתם בלוג. מצאתם לו שם מגניב, כתבתם כמה קטעים ומדי פעם אתם מוסיפים טקסטים, תמונות וקישורים מכל הבא ליד. עכשיו אתם יושבים ומחכים, אבל כמעט אף אחד לא מגיע. נשמע מוכר?

 

עשרות אלפי בלוגרים בישראל נמצאים במצב הזה. חלקם - בואו נודה בזה - די בצדק, כי אין להם באמת מה להגיד ומה שיש להם לא ממש מעניין. אבל אם נדמה לכם שמה שיש לכם להגיד דווקא כן מעניין, ונמאס לכם לכתוב תגובות בסגנון "בלוג מגניב כנס לשלי" (או משהו דומה), אז הגיע הזמן לעשות את זה כמו שצריך.

 

הטיפים שבהמשך אמנם לא יהפכו את הבלוג הצנוע שלכם למגה-בלוג בין לילה, אבל (ואתם מוזמנים לתפוס אותנו במילה) אם תבצעו כראוי, הם יכפילו את תנועת הגולשים פי שניים לפחות, בתוך שבועות עד חודשים בודדים. וזה אפילו לא יהיה קשה.

 

איך יוצרים תנועת גולשים?

 

אין הרבה דרכים בהן אנשים מגיעים לאתרים או בלוגים. הם יכולים להגיע לבלוג באמצעות הקלדת כתובתו בחלון הכתובת של דפדפן, או בהקלקה על קישור שמוביל אליו.

 

אף אחד לא אוהב להקליד כתובות URL, ולכן הניחו שקישורים הם העיקר: אתם צריכים הרבה מהם. חשוב רק להבין שלא כל הקישורים נולדו שווים. קישור מכתבה ב-ynet לא דומה לקישור מהבלוג השכן, שמגיעים אליו חמישה גולשים יותר מאשר אליכם.

 

לכן, עיסוק אובססיבי בפיזור קישורים לכל עבר לא יועיל הרבה. הוא אפילו עלול לגרום לזה שתצטיירו כנודניקים או ספאמרים, ותזכו להתעלמות מוחלטת. כמה דברים שכדאי לעשות בכל זאת:

 

 

  • הוסיפו חתימה אוטומטית עם כתובת הבלוג וכיתוב מתאים להודעות הדואר שלכם.

 

 

  • הקפידו להוסיף את כתובת האתר לתגובות שאתם מפרסמים בבלוגים אחרים.

 

 

  • אל תכתבו תגובות כמו "בלוג מגניב - כנס לשלי".

 

 

  • בקשו מבעלי בלוגים דומים להוסיף אתכם ל-BlogRoll (רשימת קישורים) שלהם, ואל תסרבו לבקשות דומות. גם אל תגזימו - קשרו למה שקשור, בקשו קישורים כשזה מתאים. התחילו בקטן, והתקדמו לפי הרגש.

 

החשיבות של מנועי החיפוש

 

הקישורים הכי חשובים הם אלו שמופיעים בתוצאות החיפוש של מנועי החיפוש הגדולים, בראשם גוגל. מוזר ככל שזה יישמע: במצב אופטימלי, רוב הגולשים יגיעו לבלוג בטעות, לפחות בפעם הראשונה. כלומר, לא ממש בטעות, כי בכל מקרה צריך להיות משהו מושך, אבל הניחו שבלוג לא יכול לגדול ולהתרחב בלי מבקרים מזדמנים, שימצאו אתכם במנועי החיפוש.

 

עיסוק פיקנטי בשאילתות מקריות שהובילו אנשים אליכם (למשל "יואל מוישה סלומון +ביצי כינים"), הוא שעשוע נחמד. אבל זה לא סוג המחפשים הרצוי. אתם רוצים שיגיעו גולשים שמתעניינים בנושאים עליהם אתם כותבים. אם הם יאהבו את הכתיבה וייהנו מהבלוג - הם יחזרו.

 

כדי שזה יקרה, על הבלוג להופיע בתוצאות של מנועי החיפוש, רצוי בצורה שרלוונטית לסוג התכנים שיש בו. בהמשך נסביר זאת. לפני כן נציין את כלל האצבע: אם פחות משני שלישים מהתנועה לבלוג מגיעה ממנועי חיפוש, כנראה שאתם עושים משהו לא נכון.

 

הבלוג שחוזרים אליו

 

בקידום אתרים בכלל, ובלוגים בפרט, קל מאד להתרכז באמצעים ולשכוח את המטרה. והמטרה היא לא להביא כמה שיותר אנשים לביקור חד פעמי, אלא, כמו בעסק, ליצור רשימת לקוחות, שחוזרים שוב ושוב. קהל קוראים קבוע שילך ויגדל. האמצעי הטוב ביותר להגדיל את הפופולריות הוא לבנות בלוג טוב, שאנשים יחזרו אליו. אבל מה זה אומר?

 

קחו את ההמלצות האלה כ"Check list" שינחה אתכם מעתה והלאה:

 

  • הקפידו על עיצוב פשוט ומינימליסטי. בלי יותר מדי צבעים, פונטים ואלמנטים גרפיים. עומס יתר ויזואלי מבריח את רוב האנשים וגם את מנועי החיפוש. כלל אצבע: לא יותר מ-100 קישורים בעמוד הבית. ועדיף הרבה פחות.

 

 

  • עוד דברים שגם מנועי החיפוש וגם גולשים אחרים עשויים לא לאהוב: שימוש יתר בתווים לא תקניים (שטרודלים, טילדות, סימני אחוזים וכו'), טעויות כתיב רבות, פונטים מוזרים במיוחד, וכל דבר שלא הייתם יכולים לסבול במאמר, ספר או עיתון.

 

 

  • עצבו את הבלוג בצורה פשוטה לניווט. תנו כותרות ברורות ולא ארוכות מדי, הקפידו על מיון וסיווג נכון של הקטעים לפי נושאים, השתמשו בתגים. הכל צריך להיות במידה. שניים שלושה סיווגים/תגים הם מעט. 20-30 הם יותר מדי.

 

 

  • כיתבו בצורה ברורה. לא רק בשפה ברורה, אלא תוך הקפדה על אורך משפטים ופיסקאות, הבנייה נכונה באמצעות שימוש בסעיפים ומרווחי שורות, הבלטת (Bold) מילים ומושגים חשובים להבנת הטקסט וכדומה.

 

 

  • אם הבלוג איננו "פוטובלוג" (ואם כן ציינו זאת בכותרת המשנה שלו), אין סיבה שהתמונות יהיו כבדות. היעזרו בתוכנה גרפית טובה כדי להקטין אותן לגודל ולמשקל הנכונים.

 

 

  • לא יזיק אם תוסיפו "מפת אתר" (Site Map) שתהיה נגישה באמצעות קישור מהעמוד הראשי. היא צריכה לספק קישורים ישירים וממויינים לכל התכנים החשובים של הבלוג, בהתאם למבנה שלו - לכל הקטגוריות, לקטעים החשובים ביותר וכן הלאה. 

 

עקרונית, בלוגים במבנה קלאסי כוללים מערכת קישורים יעילה יחסית, שהופכת את הניווט קל יחסית. אבל ככל שהבלוג גדל, ישנם יותר ויותר תכנים שנמצאים רחוק מדי מעמוד הבית ונותרים מיותמים. השאלה שצריך לשאול: איזה אחוז מהעמודים/קטעים בבלוג נמצא במרחק של קליק אחד עד שלושה מעמוד הבית?

 

אם יש הרבה עמודים ש"קבורים עמוק", השתמשו במפת אתר. היעזרו בה במיוחד כדי לקשר לקטעים ישנים שאין להם מקום בעמוד הבית, אבל ראויים לתשומת לב. הקפידו שהרשימות יהיו מסודרות ויופיעו עם כותרות ברורות. 

 

להופיע במקומות הנכונים

 

עכשיו, כשהבלוג קל ומזמין יותר, נוח לניווט ומאורגן כמו שצריך, גם הגולשים שיגיעו אליו וגם מנועי החיפוש יאהבו אותו יותר. בכל אופן, אם תחכו שהם יגלו אתכם בעצמם תצטרכו לחכות הרבה זמן.

 

הזחלנים (Crawlers) של מנועי החיפוש אמנם סורקים את הרשת בקביעות, אבל עדיף לא לחכות שיואילו בטובם לזחול אליכם. כל מנועי החיפוש מציעים טפסים מקוונים שמאפשרים להירשם ולהוסיף את האתר לבסיסי הנתונים שלהם בחינם. אל תוותרו על הגדולים:

 

 

 

 

 

 

חשובים כמעט באותה מידה הם אתרי המדריכים (Directories). רישום במדריך/אינדקס גם ייצר תנועה טבעית של גולשים וגם יעזור לאותת למנועי החיפוש שאתם רציניים. הנחשק ביותר - וזה שסביר להניח שלא תצליחו להיכנס אליו - הוא המדריך של יאהו!.

 

הבא בתור הוא Open Directory, שמשמש גם כמדריך האתרים של גוגל. וכמובן, לא כדאי לוותר על המדריכים של ynet/נענע ושל וואלה.

  

יש מדריכים רבים נוספים, אבל הרישום כרוך בתהליך ממושך יחסית שלא בטוח שיוכיח את עצמו. כדאי, מכל מקום, להירשם בכמה אינדקסים ייעודיים לבלוגים. התחילו באלה:

 

 

 

 

 

 

סוג נוסף של אתרים שכדאי להכיר, הם Digg ודומיו. אלה מציעים קישורים לפוסטים בבלוגים (לא רק אבל בעיקר), שעוסקים בנושא הספציפי של האתר. במקרה של Digg, מדובר על טכנולוגיה, וכך גם בגירסה הישראלית שלו שעלתה לאחרונה לרשת: שווה קריאה. אתר שמבוסס על עיקרון דומה, ומוקדש לטקסטים פוליטיים לקראת בחירות 2006 הוא פוליטינט.

 

הרישום והשתתפות באתרים כאלה, כמו גם בבלוגים ובפורומים שקשורים לתחומים בהם הבלוג עוסק, יאפשרו להכיר את קהלי היעד שלכם, את האתרים והבלוגים שפועלים בתחום, וגם יעניקו חשיפה לכם ולדברים החכמים שיש לכם להגיד.

 

בסופו של דבר, יותר מכל דבר אחר, זהו ערוץ המפגש הכי אפקטיבי היום לכותבי וקוראי בלוגים. אנשים בדיוק כמוכם.

 

כמה מילים לסיום

 

הכי חשוב לזכור: אתם לא בתחרות מול אף אחד. הבלוגרים האחרים הם לא יריבים שלכם, אלא שותפים. שכנות טובה, פרגון ופעילות משותפת, מועילים לכולם. יש לכם רעיונות נוספים איך לפרסם ולקדם בלוגים? השתמשו בתגובות כדי לשתף גם אותנו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כותבים בלוג? הגדילו את מספר המבקרים
צילום: גבי מנשה
מומלצים