שתף קטע נבחר

 

פרס בסיבוב פאבים: "בתקופתי רקדו רק בגורן"

שמעון פרס ירד אל העם בשירות "קדימה" ופגש על כוס בירה את צעירי הבירה הירושלמית. בסיבוב פאבים הבטיחו חלקם שהם "לא מושפעים בקלות מהגימיק", וחלק אחר הטיח ביקורת על שעזב את מפלגת העבודה. בקושי רב נחלץ פרס מחיבוק של צעיר עיקש, ששתה לשוכרה לרגל יום הולדתו

"בימי הנעורים שלי הייתי בגורן. הקצב הזה והמוסיקה הזאת לא היו קיימים. רקדנו בקצב של ריקוד רוסי". את המשפט הזה שמעו הלילה (יום ו') צעירים בשישה פאבים שונים בירושלים, אליהם יצאו בכירי רשימת קדימה ובראשם הצעיר הנמרץ שמעון פרס. במשך שעתיים פקד פרס שישה פאבים, לגם פה ושם כמה כוסות, ולבסוף נפרד מצעירי הבירה: "הגיע הזמן שבמקום שהפוליטיקאים יהפכו לצעירים, הצעירים יהפכו לפוליטיקאים". 

צילום וידאו: סטודיו אדי בוי

 

ירושלים הסגרירית והחורפית קיבלה את פרס בסבר פנים יפות. הגשם פסק לשעה קלה במהלך הביקור של הפוליטיקאי הוותיק, והחל לרדת רק זמן קצר לפני שעזב את ירושלים. גם פרס, יאמר לזכותו, קיבל יפה את ירושלים על צעיריה.

 

הערב התחיל במועדון ה"לילה", שם חיכו למי שהוצב במקום השני ברשימת קדימה בעיקר צעירי התנועה. אלו הכינו את הערב מרגש בסיועו של יו"ר הצעירים בירושלים, ערן אגיא. ניר ברקת, מועמד עבר לראשות העיר, הקדים להגיע והתרגש מאוד. "זה כבוד גדול לארח אותו בירושלים", אמר. "קדימה היא שילוב נהדר שהעם חיכה לו הרבה זמן. היה לי קל להצטרף לחשיבה של אנשי המפלגה".

 

פרס עצמו הגיע באיחור אופנתי של חצי שעה שלוב זרועות עם אחת, דליה איציק, ירושלמית אולטימטיבית. על כוסית בירה הסבירה איציק לצעירים: "יש איזושהי שמועה שאין חיי לילה בירושלים. באנו להזים את השמועה הזו". פרס, שקיבל טיפים לפני הבילוי חלק אותם עם הנוכחים: "אמרו לי שבירושלים האנשים מאופקים יותר ומנומסים יותר". באשר לחשש מהאלימות הגוברת בפאבים ובמועדונים השיב בשאלה: "את רואה כאן מישהו אלים?". לאחר מכן, כשהבין שהוא עדיין בסביבה סטרילית של אנשי קדימה, הסביר שלא שמע על מקומות בירושלים שבהם היתה אלימות.

 

מיד אחרי שיצאו מ"לילה" שמו פרס ואיציק פעמיהם לכיוון ה"פוקצ'טה", לשם נסעו ברכב. הזוג התיישב בשולחן פנימי ושני בני זוג חביבים שישבו בכניסה הביעו דעתם. יותם אורן (19): "אני מתכוון להצביע לקדימה. אני בוטח באנשים שלהם יותר מכל שאר המפלגות". חברתו שישבה עמו, רעות בן-שושן (19), חשבה אחרת: "אני מתכוונת להצביע לעמיר פרץ בגלל האידיאולוגיה".

 

אחרי דקות ספורות פנו פרס ואיציק ליעד הבא. אלא שבחוץ, חיכתה להם שיראל, בת שירות לאומי בת 19, שאמרה בטון ביקורתי: "יותר חשוב לדבר על עובדי הקבלן בישראל שלא מקבלים זכויות, הטבות ולאף אחד לא אכפת". פרס לחץ את ידה והמשיך הלאה מבלי להשיב לעניין.


"נחמד כאן מאוד" (צילום: גיל יוחנן)

 

היעד הבא היה ה"אושו" שמעבר לכביש, שם חיכתה לשניים "הפתעה": בחור חביב ומבוסם חגג יום הולדת בעזרת כמה כוסיות, שגרמו לו לחבק ולנשק את פרס ואיציק. הוא כמעט לא נתן לשניים להמשיך הלאה, ורק עקשנותם הצליחה לחלץ אותם מחיבוקו.

 

גם ב"אושו" לא השתהו השניים זמן רב, ומשם עברו ברגל ל"טוגו". בדרך הסביר פרס שהוא הגיע מהערבה ולכן הוא לבוש בז'קט עור ולא בחליפה: "לבשתי כפי שמתלבשים בערבה כי משם אני מגיע". זמן קצר לאחר מכן סיפר שבין הערבה לירושלים הוא כבר הספיק לפקוד חתונה.

 

היתקלות חזיתית עם ברוורמן

 

ב"טוגו" חיכתה להם הפתעה. פרופ' אבישי ברוורמן יחד עם צעירי מפלגת העבודה עמדו מחוץ למקום וצעקו: "שמעון תחזור הביתה". לטענתם, עליו לחשוב על הדרך שעבר עם האנשים במפלגה ו"מה שחשוב זה הקבוצה והקולקטיב".

 

למרות ההפתעה נכנסו השניים למקום, וישבו שתי דקות עד שברוורמן וצעירי העבודה נכנסו לשם. ברוורמן פנה בעצמו לפרס בבקשה שיחזור הביתה כי שם יקבלו אותו בזרועות פתוחות. אבל  פרס העדיף לחלוק את התרשמותו ממפלגת קדימה.

"נחמד כאן מאוד. מצבה של קדימה טוב. את הצעירים שפגשתי בדרך שאלתי מה הם עושים והתעניינתי לגבי הציפיות שלהם. אמרתי מצידי, שהגיע הזמן שבמקום שהפוליטיקאים יהפכו לצעירים הגיע הזמן שהצעירים יהפכו לפוליטיקאים".

 

גם אחר כך לא פרש פרס לביתו, אלא המשיך ל"פאב האדום". שם התיישב על הבר ומיד פנה לצעירה שישבה בסמוך וביקש ממנה להפסיק לעשן כיוון שזה לא בריא. איציק שרמן (21) שבילה במקום סיפר: "בינתיים ראיתי רק את פרס. לא ברור מה זה. תעמולת בחירות? קצת מוזר אבל משעשע". הוא עדיין לא בטוח כיצד יצביע, אבל לדבריו, הוא נוטה לכיוון קדימה. "איני מושפע בקלות מגימיקים כאלו. אבל נחמד מאוד שהוא מנסה להשפיע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
פרס. סיור ברים מקיף
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
מבקש להפסיק לעשן
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
הגיע מהערבה. פרס
צילום: גיל יוחנן
מומלצים