שתף קטע נבחר

"אני עם העוף גמרתי, וגם עם ביצים ומיונז"

שפעת העופות מצליחה להוציא חלק מהתל אביבים משלוותם. "אני מפחדת שלהקות ציפורים ועטלפים שליד ביתי יביאו את השפעת", אומרת תושבת העיר, חווה מישורי, בתור לקצבייה בסופר. היא תוהה: "איך צריך לנקות את העוף, עם מים וסבון?". קונה נוספת מספרת: "אתמול קניתי כנפיים וזרקתי אותם, אפילו לכלב לא נתתי". בעלי מסעדות לעומת זאת, מנסים להרגיע: "יום יומיים והכל יעבור"

"מה עושים עכשיו? עוף אסור לאכול בגלל השפעת, בדגים יש כספית וזה לא דבר כל כך בריא, הפרה משוגעת, אפילו ירקות אי אפשר בגלל כל ההנדסה הגנטית. אז מה נאכל?". רינה, אחת הקונות ב"שופרסל" ברחוב ארלוזורוב בתל-אביב, המתינה בצהריים (יום ו') בתור לקצביה והתלבטה בקול רם מה עושים עם גילוי שפעת העופות.

 

הנושא הופך במהרה לשיחת התור. חווה מישורי, לקוחה נוספת, סיפרה: "שמעתי על זה ובוודאי שזה מפחיד. אני מחכה לשמוע ממשרד הבריאות מה לעשות. בינתיים, אני לא קונה עוף עד שלא נדע איך מנקים אותו. זו בהחלט צרה גדולה, אומרים שגם ביצים אי אפשר לאכול וצריך לבשל את זה בחום גבוה, אבל אני לא יודעת אם צריך לנקות את העוף לפני כן, אולי עם מים וסבון? ליד הבית שלי יש עצים גבוהים ועליהם יש תמיד להקות ציפורים ועטלפים ואני בהחלט מפחדת שהם יביאו איתם את השפעת".

 

רינה, שעמדה לידם, אמרה: "אני רוצה לומר לך שאני עם עוף גמרתי. גם ביצים ומיונז לא באים בחשבון. אני לא מוכנה לקחת סיכון. היתה לי תחושה שזה מה שיקרה. לפני שבועיים ראיתי להקת ציפורים חולפת מעל הים לכיוון תל-אביב והיתה לי תחושה שזה זה. שמעתי שהשפעת הגיעה למצרים ותיארתי לעצמי שהציפורים מגיעות משם. דיווחתי באינטרנט על להקת ציפורים, אבל אמרו לי שאין מה לדאוג. עכשיו מתברר שזה כנראה היה נכון".  

 

חווה בן דוד עלתה מצרפת לפני 15 שנים: "אני ממש כועסת. לפני שבועיים כתבו בעיתון שהביאו לבדיקות בישראל עופות חולים מעזה. מה זה התמימות הזו? זה ממש סוס מטרויה. אני מבינה שזה רפואי, אבל מה הם חשבו לעצמם כשהכניסו את זה לארץ?"

 

אז אני מבין שאת לא מתכוונת לאכול עוף בקרוב?

 

"בטח שאני אוכלת, כשאני בישראל אני לא מפחדת. פה זה עוף כשר".

 

קונה נוספת, נירה, הוסיפה: "אתמול הייתי כאן בסופר וקניתי כנפיים, ובערב, כששמעתי על שפעת העופות, הוצאתי אותם מהמקרר וזרקתי לזבל. אפילו לכלב לא נתתי את זה. הוא חלק מהמשפחה".

 

בעלי המסעדות משתדלים להרגיע

 

במסעדת "במטבח של גדי ונילי" ברחוב בזל הסמוך לא נשמעו מודאגים מדי. גדי, הבעלים של המסעדה: "תשמע לי, יום יומיים והכל יעבור. זה לא מה שיפחיד את האנשים. אף אחד לא מתייחס לזה ברצינות בגלל שזה לא עניין רציני. את הבשר שלי אני קונה ארוז מחברות, עם הכשר וטרינרי, לא מאיזו באסטה בשוק".

 

לילך קפלן, לקוחה במסעדה הזמינה עוף לארוחת הצהריים: "האמת היא שכשהגעתי לפה שאלתי את גדי אם העופות האלה מהדרום, אבל זה היה בצחוק והוא נעץ בי מבט. שמעתי על זה וקראתי הבוקר את העיתון, אבל אני לא ממש לוקחת ברצינות את הכותרות בעיתונים. אוהבים לעשות היסטריה וסנסציות מכלום. בסך הכל אני אוכלת עוף אצל גדי, אז אני לא אמות מזה. זה לא אותו הדבר כמו התרעות בסיני, שהן בפירוש סכנה מוחשית. זה סתם תרחיש שלא באמת יקרה".

 

במסעדת "שף בלול" ברחוב אבן גבירול, המוכרת רק עוף בגריל, נגמרו כל העופות מוקדם מהצפוי. "תאמין לי או לא - לא רק שמכרתי את כל העופות, הבשר נגמר מוקדם מהרגיל. הבחורה שלידך לוקחת את העוף האחרון", סיפר ל-ynet משה ביטר, המנהל את "שף בלול". 

  

"לקוחות שאלו אותי באיזה חום אני מכין את העופות, והאם העופות מהדרום או מהצפון. אבל אף אחד לא באמת התלבט אם לקחת או לא לקחת", אומר ביטר.

 

אז הנה, הפחדתי לך את הלקוחה האחרונה.

 

הקונה ליטל: "מה פתאום הפחדת, זה בכלל לא מטריד אותי. ביקשתי שיחמם לי את העוף כי אנחנו אוכלים אותו עכשיו".

 

מרשת שופרסל נמסר ל-ynet ש"הרשת פועלת אך ורק עם משחטות מאושרות על-ידי משרדי החקלאות והבריאות ופועלת על פי הכוונתם". דובר שופרסל הדגיש כי ברשת פועלים ווטרינרים העורכים בדיקות קפדניות מדי יום על הסחורה המתקבלת. ברשת הקו-אופ ציינו שלפי שעה לא ניכר שינוי בהרגלי הצריכה.

 

בהכנת הידיעה השתתף שלומי דונר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
שפעת העופות בקיבוץ נחשון
צילום: גיל יוחנן
צילום: צפריר אביוב
הסגר בעין השלושה
צילום: צפריר אביוב
הבידוד בבית חולים סורוקה
צילום: אמיר כהן
מומלצים