שתף קטע נבחר

עדות מצפון קוריאה: "רוצחים תינוקות נכים"

רופא שערק מצפון קוריאה מספר כי במדינה לא חיים מוגבלים פיזית ונכים משום שהם נרצחים מיד לאחר לידתם. הממשלה, הוא מספר, מעודדת את המדיניות כדי "לטהר את ההמונים ולמנוע שוני". העדות הובאה בכנס זכויות אדם בדרום קוריאה. ארגוני זכויות האדם קוראים לממשלה לנקוט פעולה נגד השכנה מצפון

"בצפון קוריאה לא חיים אנשים מוגבלים פיזית או נכים משום שהורגים אותם זמן קצר לאחר לידתם", כך סיפר היום (ד') רופא שערק מהמדינה הקומוניסטית.

 

הרופא, רי קוואנג-צ'ול, שנמלט מצפון קוריאה לדרום קוריאה בשנה שעברה, סיפר בפורום של פעילי זכויות אדם כי הריגת תינוקות שמתגלה אצלם נכות פיזית היא מנהג נפוץ, אך הכחיש כי הוא עצמו נטל חלק בכך.

 

"אין בכלל אנשים עם פגמים גופניים בצפון קוריאה", אמר רי בפורום של ארגון "איחוד לזכות חדשה" – בו חברים פעילי זכויות אדם דרום קוריאנים ופליטים מהמדינה השכנה. הרופא סיפר כי תינוקות שנולדים עם מוגבלויות פיזיות כלשהן נרצחים בבתי החולים, או בבתיהם ונקברים במהרה. המדינה מעודדת את זה, אמר רי, "זו דרכה לטהר את ההמונים ולמנוע קיום חברה בה יש אנשים שנחשבים שונים".

 

חברי הארגון קראו לממשלת דרום קוריאה לוותר על מסלול הדיפלומטיה השקטה מול שכנתה, ולפתוח בפעולות לשיפור היחס לזכויות אדם בצפון. ממשלת דרום קוריאה סירבה בעבר להצטרף לגינויים בינלאומיים על הפרות זכויות האדם של ממשלת הצפון, מחשש שהצטרפות כזו תפגע בקשרים עם פיונגיאנג שרואה כל התייחסות שלילית למצב זכויות האדם במדינה כמעליבה.

 

"הממשלה צריכה להפסיק לנסות להימנע מלהרגיז את קים ג'ונג איל (מנהיג צפון קוריאה)", אמרה עריקה אחרת, קים יונג-סאן, בת 67, "היא צריכה דווקא לנסות ולהרגיז אותו". לדבריה, זו תהיה הדרך הטובה ביותר להביא לשינוי בארצה.

 

במפגש השתתפה גם קים יונג-סאם, ניצולה ממחנה האסירים יודוק, שידוע לשמצה בעבודות הפרך שנכפות על  אסירי העולם. האסירים במחנה הם אזרחים שהואשמו בקשירת קשר נגד שלטונו של ג'ונג איל.

 

העדות המזעזעת על רצח התינוקות, הצטרפה לשורה של עדויות על ניצול וסחר בבני אדם במדינה. מון היון-אוק, שחיה בעבר בגבול בין צפון קוריאה לסין, סיפרה כי נשים רבות נחטפות על ידי סוחרי בני אדם ומועברות ככל הנראה לסין. "יש גם נשים שמוכרות עצמן בשביל חופן אורז", היא סיפרה בפורום של הארגון.

 

צפון קוריאה מכנה את עצמה "גן עדן לעם" וטוענת כי הביקורת בעניין זכויות האדם מונעת מניסיון לפגוע בשלטונו של קים ג'ונג' איל.

 

דרום קוריאה זוכה לקיתונות של ביקורת מצד אירגוני זכויות אדם, ומצד מדינות שונות בעולם, משום שהיא באופן קבוע נמנעת בהצבעות באו"ם העוסקות בגינוי יחסה של שכנתה הצפונית לזכויות אדם. בסיאול נמנעו מלהעלות את הנושא גם במהלך השיחות הרב צדדיות על תוכנית הגרעין של הצפון.

 

גורמים רשמיים בדרום ממשיכים, על אף העדויות הקשות, לדבוק בעמדתם לפיה הדרך הטובה ביותר לשפר את המצב היא דיפלומטיה שקטה וניסיונות לשכנע את צפון קוריאה לפתוח דלתה לקהילה הבינלאומית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
קים ג'ונג איל. "הממשל נגד שונות"
צילום: רויטרס
צילום: אלעד גרשגורן
"אין אנשים נכים". אילוסטרציה
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים