העבודה: נקים ממשלת חירום חברתית, בלי קדימה
במפלגה קוראים לכל סיעות הבית להמליץ על פרץ כראש הממשלה. בכיר בעבודה ל-ynet: "לאור פניות מפלגות הימין אלינו, עלתה אפשרות של הקמת ממשלת חירום ללא קדימה. קווי היסוד המדיניים יהיו על בסיס מפת הדרכים והדגש על נושאים חברתיים". ח"כ כבל לקדימה בתגובה להתקפות: "דברו חלש". השר בראון בתום פגישה עם הנשיא: "ההתכנסות תהיה בקווי היסוד; רוצים ממשלה שתפזר את ימיה ב-2010"
"מתברר שקיימת יותר מאופציה אחת להרכיב את הממשלה. בכוונתנו להקים קואליציית חירום חברתית ואנו פונים לכל סיעות הבית להמליץ לנשיא על עמיר פרץ לראש הממשלה הבא. זה גם מה שהמלצנו בפני הנשיא", כך אמר היום (א') מזכ"ל העבודה, ח"כ איתן כבל, בצאתו מהפגישה עם נשיא המדינה. בתגובה להתקפות מצד קדימה אמר כבל: "אני מציע להם: 'דברו חלש'. קדימה יצאה מפרופורציות ואיבדה את הכיוון".
בכיר בעבודה הרחיב ואמר ל-ynet בנוגע לאפשרות של הקמת ממשלה עם סיעות הימין: "קווי היסוד המדיניים של ממשלה שכזו יהיו על בסיס מפת הדרכים, מיצוי הסדר תהליך מדיני ללא צעדים חד-צדדיים ודגש על נושאים חברתיים".
איתן כבל וחברי העבודה אצל נשיא המדינה (צילום: גיל יוחנן)
ח"כ כבל הסביר בצאתו מהפגישה עם הנשיא קצב כי "העבודה הניפה לפני הבחירות את הדגל החברתי-כלכלי, ולא כי חשבנו שהנושאים המדיניים הגיעו על פתרונם. הבעיות הקיימות בתוך החברה הישראלית והחברה הערבית-ישראלית עלולות לגרום לכך שאם לא נתמודד איתם נכון לא נצליח להתמודד עם הבעיות מבחוץ. הציבור לא אמר את דברו באופן חד משמעי ולא קבע כי המפלגה הגדולה ביותר צריכה להרכיב את הממשלה".
לשאלה האם בכוונת העבודה לצרף את ישראל ביתנו והליכוד לקואליציה בראשות עמיר פרץ, השיב כבל: "בינתיים אולמרט הוא זה שמדבר עם ליברמן, האופציה שהצגתי סבירה ביותר".
בראון: ההתכנסות - חלק מקווי היסוד
"תוכנית ההתכנסות של קדימה תהיה חלק בלתי נפרד מקווי היסוד של הממשלה", כך הדגיש היום השר רוני בראון (קדימה) בצאתו מהפגישה עם נשיא המדינה.
חיים רמון תקף שוב את חבריו לשעבר ממפלגת העבודה, ואמר כי "מהשיחות שניהלו עולה שאין בכוונתם להקים גוש חברתי. הכוונה שלהם היא להקים אלטרנטיבה מאוד משונה לממשלה. הם הבטיחו שלא ילכו עם הליכוד והאיחוד הלאומי, כאשר אמרנו שיש סכנה כזו. אבל כרגע נראה שיש להם כוונה להקים ממשלת ימין קיצוני".
ח"כ רוני בראון אמר כי "הנשיא מצפה - וכך גם אנחנו - שגם המפלגות האחרות יראו בו כמורה דרך. המלצנו בפני הנשיא לקבוע שאולמרט ירכיב את הממשלה. בדעתו של אולמרט להקים ממשלה שתביא לפיוס בעם, אחרי מערכת בחירות קשה ותאפשר יציבות לקבל החלטות ולעמוד בהן ולאפשר לכנסת לגמור את ימיה ולהתפזר בנובמבר 2010. אני קורא לכל המפלגות 'לא לשחק על זמן', כולם צריכים להיכנס במהירות למשא ומתן, אף אחד אינו פסול, העיקר שיגיעו למשא ומתן בלב חפץ ונפש נקיה".
אולמרט נפגש עם נציגי ש"ס ויהדות התורה
הבוקר נפגש אהוד אולמרט עם נציגים של יהדות התורה וש"ס. המשתתפים בפגישות דנו במצב הפוליטי שנוצר בעקבות תוצאות הבחירות. אולמרט הדגיש בשיחה כי "הוא חש אחריות מיוחדת להוביל מהלך של פיוס לאומי על מנת לגבש הסכמה מדינית רחבה לקראת המהלכים המורכבים הצפויים בעתיד".
בעקבות הצהרתו של ח"כ בראון כי תוכנית ההתכנסות תופיע בקווי היסוד של הקואליציה החדשה, אומרים גורמים בש"ס כי "בפגישה היום בין אולמרט לישי, אולמרט היה מאוד צמוד לנאום ההכתרה שלו ודיבר על פרק זמן כזה או אחר שבו הוא ינסה למצות משא ומתן מדיני ופלסטיני. בפגישה לא העלה אולמרט כלל את תוכנית ההתכנסות".
ישי עצמו תיאר את הפגישה עם אולמרט כפגישה ש"נערכה באווירה טובה מאוד". יו"ר ש"ס הציג את סדר היום החברתי של מפלגתו וסביב זה התקיים הדיון. כמו כן נדונו הצעדים הדרושים למערכת הפוליטית ולמדינת ישראל לצורך גיבוש יציבות שלטונית.
קצב: ממשלה יציבה, ומהר
נשיא המדינה, משה קצב, החל בצהריים בסדרת פגישות עם ראשי הסיעות הנבחרות לכנסת. הנשיא תכנן לסיים את סבב השיחות הראשוני עם הסיעות כבר השבוע, אלא שלפי שעה הוא ייפגש היום רק עם נציגי קדימה, העבודה וישראל ביתנו. בסיומו
של יום הפגישות צפוייה רק קדימה להמליץ על אולמרט כבעל הסיכוי הטוב ביותר להרכיב את הקואליצייה הבאה.
בפתח הפגישה עם צוות מורחב מקדימה אמר הנשיא כי יעשה מאמץ לזרז את תהליך הרכבת הממשלה. "בשל צורך השעה אשתדל להטיל את משימת הרכבת הממשלה על המועמד הראוי עוד לפני המועד הקבוע בחוק", אמר קצב בפתח פגישתו עם נציגי קדימה. "יש להקים ממשלה יציבה לאור האתגרים בעיקר החברתיים כלכליים שלפנינו וכן ממשלה שתביא לאחדות בעם".