שתף קטע נבחר
 

פסווה נמכרה ל-PMC Sierra תמורת 300 מיליון דולר

במקום הנפקה - המשקיעים הרוויחו פי-27 מהשקעתם, שהייתה קטנה יחסית. החברה רשמה תוצאות טובות - עד לשנת-ההתרחבות האחרונה, אשר בה היו הוצאות שפגעו בתוצאות הפיננסיות

חברת פסווה (Passave) הישראלית, שמפתחת ומייצרת שבבים לתקשורת אינטרנט על סיב אופטי לצרכן הביתי, נרכשה היום (ג') על ידי  חברת PMC Sierra מארה"ב תמורת 300 מיליון דולר.

 

פרשנים אמרו כי זהו אקזיט אשר קשה לזכור דומה לו בשנים האחרונות: המשקיעים השקיעו בחברה 11 מיליון דולר והתשואה שקיבלו היא פי 27 מההשקעה.

 

העסקה, והחלופה

 

המגעים בין פסווה לבין PCM נמשכו חודשים אחדים. אנשי פסווה תימרנו כל העת בין הנפקה אפשרית לבין עסקת המכירה. באוגוסט, החברה החלה בהכנות לקראת הנפקה בוול-סטריט. ההערכות בשוק ההון היו שהחברה תנפיק את מניותיה בנאסד"ק לפי שווי שוק של 400-300 מיליון דולר. אולם בתשקיף שהוגש לנציבות שוק ההון בארה"ב, השווי היה 210-185 מיליון דולר בלבד.

 

בחברה תכננו לגייס 80-70 מיליון דולר, אולם לאחר 3 חודשים, בעיצומו של הרוד-שואו לפני ההנפקה, היא הודיעה על דחיית ההנפקה בגלל תביעה מצד לקוחה גדולה, UTStarcom, בארה"ב. UTStarcom טענה כי נתגלו כשלים בשבביה של פסווה, שהותקנו ברשת סיבים אופטיים למשקי בית ביפן. פסווה נתבעה לשלם פיצויים.

 

הרוכשת והנרכשת

 

החברה הרוכשת, PMC Sierra, היא חברה ציבורית שנסחרת לפי שווי של 2.3 מיליארד דולר. עד היום לא ביצעה פעילות בישראל.

 

פסווה רשמה ב-2004 רווח של 8.1 מיליון דולר עם הכנסות של 21.1 מיליון דולר. בתקופת ינואר-אוקטובר 2005, החברה רשמה גידול 169% בהכנסות לרמה של 30.7 מיליון דולר.

 

אבל בינואר-ספטמבר 2005, היו גם הוצאות גדולות לצורך ההתרחבות שעברה החברה: הוצאות המחקר והפיתוח שלה הוגדלו פי 4.1 לרמה של 9.9 מיליון דולר, הוצאות השיווק והמכירות הוגדלו פי 7.1 לרמה של 5.3 מיליון דולר, והוצאות ההנהלה והכלליות (כולל הוצאות ההיערכות להנפקה) הוגדלו פי 2.9 לרמה של 2.3 מיליון דולר. התוצאה: הרווח התפעולי התפעולי צנח בשיעור 73%, לסך 1.1 מיליון דולר; הרווח הנקי צנח בשיעור 70% לסך 1.2 מיליון דולר.

 

בשנת 2004, UTStarcom היתה המקור של 71% מההכנסות של פסווה. אשתקד היתה ירידה בהיקף ההזמנות ממנה, והיא הכניסה לפסווה רק 15% מההכנסות. מקומה בראש טבלת הלקוחות נתפס אשתקד בידי מיצובישי אלקטריק אנד אלקטרוניקס, וסומיטומו אלקטריק. 

 

הבעלים - והשקעותיהם, והתשואה

 

פסווה הוקמה בשנת 2001 על ידי ויקטור וייסלייב המכהן כמנכ"ל, ואריאל מייסלוס המכהן כנשיא. השניים, שמחזיקים 7.9% מהבעלות על החברה, שירתו ביחידת מודיעין. יו"ר החברה הוא מנשה עזרא - שותף מנהל בקרן BRM, שמחזיקה 18.6% מהבעלות על פסווה. בעלים נוספים: קרן וולדן, וקרן יורופאנד - המחזיקות, כל אחת, בערך 18.6% מהבעלות על החברה.

 

על פי נתוני IVC, בשלב ההשקעה המקדמי הושקעו בפסווה 2 מיליון דולר. בסבב ההשקעות הראשון הושקעו כ-7.2 מיליון דולר - 2 מיליון דולר על ידי כל אחת מהקרנות - BRM, יורופאנד וולדן ומשקיעים פרטיים הוסיפו 1.2 מיליון דולר. בסבב ההמשך, הקרנות הוסיפו מיליון דולר ואינטל קפיטל הוסיפה 800 אלף דולר. 

  

* הקרנות (BRM, וולדן, יורופאנד) השקיעו כל אחת 2.04 מיליון דולר; וכל אחת קיבלה 55.8 מיליון דולר. 

* ריי סטאטה (מייסד אנאלוג דיהמווייסיז) השקיע 1.35 מיליון דולר; ויקבל 36.9 מיליון דולר.

* המייסדים, ויקטור וייסלייב ואריאל מייסלוס, השקיעו 0.86 מיליון דולר כל אחד; וכל אחד יקבלו 23.7 מיליון דולר.

* אינטל קפיטל השקיעה 0.8 מיליון דולר; תקבל 21 מיליון דולר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים