מנכ"ל משרד הפנים הפלסטיני: ראש ארגון טרור
מפקד ועדות ההתנגדות העממית, ג'מאל אבו סמהדנה, אחד המבוקשים הבכירים בשטחים שעומד בראש מתקפת הקסאמים - עומד לקבל תפקיד ביטחוני בכיר. זאת, לאחר שמונה למפכ"ל משרד הפנים הפלסטיני, המשרד השולט בחלק ממנגנוני הביטחון. ישראל ניסתה בעבר להתנקש בחייו - ונכשלה. בצה"ל אומרים: "כל מי שמבצע טרור מתכנן או מממן עשוי להיפגע, ולא משנה מה התפקיד אותו הוא נושא"
אם מישהו היה זקוק לעוד הוכחה לקשר שאינו ניתן לניתוק בין שלטון החמאס לבין הטרור הפלסטיני, מגיעה הערב (יום ה') ההוכחה החותכת. מפקד ועדות ההתנגדות העממית, ג'מאל אבו סמהדנה, מי שנחשב לאחד המבוקשים הבכירים מונה לתפקיד המפקח הכללי של משרד הפנים והביטחון הלאומי הפלסטיני, תפקיד המקביל למנכ"ל המשרד. ישראל ניסתה להתנקש בחייו בעבר.
אבו סמהדנה הופך לאיש מספר 2 במשרד החשוב ביותר ברשות, השולט על מנגנוני הביטחון הפלסטינים. ארגון ועדות ההתנגדות העממית נחשב לאחר ההתנתקות למוביל בירי הרקטות על ישראל לצד הגי'האד האיסלמי. הארגון אף הוביל את המאמץ להעביר טכנולוגיה ותשתית ייצור הרקטות מהרצועה לגדה.
במערכת הביטחון לא מתפלאים מהמינוי החדש: "עם עליית ממשלת החמאס, כל מינוי של איש ששמו קשור בטרור אינו בגדר הפתעה", אמר ל-ynet
גורם ביטחוני. הגורם סירב להתייחס לשאלה כיצד תנהג ישראל כלפי אבו סמהדנה, ואמר רק כי "כל מי שמבצע טרור מתכנן או מממן עשוי להיפגע, ולא משנה מה התפקיד אותו הוא נושא" אמר הגורם הביטחוני.
הגורם הביטחוני הוסיף כי המינוי משקף את הקשר החזק הנרקם בין ארגוני הטרור השונים: "החמאס נוהג במתק שפתיים כאשר הוא מנסה להראות לעולם שהוא ארגון מתון. בפועל, מלבד הוצאת פיגועים, זה אותו החמאס שהכרנו. ולראיה - מינוי אדם כזה, הידוע כאיש טרור מובהק".
הארגון השתתף באינתיפאדה האחרונה במספר התקפות ופיגועים גדולים נגד צה"ל והמתנחלים ברצועת עזה. בין השאר היו אחראים מחבלי הארגון להרג חיילים בפיצוץ בטנק מרכבה ובמקרה אחר להרג חיילים בנגמ"ש צבאי. הארגון גם השתתף בהתקפות מנהרות התופת. אנשי הארגון נחשבים לחשודים העיקריים מבחינת ישראל והאמריקנים במעורבות ברצח המאבטחים האמריקנים שנהרגו בפיצוץ שיירתם סמוך למעבר ארז
מבטיחים להמשיך "להילחם בכיבוש ובפשעיו"
בשיחה עם ynet, הבטיח דובר ועדות ההתנגדות העממית, אבו עביר, שהמינוי לא ימנע מאנשי הארגון להמשיך בפעולותיהם. "מינויו של המפקד הכללי לתפקיד החשוב הזה הוא חלק מהזכות של כל בני העם הפלסטיני, על כל ארגוניו להשתתף בעשייה הציבורית, על כל צורותיה, כולל בעשייה הממשלתית.
"אנו מקווים שעם מינוי המפקד נסייע כולנו לממשלה הפלסטינית ולמשרד הפנים להבטיח את ביטחון הציבור ואת ביטחון רכושו, ונסייע בהשלטת הסדר והביטחון בשטחי הרשות. אבל כל אלה לא ימנעו מאיתנו ומארגוני ההתנגדות הנוספים להמשיך ולהתנגד בצורה מאורגנת לכיבוש ולפשעיו".
אבו סמהדנה משתייך לחמולה הגדולה ביותר בדרום הרצועה ונחשב לאחד מבכירי המבוקשים בשנים האחרונות. הוא נפגש בימים האחרונים עם שר הפנים סעיד סיאם, מבכירי החמאס. השר הציע לאבו סמהדנה את התפקיד, וזה נענה בחיוב. ארגון ועדות ההתנגדות העממית תמך בחמאס במהלך הבחירות הכלליות ברשות הפלסטינית. פעילי הוועדות השתתפו בגלוי במערכת הבחירות לצד פעילי החמאס.
ישראל עצרה חוליות של הארגון שאמורות היו לנהל את מערך ייצור הרקטות בגדה. לפני כעשרה ימים הרג צה"ל את ג'אבר אחרס, "ראש מערך הרקטות בגדה" ואיש ועדות ההתנגדות, באזור בית לחם. ארגונו של אבו סמהדנה הבטיח נקמה כואבת. בראשית החודש נהרג מפקד הזרוע הצבאית של הארגון, אבו יוסף אל-קוקה, בפיצוץ מכוניתו ובארגון האשימו את ישראל בהתנקשות. במערכת הביטחון לא אישרו וגם לא הכחישו.
כבר בעבר לפני הבחירות שבהן זכתה החמאס ניסו ברשות הפלסטינית לצרף את אבו סמהדנה למנגנוני הביטחון בתקווה "ליהנות מניסיונו" מצד אחד ולשלב את אנשי ארגונו במנגנונים ובכך להבטיח את עמידתם לצד הרשות, כשזו פעלה להשגתה של ההודנה. אבו מאזן ואנשיו אף הציעו לאבו סמהדנה את תפקיד מפקד המודיעין הצבאי במקומו של מוסא ערפאת שחוסל. בשעתו דחה אבו סמהדנה את ההצעות ואנשיו הוסיפו לעסוק בירי רקטות אל יישובים ישראלים.
מקורות פלסטינים מסרו בתוך כך ששר הפנים הפלסטיני פועל ליצור מנגנון ביטחוני מבכירי פעילי החמאס ובכירי אנשי הביטחון הפלסטינים, כל זאת בניסיון להשתלט על האנרכיה הביטחונית ברשות הפלסטינית. מאז נבחרה הממשלה, ממשיך להתנהל מאבק בין הממשלה והחמאס מצד אחד לבין אבו מאזן והרשות מצד שני על השליטה במנגנוני הביטחון.
13 משרי החמאס קשורים בפעילות טרור
במערכת הביטחון מזכירים כי לא פחות מ-13 משרי החמאס היו עצורים בידי ישראל בשנים האחרונות ושמם נקשר בפעולות טרור. ראש הממשלה הפלסטיני איסמעיל הנייה היה עצור פעמיים, כאשר בפעם השנייה בשנת 89' ריצה עונש מאסר של שלוש שנים. בספטמבר 2003 הוא ניצל מניסיון התנקשות כאשר שהה במחיצתו של אחמד יאסין.
גם שר החוץ של ממשלת החמאס, ד"ר מחמוד א-זהאר, היה עצור על ידי ישראל, ואחר כך על ידי הרשות הפלסטינית. גם הוא ניצל מניסיון התנקשות בספטמבר
2003, בו נהרג בנו. שר הפנים הפלסטיני, סעיד סיאם, האחראי על הביטחון הלאומי - גם הוא מוכר היטב למערכת הביטחון לאחר שהיה עצור ארבע פעמים בתחילת שנות ה-90'. עוד שרים של החמאס שראו את הכלא הישראלי מבפנים היו שר האוצר עבד אל רזאק, סגן ראש הממשלה אחמד אל שעאר, שר הכלכלה עלאא אל ערג' וכן שר החינוך יוסף רזקה והשר לענייני אסירים וצפי קבהא.
"מהרשימה הזאת ניתן לראות כי כל השלטון הפלסטיני של ממשלת החמאס נגוע באנשי טרור, זה לא חדש לנו. אנו נמשיך לפעול נגד ארגוני הטרור וכל מי שיעסוק בטרור לא יהיה חסין" אמר ל-ynet גורם צבאי בכיר.