שתף קטע נבחר
 

הקשיש האכיל יונים ונקנס ב-290 שקלים

בעיריית חולון מסרבים לבטל את הקנס לקשיש הנכה בן ה-78, המתקיים מקצבה של הביטוח הלאומי. ארגוני בעלי-חיים זועמים: "הדעת איננה סובלת את התעלמותם של עובדי הציבור ממצבו הבריאותי והכלכלי של מר דנגור, אשר כל "חטאו" היה בכך שרצה להאכיל את היונים". בעוד כשבוע יידון בית המשפט לעניינים מקומיים בעניין

כל חטאו של מר דנגור, קשיש כבר 78 המתגורר בחולון, היה האכלת יונים בפירורי לחם – כפי שעושים רבים אחרים מדי יום ברחבה ציבורית הנמצאת בשכונת קרית שרת בחולון. פקח של העירייה זיהה את מר דנגור בעת ההאכלה וקנס את הקשיש בסכום של 290 שקלים.

 

תחנוניו של הקשיש, נכה החי מקצבה של הביטוח הלאומי, לא עזרו. הפקח סירב לבטל את הקנס והשאיר למר דנגור ברירה: לשלם את הקנס או לגשת למשפט. הקשיש פנה למנהל הפיקוח העירוני בעיריית חולון, וביקש לבטל את הדו"ח. הוא ציין במכתבו כי האכלת היונים הנה אחת הפעילויות היחידות המוסיפה אור ועניין לחייו. עוד הוא כתב, כי "אני מודה שעשיתי טעות, אולם זו טעות בתום לב. חשבתי לתומי שאני עושה מעשה הומניטרי", כתב, וציין כי "במקום לא הוצב שלט המזהיר (מפני האכלת יונים)".

 

מכתבו, כמו גם העדויות שצרף על תרומתו לקהילה בתקופת צעירותו לא שכנע את נציגי העירייה. אלו השיבו לו בלאקוניות כי "הדו"ח נערך כחוק ואין עילה לביטולו", והודיעו כי הוא יכול לשלם את הקנס או לבחור לעמוד לדין על מעשיו.

 

מר דנגור, שבב-78 שנותיו נתקל כנראה רבות בבירוקרטיה הישראלית, החליט להילחם בה. בסיוע של עמותת "תנו לחיות לחיות" הוא ביקש להביא את הנושא לדיון בבית המשפט לעניינים מקומיים, שיידון בנושא ב-30 לאפריל.

 

אתי אלטמן, דוברת העמותה וממייסדיה, אף הגדילה לעשות וכתבה אתמול (א') מכתב לשופט העתיד לדון בעניינו של הקשיש. "בצר לי וכמוצא אחרון, החלטתי שאין ברירה אלא לפנות אליך, כבוד השופט/ת, בתקווה שאינני עוברת בכך על החוק. בידך הכוח לבטל את הקנס שקיבל מר דנגור, ולהחליט החלטה גורפת, לפיה האכלת יונים, אינה עבירה על החוק. בייחוד מכיוון שהיונים לא משאירות אפילו פירור מן הלחם היבש שמר דנגור ואחרים מפזרים להם, ובכך הן אפילו לא מזהמות את סביבתן". אלטמן ביקשה עוד כי אם יתקיים בבית המשפט דיון בנושא, היא מעונינת להגיע ולבקש את רחמי השופט/ת, על מר דנגור וגם על היונים הרעבות.

 

עו"ד ראובן לדיאנסקי, היועץ המשפטי של העמותה, שיגר מכתב נוסף להנהלת העירייה, ובו הוא קורא לביטול הדו"ח. "הדעת איננה סובלת את התעלמותם של עובדי הציבור ממצבו הבריאותי והכלכלי של מר דנגור, אשר כל "חטאו" היה בכך שרצה להאכיל את היונים", נכתב. לדיאנסקי מבסס את דרישתו לביטול הדו"ח בין היתר גם על פסיקות נוספות, ובהן בפסיקה שניתנה בעניין עמותת תנו לחיות לחיות נ' מפעלי נופש חמת גדר ואח', שם קבע השופט חשין כי "האדם מצווה להגן על בעלי החיים באשר הם, כחלק מהמצווה להגן על החלש, באשר חיה מתקשה להגן על עצמה מפני האדם והמלחמה בין האדם לחיה אינה מלחמה הוגנת".

 

"לאור המתואר לעיל אנו דורשים ממך להורות על ביטול הדו"ח שניתן למר דנגור ולאפשר לאזרחי העיר חולון להמשיך ולהכיל את היונים, כפי שהדבר נעשה בערים אחרות, מבלי שמעל ראשם תרחף אימת הפיקוח העירוני", כותבים אנשי העמותה.

 

נורית בייסקי, דוברת עיריית חולון מסרה בתגובה: "הבעיה עם האכלת יונים היא לא ההאכלה עצמה אלא תוצאותיה. השלכת שיירי מזון מכל סוג בשטח הציבורי יוצרת זוהמה ולכלוך, שגורמים למפגע תברואתי חמור מאוד. דבר זה הינו מנוגד לחוק ומפריע מאוד לדיירי האיזור ולאלה המטיילים בו. הדבר חמור שבעתיים בתקופה זו, בה בנוסף למפגע התברואתי מתווסף החשש מפני התפרצות שפעת העופות. חשוב לציין, כי במוקד העירוני מתקבלות תלונות רבות של תושבים מדי שבוע בנושא זה, בה הם מתלוננים על מפגעים רבים הנוצרים מהאכלת היונים ודרישה לאכיפת החוק בנושא. למרות שהדו"ח ניתן כדין ועפ"י החוק, זכותו של התושב לפנות לבית המשפט ולשכנעו לבטלו".

 

ארז ארליכמן השתתף בהכנת הכתבה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האכלת יונים? לא חוקית!
צילום: איי פי
מומלצים