בריסל: רבבות צעדו לזכרו של צעיר שנרצח
כ-80 אלף בני אדם השתתפו בצעדה שקטה ברחובות בריסל לזכרו של ג'ו ון הולסביק, שנדקר למוות על ידי גנבים כשסירב לתת להם את נגן המוזיקה שלו. המשטרה טוענת שאת הרצח ביצעו צעירים ממוצא צפון אפריקני והגילוי עורר מתיחות גזעית ודיון ציבורי נוקב
יותר מ-80 אלף בני אדם צעדו היום (א') במרכז בריסל במצעד מחאה שקט לזכרו של צעיר מקומי שנדקר למוות לפני כעשרה ימים.
ג'ו ון הולסביק בן ה-17 נדקר חמש פעמים בחזה על ידי שני צעירים בתחנת רכבת הומה, לאחר שסירב לתת להם את נגן המוזיקה שלו. משרד התובע הכללי הבלגי הודיע כי מתמונות מצלמות האבטחה בתחנת הרכבת עולה שאת הרצח ביצעו שני צעירים ממוצא צפון-אפריקני. למרות פירסום התמונות, בידי המשטרה אין עדיין קצה חוט לפיענוח הפרשה וטרם בוצעו מעצרים.
רבבות הצועדים ברחובות בריסל (צילום: איי.אף.פי)
הרצח עורר דיון פוליטי וציבורי נוקב בבלגיה, בסוגיית האלימות הגואה בחברה ובסוגיה הרגישה של גזענות בין לבנים ושחורים, ותיקים ומהגרים. מנהיגי הקהילה המוסלמית בבלגיה הודיעו שהם מצרים על הרצח, והאימאמים במסגדים קראו ביום שישי למאמינים להסגיר את הרוצחים אם הם יודעים את זהותם.
לבקשת הוריו של הנער, לא נישאו בצעדת המחאה שלטים וכרזות פוליטיות וחברי המפלגות הפוליטיות התבקשו להישאר מאחור. את הצועדים הובילו קבוצות של חברים באגודות הצופים ובין הצועדים היו משפחות רבות. בצעדה השתתפו גם נציגי הנהגת הקהילה הצפון-אפריקנית בבלגיה.
הצועדים חלפו על פני הכניסה לתחנת הרכבת המרכזית של בריסל וצועדים רבים הניחו במקום ורדים לבנים לאות זיכרון. ראש ממשלת בלגיה, גי ורהופשטט אמר שאסור שרוצחיו של הצעיר יתחמקו מעונש, ויש להעביר מסר ברור שמעשים שכאלה לא יעברו בשתיקה.
המשטרה מסרה שמדובר היה בהפגנה הגדולה ביותר בתולדות בלגיה מזה עשור שנים. במרס 1996 הפגינו כ-300 אלף בני אדם בבריסל במה שכונה "המצעד הלבן" לזכרן של קורבנות האונס של הפדופיל מארק דוטרו ובמחאה על אוזלת היד של מערכת המשפט הבלגית.